Óriási mázli, hogy a Voice egyik mestere, Somló Tamás a párbajok előtt ünnepelte 65. születésnapját. Ez így egy tökéletes apropó volt arra, hogy a születésnapi partinak álcázott Voice promó-eseményen három percenként elmondhassák, hogy pénteken kezdődnek a párbajok, amiben rengeteg dráma lesz. Megtudtuk viszont, hogy ez sokkal színvonalasabb műsor, mint a másik tehetségkutató, hogy a lovaggá ütött Somló a leletei miatt aggódik, amit viccesnek talál, és az énekesek nem tudják a szövegét az egyik legismertebb LGT számnak, de legalább mindenki szereti az ingyenpezsgőt.

A Törley múzeumban tartott, születésnapi partynak álcázott estén Somló mellett csak Mező, és a műsorvezető Szabó Kimmel Tamás tette tiszteletét a 48  – mínusz 3-4, betegség miatt kimaradt – énekesen kívül. Molnár Ferenc Caramel vidéken koncertezett, Malek Andrea pedig Bécsből küldött egy videóüzenetet, amiben boldog születésnapot kívánt. A hangulat ettől kicsit egy 30 éves érettségi találkozóra kezdett hasonlítani, amire valami érthetetlen módon a sajtót is meghívták. Attól csak még jobban egy iskolai műsorra emlékeztetett az este, hogy a több mint 40 énekes egyszer csak elkezdte kórusban énekelni a “Neked írom a dalt”. A legkínosabb az volt, hogy a legtöbben papírról olvasták a szöveget, pedig ezt a számot általában még az óvodások is ismerik. A közös éneklés közben Somló mindenkit egyenkét végigcsókolt, mintha valami búcsúztatón lettünk volna, amit ő is észrevehettet, mert a dalolgatás utáni beszédét ezzel kezdte: “Ilyen szarok a leleteim? Ezért lett ez így megszervezve? Hazamegyek, megmérem a vérnyomásom.”

Tortafalás, ingyenpezsgő, kínos hangulat

A Voice főszerkesztője csak annyit mondott – azon kívül persze, hogy a pénteki párbajok nagyon drámaiak lesznek –, hogy szerinte ennek a színvonalnak kéne jelen lennie az összes tehetségkutatóban, és 2012-ben ezt a színvonalat lenne érdemes követni. Ezzel egyértelműen a konkurens csatorna már-már kínosba forduló, tehetségkutatónak álcázott műsorának szólt be.
A laza fikázás után bejelentették, hogy Szabó Kimmel Tamás a héten elnyerte a Junior Prima díjat, aki ezek után pedig azt jelentette be, hogy Somlót Horváth Charlie is felköszönti gyorsan. Charlie csak annyi tudott a jókívánságokon kívül mondani, hogy 9 éves koruktól egészen a gimnáziumig egy padban ültek Somlóval. Ezután megérkezett egy hatalmas torta, amin persze a Voice logója szerepelt – szerencsétlen Somló tényleg senkit nem érdekelt –, és mindenki elénekelte a Happy birthday-t. A tortafalás után a Törley lovagrend tagjai borlovaggá ütötték a Zsákos Bilbóra emlékeztető mestert, de a parti itt már annyira lapos volt, hogy Szabó Kimmel Tamással együtt a fél társaság hazamenekült, és a ceremónia csak a fotósokat érdekelte.

"Tomi meg fogsz fázni"

Somlót egy rövid cigarettaszünet után sikerült elkapnunk, miután a felesége bezavarta, hogy “Tomi, meg fogsz fázni”. Az LGT tagját arról kérdeztük, hogy mégis miért vállalta el ezt a feladatot, ha tavaly még ódzkodott az ilyen műsoroktól. “Egyrészt, mert felkértek, másrészt meg ez egy másik játék. Itt sokkal fontosabb, hogy lehet, hogy valaki 70 éves, de mondjuk olyan hangja van, mint mondjuk Susan Boyle-nak, aki nem egy színpadra termett, szimpatikus valaki, de mikor kinyitotta a száját, a zsűri besüllyedt az asztal alá, annyira, hogy Boyle végül meg is nyerte” – mondta Somló a Velvetnek. Kár, hogy Susan Boyle a Britain's Got Talentben tűnt fel, ami inkább az itthoni, RTL-en futó 'Csillag születik'-nek felel meg. “Nem zavar, hogy nem csak rólam szól az este, mert a születésnapom már megünnepeltem a családommal szombaton. Félárbócra eresztették a zászlót, meg koszorút dobtak a szobrom alá” – próbált viccelődni a korával Somló.
“A lovaggá ütés meglepetés volt. Viszont megkérdeztem, hogy hova tették a Somló pezsgőt, mert az is Törley volt. Mint kiderült, eladták a Somló-hegyi birtokokat, ezért mondtam nekik, hogy fogok venni egy sor szőlőt, és akkor megint lehet Somló pezsgőt csinálni, hogy tudjak magammal valami italt vinni a bulikba.”

