A friss kismama, úgy tűnik, a szcientológia után most egy újabb vallásba kóstolt bele, amitől persze azonnal sikítófrászt kapott az angolszász média. Az új találat ugyanis valószínűleg egy sátánista szexkultuszt hirdető kisebb csoport, amelyet Aleister Crowley tett hírhedtté.

A huszonnégy éves celeblány a legújabb követője egy okkult, valószínűleg sátánista vallásnak, az Ordo Templi Orientisnek - írja a Daily Mail. Geldofot majdnem 150 ezren követik a Twitteren, ahol szívesen osztja meg a számára új eszméket, így hát az angolszász média máris aggódik, hogy rajongói is csatlakoznak a valláshoz. Egy követője pedig rá is kérdezett, hogy ha egy hasonló vallásról szeretne többet megtudni, akkor hol tájékozódhat, mire Geldof egy Aleister Crowley-könyvet ajánlott neki, mondván, ezek tök izgalmasak.

Geldof már a jobb alkarjára is feltetoválta a O.T.O. rövidítést. A nagy elköteleződés értékét némileg csökkenti, hogy Geldof a szcientológiát korábban már lecserélte a judaizmusra, esélyes tehát, hogy hamarosan mondjuk szikh, vagy evangélikus lesz. Egyelőre a napokban született gyerekével kell foglalkoznia.

Ordo Templi Orientis

Geldof és új választott vallása körüli kisebb balhé azért robbant ki, mert az Ordo Templi Orientis egyik legfontosabb alakja éppen Aleister Crowley volt, akinek 1947-es haláláig sikerült kiérdemelnie a leggonoszabb ember címet. Az 1875-ös születésű Crowleyt, aki magát is Nagy Szörnyként jellemezte, minden idők legnagyobb hatású okkultistájának tartják, több társaságban is megfordult, emellett hegymászó, író és költő volt. 1910-ben lépett be az O.T.O.-ban és 1912-től haláláig az angliai ágának a vezetője volt.

„Félreértenek minket, rengeteg történet kering Crowley-ról, például, hogy agyarszerűre reszelte a fogait, de ezek képtelenségek" – mondta el az O.T.O. jelenlegi angliai vezetője, a hatvankét éves John Bonner. „Nem vagyunk tömegszekta, az Egyesült Királyságban néhány százan vagyunk, világszerte néhány ezren." Az O.T.O. elmondása szerint egy úgynevezett szexkultusz, ahol nyilván olyan dolgokat tesznek, amit a többség legalább bűnösnek gondol. Ilyenek például a különböző varázsszavakkal feldobott szexuális rituálék.

Az Ordo Templi Orientisben is többfokozatú a tagság, mint a szcientológiában, de a különböző tanításokért állítólag nem kell annyit fizetni. Aleister Crowley vezette be például a homoszexuális rituálékat a vallásba, amiken csak a rend talán legmagasabb fokozatú tagjai vehetnek részt. "Ha valaki elmúlt tizennyolc éves, épelméjű és vállalja a beavatást, akkor tagadhatatlan joga van csatlakozni a valláshoz" – mondta Bonner.

Elszállt celebek

Egyelőre persze semmilyen megerősítés nem érkezett arról, hogy Peaches valóban tagja lenne-e ennek a vallásnak. Eddig Jimmy Page-et, a Led Zeppelin legendás gitárosát kapcsolták leginkább az O.T.O.-hoz, aki állítólag többször vett részt okkult rituálékon, és annyira megbabonázta Crowley életműve, hogy meg is vette az egyik házát a Skóciában található Loch Ness tó partján. Emellett (most épp) a rapper Jay-Z-t, Beyoncé férjét kötik még a valláshoz, mert gyakran idéz tőlük, vagy használja a jelképeiket például a ruhamárkájához.

A hírességek között akadnak bőven, akik elvesztették a fonalat az őrült vallási igyekezetben, a leghíresebb szcientológusok alighanem Tom Cruise és John Travolta, a kabbalába teljesen belegabalyodott Madonna, és legalábbis időlegesen a kabbalát választotta Lindsay Lohan, Ashton Kutcher, Britney Spears, Mick Jagger és Naomi Campbell is, a legvadabb katolikusok pedig Katie Holmes (mielőtt megismerte és miután elhagyta Cruise-t), Selena Gomez és például Mel Gibson, aki az alkohol mellett a megszállottságának is köszönheti, hogy elszállt a karrierje. A sor sokáig folytatható.