A keresztnevével fémjelzett adás mûsorvezetõje nem gondolja, hogy hiteltelen lenne az általa vezetett Mónika Show-ban, sõt. Állítása szerint õ mindig azt tanácsolta, hogy amennyiben egy kapcsolat rossz, akkor nem érdemes tovább kínlódni, a gyereket pedig nem szabad kitenni a vitáknak. Erdélyi eszerint cselekedett, ám a párkapcsolati tanácsokat ezentúl is osztja a Mónika Show-ban, habár öt év és egy közös gyermek után véget ért kapcsolata a Four Fathers tenorjával, Mukli Gyulával. A mûsorvezetõ nem érzi úgy, hogy készen lenne egy újabb kapcsolatra.

Erdélyi Mónika a Velvetnek elmondta, nagyjából másfél évvel ezelőtt kezdődtek a problémák párjával, Mukli Gyulával, akivel öt éve ismerkedtek meg. Addig "felhõtlen és boldog párkapcsolatban" éltek, állítja a műsorvezető. Az RTL Klub Fókusz című műsorából megtudhatta a nagyérdemû, hogy Erdélyi nem értékelte túlzottan, hogy teljesen más céljaik vannak, sőt sokszor Mukli állítólag a közös életüket illetõen sem úgy gondolkodott, ahogyan õ - így szakítottak. "Hogy csak egy példát említsek: én nagyon szerettem volna az együtt töltött évek során is sokat utazni, ám Gyulának ehhez nem volt kedve. Õ azt mondta, hogy egy jó idõre kiutazta már magát", vázolt fel egy különbséget a műsorvezetõ, majd hozzátette, azért nem voltak teljesen egymás ellentétei. "Azért az túlzás, hogy tűz és víz lettünk volna, nagyon sok mindenben egyetértettünk, de voltak alapvető dolgok, amelyekben nem egyezett a véleményünk, ám azt gondoltuk, hogy ezek majd idõvel veszítenek fontosságukból."

Csak sokára jött össze a közös gyerek

Erdélyi Mónikától azt is megtudtuk, ez a szakítása más lesz, mint az első, ugyanis már okosabb egy "B tervvel". "Akkoriban még nem volt meg a saját B tervem, így a válás rendesen a padlóra küldött. Akkor még hittem a házasság szentségében, ma már azt mondom, hogy jobb külön, de békében, mint mindenáron egy rossz kapcsolatban", nyilatkozta lapunknak a műsorvezető, aki azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a gyermekáldásra irányuló sikertelen próbálkozások is belerondítottak a kapcsolatukba.

Már kislányuk születésekor is voltak gondok

"A gyermekvállalásunk nem a kapcsolat megmentésére irányult. Nagyon szerettük volna a babát és sokára jött össze. Talán ez az intenzív gyermek utáni vágy és kezdeti kudarc is rontott a kapcsolatunkon, ahogy ez sajnos általában lenni szokott." A keresztnevével fémjelzett mûsor arca úgy véli, a gyerekek szinte semmit sem fognak érzékelni a szakításból, és a nemrég egyéves születésnapját ünneplõ Olívia Johannát is akkor láthatja édesapja, amikor csak akarja.

Egyedül is jó volt

"A gyerekek számára ez alig lesz érzékelhetõ. Emlékszem, amikor a válásom után Viki lányommal két évig ketten voltunk, imádta az az idõszakot. Minden idõmet vele töltöttem, nagyon sokat beszélgettünk, jártunk közös programokra. Azt hiszem, akkor mélyült el közöttünk igazán ez a bensõséges anya-lánya viszony. A lányok akkor találkozhatnak az édesapjukkal, amikor csak akarnak. Igyekszem erõsnek mutatkozni a gyerekek elõtt. Az én életembe pedig akkor léphet új férfi, ha attól majd az egész családunk élete jobb lesz", mondta Erdélyi, aki még nem áll készen egy új kapcsolatra.

Az RTL Klubon futó Mónika Show köztudottan híres a párkapcsolati problémák kivesézésérõl és mély tanácsokról, amit az éppen szakítófélben levõ mûsorvezetõ osztogat. Szerinte azonban ettõl még nem válik hiteltelenné, sõt, ellenkezõleg. "Soha nem mondtam azt, hogy az jó a gyereknek, ha egy kapcsolatban a szülõk ölik egymást, folyamatosan vitatkoznak. Ilyen esetekben mindig azt tanácsolom, hogy ha nem megy tovább, el kell válni, kultúráltan", vonta le a konklúziót ezúttal is Erdélyi Mónika.

A mûsorvezetõ úgy véli, nem okoz majd anyagilag problémát a szakítás, ugyanis már a kapcsolat elején is tudatosan intézték a dolgokat. "Mivel mindkettõnknek van elõzõ házasságból született gyermeke, ezért nem tartottuk jó ötletnek a közös vagyont. Amilyen arányban beszálltunk annak idején, ugyanúgy osztozunk majd most is." A pár még egy házban, de külön szobában él, amit annak idején közösen vállaltak Budapest vonzáskörzetében. Természetesen mindketten azon vannak, hogy mielõbb külön utakon folytassák. "Igen, külön szobában vagyunk, és jól kijövünk. Persze ez a helyzet csak addig tart, míg mindketten meg nem találjuk az új otthonunkat, külön-külön."

Így kezdõdött

A Mónika Show mûsorvezetõje öt évvel ezelõtt, az egyik adás felvételén ismerkedett a Four Fathers énekesével, Mukli Gyulával, akivel aztán egy hónap után elkezdtek randizni, majd kijelentették, egy párt alkotnak. Néhány nappal az elsõ vacsora után össze is költöztek. Addigra mindkettõjük túl volt már egy váláson, Erdélyi Mónikának korábbi kapcsolatából egy, párjának négy gyermeke volt, akik állítólag jól kijöttek a mûsorvezetõ Viktória nevû lányával. Mukli Gyula el is jegyezte a mûsorvezetõt 2006-ban, Erdélyi születésnapján, ám a házasságot többször is elhalasztották, mígnem kijelentették, nem lesz esküvõ, mert nincs idejük megszervezni a ceremóniát. Most pedig lõttek a kapcsolatnak, ami a felszínen ugyan fantasztikus volt, hiszen 2008 decemberében lett egyéves közös gyermekük, Olívia Johanna.

A csak keresztnevével is beazonosítható mûsorvezetõ egyébként a bankügyintézõ- és háziasszonyok nyugodt életét élte, amikor mosogatás közben felfigyelt a rádióban egy médiaiskola reklámjára. Habár semmilyen elõképzettséggel nem rendelkezett e területen, úgy döntött, hogy feladja addigi szolid, háziasszonyi életét a tévés karrierért. Erdélyi Mónika a TV2-nél kezdte médiapályafutását hírszerkesztõként, de nem jött be neki, így inkább elment egy fitnesztermet menedzselni. Egyéves szünet után az RTL Klub hirdetését hallva jelentkezett az induló talk show mûsorvezetõi pozíciójára, és 860 jelentkezõt megelõzve meg is kapta. Akkoriban úgy nyilatkozott, boldoggá tenné, ha öt éven át vezethetné a mûsort, ami ma már az 1500. adáson is túl van.