Veres Mónika is használ vattakorongot

A megjelent versenyzők közül Mohamed Fatimát kérdeztük arról, hogy mik lennének a tervei, amennyiben megnyerné a műsort. A Fekete vonat egykori énekesnője szólóban szeretné folytatni karrierjét, de mégsem teljesen egyedül: “A dalaim, amiknek a szövegét és a zenéjét is én írom, szólók, de szeretnék egy élő zenekart magam mögé. Az egykori Fekete vonatból csak Beattel (Fehér Tibor) tartom a kapcsolatot, de vele szinte mindennap. Juniorral kicsit megszakadt a dolog. Kinőttünk a gyerekkorból, és más a lelkületünk. A szimpátia viszont megmaradt köztünk.” A Voice másik ígéretes énekesnője, a jó pár évvel ezelőtt még Nikaként ismert Veres Mónika élvezi, hogy újra közismert. Legutóbb egy drogériában találta meg őt egy rajongója, aminek örült, de azt nem szereti, ha sutyorognak körülötte. ”Én is ugyanolyan ember vagyok, mint ők. Ugyanúgy vásárolok vattakorongot meg légfrissítőt” – osztotta meg élete egy fontos darabkáját a Velvettel az énekesnő, akinek a pozitív visszajelzésekből sosem elég. Azért jelentkezett a műsorba, mert szerinte nehéz egyedül érvényesülni, és akiket a média támogat, azok tudnak előrébb jutni.
Veres számára ez az egy dolog, amit igazán lelkesedéssel tud csinálni, minden máshoz lustának tartja magát, és örül neki, hogy Mező lett a mestere. “Bolond, de legalább nem egy merev tanár-diák kapcsolat van köztünk” – mondta Veres, aki szerint ő is tanítja Mezőt. Konkurenciának senkit nem tekint, de nagyon jónak tartja Fatimát, az X-faktorból korábban kirakott Nádor Dávidot, és a 17 éves Henderson Dávidot. “Nem azon múlik, hogy 20 kiló vagyok, vagy 30-cal több. Nekem ez nagyon szimpatikus a műsorban” – ezzel az énekesnő azt akarta mondani, hogy szerinte tényleg a zenről és a kisugárzásról szól a Voice.

Senkit nem érdekel a macska-örökbefogadás

Mező Misi kérdés nélkül elárulta nekünk, hogy 42-es a lába, és hogy már az összes párbajt leforgatták, vagyis élő adást csak decemberben láthatunk majd, addig pedig lemegy a konzerv anyag. A Magna Cum Laude hónalj-villantó frontembere elmondta, hogy azért is vállalta el ezt a feladatot, mert muszáj köztudatban lenni. “Voltak emberek, akik felhúzták a szemöldöküket, amikor kiderült, hogy én ebben a műsorban fogok szerepelni. Úgy gondolták, hogy a Magna Cum Laude nem erről szól. Én viszont annak ellenére, hogy nem folyunk a csapból, azért reálisan látom a dolgokat. 2012-ben egy underground zenekarnak is szüksége van a reklámra és a promótálásra. Arra viszont tudatosan figyelünk, hogy hülyeségekkel ne szerepeljünk az újságok címlapján, például hogy ‘A Magna Cum Laude gitárosa örökbefogadott egy cicát' – ki a picsát érdekel ez?” – tette fel a költői kérdést a Voice mestere, aki elmondta, hogy ők is sokat tanulnak az énekesektől.
“Mi, akik a székben ülünk, nem vagyunk makulátlanok. Mi azért jöttünk ebbe a műsorba, hogy tanuljunk” – idézte Caramelt. “Egy-két előadó olyan dolgokat mutatott, hogy meglepődtünk. Veres Mónika például egy kerek egész, bár az ő esetében is van olyan, amit erősíteni kell. Lelki dolgokat. Nem hiszi el magáról, hogy milyen tálentummal van megáldva. Én pedig azért vagyok itt, hogy ezt erősítsem benne”