Britney Spearstől elvették a gyerekeit

2007.10.02. 07:29
A bukott popsztár dinamikus tempóban halad tovább lefelé a lejtőn: a szakmai kudarcok után most családanyaként mondott csődöt, és az amerikai legfelsőbb bíróság szerint le kell mondania gyermekeiről.

Épeszű ember is nehezen bírna el akkora nyomást, ami az utóbbi hetekben Spears kisasszonyra nehezedik. Az egykori popcsillag botrányos visszatérési kísérlete óta a bíróságon tölti szinte minden idejét, de úgy tűnik, hiába.

Spears a bíróságra igyekszik
A legutóbbi hírek szerint a művésznő még vissza akarta szerezni egykori hitvesét, mivel így nem kéne harcolni a gyerekek felügyeleti jogáért. A terv sajnos megbukott, így Spearsnek el kellett fogadnia a bíróság döntését: hetente kétszer szúrópróbaszerűen drog- és alkoholvizsgálatnak vetik alá, hogy bizonyosak legyenek benne, el tudja látni szülői kötelességeit, ezen kívül "szülői tanfolyamon" is részt kell vennie, ahol szakemberek avatják be a gyermeknevelés rejtelmes világába. Úgy látszik valamelyik kritériumot nem sikerült teljesítenie a lecsúszott popsztárnak, mert az amerikai legfelsőbb bíróság hétfői határozata értelmében "a bíróság újabb döntéséig" le kell mondania gyermekeiről, s a két fiút az apánál, az énekesnő volt férjénél kell elhelyezni.

Noha az exházaspár továbbra is közösen gyakorolhatja a szülői felügyeleti jogot a gyerekek felett, a kábítószer- és alkoholproblémákkal küzdő popsztárnak legkésőbb szerdán délig át kell adnia a kétéves Sean Prestont és a nála egy évvel fiatalabb Jayden Jamest apjuknak, Kevin Federline-nak.

Hivatalos indoklás a bírósági döntéssel kapcsolatban egyelőre nincs, de lehetséges ok, hogy a hét végén ismét vezetni látták, holott jogosítványa nincs és a két gyermek is vele együtt utazott az autóban. Ezen kívül nyilván az sem tett jót az ügynek, hogy Spears múltkor a bíróságról egyenesen bulizni indult, és - egyesek szerint józanul - zoknival a fején táncolt hajnalig.

Most a bár helyett a határozat kihirdetése után első útja egy barnító szalonba vezetett.