Az énekesnő azért ejtette túszul saját fiait a csütörtöki láthatáson, mert észrevette, hogy kisebbik fiának lába tele van zúzódásokkal, és ez szerinte azt jelenti, hogy a gyereket bántalmazták. Igaz, a gyerek épp járni tanul. Egy ismerőse szerint pedig szó sincs gyógyszer-túladagolásról, mivel a kórházban semmit nem találtak Spears vérében.

Britney Spears azért nem akarta visszaadni csütörtökön a gyermekeit Kevin Federline-nak miután lejárt a láthatás, mert szerinte a fiúkat bántalmazzák - írja a Sunday Mirror. Egy bennfentes a lapnak azt nyilatkozta, hogy Spears agya azután borult el, hogy észrevette, kisebbik fia, Jayden James lába tele van zúzódásokkal és horzsolásokkal. „Mivel Jayden James csak most tanul járni, ezért ez nem egy olyan nagydolog, de Britney attól tart bántalmazzák őt” – tette hozzá az informátor. „Egy pár órával később, mikor megérkezett egy testőr, hogy visszavigye a fiúkat, Britney teljesen megvadult, és nem akarta átadni őket. Senki sem tudta, hogy mi a teendő. Eközben egyre és egyre idegesebb lett, végül teljesen bepánikolt. Azt mondta, hogy senki nem merjen a fiúkhoz nyúlni. Azt követelte Ronnie-tól, a testőrtől, hogy azonnal teremtse elő Kevint.”

A bíróság által kirendelt családsegítő, aki a fiúk kíséretében - a láthatás feltételeként - szintén jelen volt, ezután kihívta a rendőrséget. A zavarodott énekesnőt ekkor szállították be a Cedars-Sinai Egészségügyi Központba, ahol három napig akarták benntartani, de végül vasárnap orvosai úgy ítélték meg, a közvetlen életveszély már nem áll fenn, így édesapja felügyelete alatt hazaengedték.

Federline a hét végén azt nyilatkozta, végig attól rettegett, hogy kiborult exneje használni fogja a házban lévő pisztolyt, és fiai, vagy maga ellen fordítja. Időközben az is kiderült, hogy Spears valóban öngyilkossággal fenyegetőzött a három órán át tartó rajtaütés során – adta hírül a FemaleFirst. „Tűnj el innen! Hagyj békén engem és a gyermekeimet! Menj el, különben megölöm magam. Megteszem, tényleg megteszem!” – üvöltötte az énekesnő az egyik rendőrnek. Ezután azt kérte, hogy kerítsék elő Kevin Federline-t, ugyanis személyesen szeretne vele beszélni.

Miután volt férje ügyvédje, Mark Kaplan ezt visszautasította, ismét azzal fenyegetőzött, hogy végez magával. „Mondd meg neki, ne éreztesse velem azt, hogy nem vagyok tagja a saját családomnak! Bizonyára nem akarja később azt mondani a gyermekeinek, hogy megölte az anyjukat!” – üzent Federline-nak ügyvédjén keresztül. Az énekesnő végső kétségbeesésében százmillió dollárt ajánlott fel az egykori háttértáncosnak, amennyiben megtarthatja a fiúkat. Federline eközben tovább rontott a helyzeten, amikor elárulta, hogy exneje két fegyvert is tart a házban – az egyiket tőle kapta ajándékba -, és esetleg használni is fogja őket.

Bár a rendőrség azt feltételezte, hogy Spears valamilyen szer hatása alatt állt, és több újság - többek közt a Sun – pedig tételesen felsorolta a halálosnak vélt drogkoktél összetevőit, a Spears-család egyik közeli ismerőse azt állítja a Life&Style magazinban, hogy a kórházban semmit sem találtak Spears vérében. Többen is vannak, akik úgy vélik, hogy a csütörtöki incidensért nem a drogok, gyógyszerek, vagy az alkohol tehető felelőssé, hanem az énekesnő elme-, illetve idegállapota. A TMZ szerint például az énekesnő a bipoláris depresszió súlyos tüneteit mutatja.

Némi öröm az ürömben, hogy a Los Angeles-i rendőrség nem indít ellene eljárást. „Véleményünk szerint nem történt bűncselekmény, az ügyet tegnap este, amint a fiúkat átadták az apának, lezártuk.” Kevin Federline és ügyvédje viszont nem hagyta annyiban a dolgot, szerették volna, ha az énekesnőtől megvonják a láthatást. A pénteki meghallgatáson az egykori háttértáncos meg is kapta a kizárólagos felügyeleti jogot. Ez a döntés január tizennegyedikéig marad érvényben.

Miután kiengedték, Spears egy bérelt hollywoodi házban azonnal találkozott új pasijával, a lesifotós Adnan Ghalibbal, aki szerinte jelenleg az egyetlen barátja. A pár a Palm Desert-beli Daily Grillben ebédelt, a Sawf.com szerint a férfinek a közelben van háza. A Spears-család természetesen nem nézi jó szemmel az új kapcsolatot, szerintük az énekesnőnek leginkább kezeltetnie kellene magát. „Olyan, mintha egy bárány farkasfalkához próbálna csapódni. Csak azért került közel Adnanhoz, mert a férfi hónapok óta a nyomában van. Mindenki meglepődött, hogy pont egy paparazzóhoz fordul, ahelyett, hogy visszavonulna a rivaldafényből. Attól félnek, hogy teljesen elvesztette a kapcsolatát a valósággal” – nyilatkozta Spears egyik barátjának ismerőse.