Spears a bíróságról egy templomba menekült

2008.01.15. 12:00
Az énekesnő hétfőn, immár harmadszorra, kihagyott egy bírósági meghallgatást. Bár megjelent a bíróság épülete előtt, a paparazzók hada láttán visszaült a kocsijába, és egy közeli templomba menekült. Az ügyben illetékes Scott Gordon természetesen továbbra sem adta vissza a láthatási jogot a celebnek, fiai férjénél maradnak.

Spears hétfőn ismét elmulasztott egy bírósági meghallgatást, melyen ismét exférjének, Kevin Federline-nak ítélték a gyerekeket. A tárgyalás fél tízkor kezdődött, ő azonban csak négy órával később jelenet meg a bíróság épülete előtt, ahol már a paparazzók hada várta.

Az énekesnő, aki ismét egy fehér, csipkés ruhát viselt, fotós barátjával, Adnan Ghalibbal érkezett. Fekete kocsijukkal először tettek néhány kört a bíróság körül, majd leparkoltak. A celeb azonban megrémült a tömeg láttán, és úgy döntött, hogy nem vesz részt a meghallgatáson.

Az ügyvédei, Anne Kiley és Tara Scott hiába próbálták meggyőzni arról, hogy mindenképpen be kell mennie, ha vissza akarja szerezni gyermekeit, Spears hajthatatlan maradt. „Álljanak hátrébb! Félek. Hagyják abba, hagyják abba! Vissza akarok szállni az autóba. Álljanak le, kérem. Hadd üljek vissza a kocsiba” – kérlelte a lesifotósokat. Pár nappal ezelőtt azonban nem volt ilyen félénk, amikor a paparazzók hada egy bevásárlókörút során üldözőbe vette őt és barátját. Akkor konkrétan melegebb éghajlatra küldte őket.

Klikk!

A Sun információi szerint Spears rendőri kísérettel távozott a bíróságról, majd egy, a San Fernando völgyben található templomba menekült új barátjával. A segédlelkész, Michael Kosik elmondta, az énekesnő nem tartózkodott bent sokáig, és nem ment férjhez. Elmondott egy rövid imát, meggyújtott egy gyertyát, majd Adnan Ghalibbal az oldalán távozott.

Távozásuk után vették észre, hogy az oltár mellett lévő dobozból, ahova mindenki bedobhatja személyes imáit, kilógott egy papírdarab, amelyen a következő szöveg volt olvasható. „Istenem, ad vissza Britney-nek a gyermekeit.” Az US Magazine szerint nem tudni, hogy ki írta az üzenetet. Pár nappal ezelőtt még az a hír járta, Spears felveszi Ghalib vallását és muszlim lesz, hogy a fotós szülei igent mondjanak a nászra.

A People információi szerint a páros ezután az énekesnő legjobb barátjával, Sam Luftival és egy harmadik férfival megebédelt egy Gaucho Grill étteremben, majd hazamentek. Spear és Ghalib kora délután, a bírósági kaland előtt négy drogériát is útba ejtett. Egy szemtanú szerint az állítólag bipoláris zavarban szenvedő celeb altató tablettákat keresett, és valami olyan szert, amitől majd jobban érzi magát - írja a Sun. Végül üres kézzel távozott. Spears pár napja kijelentette, inkább az öngyilkosságot választja a pszichiátriai kezelés helyett.

Az énekesnővel ellentétben Kevin Federline és ügyvédje, Mark Kaplan pontosan érkezett a meghallgatásra, ami zárt ajtók mögött folyt. Az ügyben eljáró Scott Gordon bíró többek között kihallgatott két rendőrt, akik két héttel ezelőtt jelen voltak, amikor Spears a láthatás után nem adta vissza fiait volt férjének, mert azt gondolta, hogy bántalmazták őket, valamint a családsegítő szolgálat emberét, Federline testőrét és a bíróság által kirendelt megfigyelőt.

Scott Gordon még a rajtaütést követő napon megvonta a láthatási jogot az énekesnőtől, és ez a döntése továbbra is érvényben marad. A következő meghallgatás február tizenkilencedikén esedékes, a mindent eldöntő tárgyalás pedig áprilisban lesz. Kaplan szerint Federline szeretné, ha exneje is részt venne a gyereknevelésben, annak ellenére, hogy szerinte most nem tudna felelősséget vállalni sem magáért, sem két kisfiáért.