Debbie Rowe 54 éves, elvált, amerikai nő. Két gyereket szült Michael Jacksonnak, lassan két évtizede, de még mindig nem tudunk róla sokkal többet, mint amikor rövid életű házasságot kötött a négy éve elhunyt popsztárral.

A lehető legkevésbé romantikusan indult az a kapcsolat, amelyből a négy éve elhunyt Michael Jackson két nagyobbik gyereke született: 1996-ban a popsztár arról panaszkodott bőrgyógyászánál, Arnold Klein rendelőjében, hogy fél, sosem lehet apa, lám most vált el Lisa Marie Presleytől (aki amúgy Elvis Presley lánya). Rowe, aki ápolónőként dolgozott ott (egyébként keményvonalas Jacko-rajongó), erre azt mondta Jacksonnak: szívesen kihordaná a gyerekeit.

A szót tett követte, még abban az évben összeházasodtak Sydneyben, akkor már terhes is volt az első gyerekükkel. Az esküvő után három hónappal (1997-ben) megszülte Michael Joseph Jackson Jr.-t, akit Prince Michaelként szoktak emlegetni (mostanában színészkedik). Nem sokkal ezután ismét teherbe esett, majd megszülte lányukat, Paris-Michael Katherine Jacksont, (aki nemrég öngyilkossági kísérletet tett, többek közt azért, mert megviseli az apja halálának ügyében folyó pereskedés). A két gyerekről 2008-ban készültek az első olyan fotók, amelyeken látszik az arcuk.

Később mindkettejükről lemondott, amiért – és persze megszülésükért – Jacksontól rengeteg pénzt, autót, ékszereket kapott, szerepe ezzel véget is ért, 1999-ben elváltak. 2004-ben rukkolt elő a hírrel, hogy nem az énekes, hanem egy mostanában a nevét is vállaló kóbor spermadonor a gyerekek apja (ebben a család nem hitt), de hogy a legkisebb, Prince Michael II. vér szerint kinek lehet a gyereke, talán még ő sem tudja. Nyilatkozni legalábbis sose nyilatkozott róla, de mondjuk nagyjából másról se.

2005-ben eladta Beverly Hills-i házát, a pénzből vett egy birtokot Palmdale-ben, ahol azóta is lovakat tart. Egy évvel később kiperelt exférjéből 60 ezer dollárt (13,5 millió forint), bár négyszer ennyit akart, de hát ez is több, mint a semmi. Magánéletéről nem nyilatkozik, ha a privát szférájába tolakodnak, perel – 2010-ben 27 ezer dollár (6,1 millió forint) kártérítést ítéltek meg neki, mert a magánlevelezését valaki eladta egy tévéműsornak.

Szóval ki ez a nő?

Azóta sem nyilatkozik a sajtónak, a legtöbb, amit magától mondott bármire, egy részvétnyilvánítás volt, amikor Jessica Simpson kutyáját elragadta egy prérifarkas. A biography.com azt írja róla, egy malibui milliomospár örökbefogadott gyereke, aki annyira zárkózott volt mindig is, hogy 30 évesen vágott bele első párkapcsolatába. Amikor az véget ért, nagyon kiborult, ezután ajánlotta fel Jacksonnak a gyerekvállalás-dolgot. Egyébként sosem éltek együtt, házasságuknak állítólag az vetett véget, hogy Rowe nem szülhetett több gyereket. Ezután beiratkozott egy online képzésre, bűnügyi jogot és pszichológiát tanult.

Ha mindennapi élete érdekli, ezen a hivatalos rajongói Facebook-oldalon tudja követni. Valamilyen köze tevőleg is lehet hozzá, hiszen tele van friss képekkel, például közös fotókkal róla és lányáról, Parisről.

Harc a gyerekekért

1997: Megszüli első gyerekét, Prince Michaelt.

1998: Megszüli második gyerekét, Parist.

2001: Megpróbálja visszaszerezni gyerekei láthatási jogát. Nem sikerül.

2004: Michael Jacksont tíz rendbeli gyermekmolesztálással vádolják. Újra próbálkozik 2005-ben, arra hivatkozva, hogy eközben felvette a zsidó vallást, és attól fél, hogy gyerekeit Jackson családja muszlim befolyás alá veszi.

2005: Eskü alatt vallja, hogy Jackson 45 naponta nyolc órányi láthatást biztosít neki, de ennél többet akar.

2009 júniusa: Jackson halála után ügyvédjén keresztül tudatja a világgal: igenis ő a gyerekei biológiai anyja, és nem adta el a szülői jogait.

2009 augusztusa: Megállapodik Katherine Jacksonnal, a gyerekei kijelölt gyámjával, hogy felügyelet mellett látogathatja a gyerekeit. Jackson közli: sosem anyagi kérdésekben vitáztak. Rowe azóta is tartja a kapcsolatot gyerekeivel, Parisszel nagyon jóban vannak.

Wikipedia