Monique Covet legyőzte a hepatitiszt

2007.09.07. 07:20
Monique Covet beszélt súlyos betegségéről, visszafogott magánéletéről, és cenzúrázott könyvéről. Aztán félmeztelenül pózolt egy tuning autón.

A Syma csarnok egyik hatalmas termében ácsorogtunk tuning verdákra és pornósokra várva, mikor meglepetésünkre szűk farmerjében Monique Covet jelent meg a színen. Hogy mit csinál mostanában a mosolygós és kisimult pornóikon? "Újra összeszedtem magam. Megint elkezdtem fotózni, táncolni. Sokat járok Olaszországba, Svájcba, Franciaországba és Németországba fellépni. Filmezni nem filmezek, legutoljára a Spriccpartin készült egy film, abban volt egy jelenetem."

Hepatitisz és puncipiercing

Hepatitisz B
A hepatitisz B egy nagyon fertőző és a külső környezetben is igen ellenálló vírus, amely a májsejteket támadja meg. A vírus leggyakrabban fertőzött vérrel vagy szexuális úton terjed. A betegség lassan kezdődik, rendszerint láz nélkül. A bevezető szakban a betegnél fáradtság, izületi fájdalmak, étvágytalanság jelentkezik, majd ezt követően a sárgaság. Akut szövődménye a májsorvadás (atrófia), ami halálos kimenetelű is lehet. A fertőzés krónikussá is válhat. Késői következménye a májzsugorodás (cirrózis) és a májrák. Lappangási ideje 45-180 nap, leggyakrabban 60-90 nap.

A pornószínésznő az év elején még kórházban feküdt idegösszeomlása, és akkori értesüléseink szerint étkezési zavara, alkohol és drogproblémái miatt. Kórházba vonulásának közvetlen előzménye az olasz pasijával történt szakítás volt, aki rendszeresen verte őt. Hogyan szedte össze magát? "Először az agyamat tettem helyre, utána jött minden más. Először is kiderült, hogy egy nagyon csúnya betegségen estem át, amit anno direkt nem reklámoztam a médiában. A volt barátomtól ugyanis nemcsak három idegösszeroppanást, hanem hepatitisz B vírust is kaptam. Amikor 38 kilósan, besárgulva bevittek a kórházba, az volt a legszebb, hogy mindenki azt mondta, hogy iszom, drogozom, mániás depresszióban szenvedek. A klinikán derítették ki, hogy egy hepatitisz B víruson estem át."

Monique szervezete legyőzte a betegséget, és a kéthónapos kórházi benntartózkodás során már "csak" a betegség maradványtüneteit kezelték. A színésznőnek semmi sem maradt meg a gyomrában, a máját kímélni kellett a fehérjétől, és valóban depressziós tüneteket produkált. "A kórházban mondták el, hogy szó sincs róla, hogy nem vagyok normális. Teljesen normális vagyok. Akkoriban mindent megvontam magamtól, még magánéletem sem volt." Bevallotta, hogy még a szexhez sem volt igazán kedve. Mindez a hepatitisz miatt. A súlyos vírust úgy győzte le, hogy "tudat alatt kíméltem a szervezetemet. Például azokat a dolgokot ettem, csináltam, amit a kórházban is javasoltak volna. Meggyógyítottam magam. Az emberi szervezetnél nincs intelligensebb. Én mindenkinek csak azt tudom mondani, figyeljen oda az intő jelekre.

Klikk!

"Ahogy gyarapodtak a kilóim és visszaszoktam az ételre, úgy lett jobb a kedvem is." A betegség azonban még mindig érezteti hatását. "A mai napig egy csomó mindent nem emészt meg a szervezetem." De Monique felépülni látszik. Már 51 kiló, visszatért a bulizáshoz és a munkához, és rakatott egy piercinget a puncijába.

Menekülés a győzelembe

Magánélet? "Amikor szakítottam az olasz barátommal, nem akartam új kapcsolatot. Persze mindig van az embernek valaki, de nem mondhatom azt, hogy rózsaszín felhők felett járkálok és szerelmes vagyok." Mikor legutóbb találkoztunk, akkor Monique épp egy nővel élt együtt. "Menekülök a komoly kapcsolat elől, mert azt gondolom, először az életemet, az egészségemet akarom rendbe tenni, aztán amikor ezek rendben vannak és elindultam a megfelelő úton, akkor utána esetleg belefér egy kapcsolat is az életembe." A párválasztást azonban az is nehezíti, hogy a pornós jelenleg rengeteget utazik, és ezt nem könnyű összeegyeztetni egy kapcsolattal. "Nem tudom, ki lenne az, aki el tudná viselni ezt az élevitelt." Bárki legyen is, azt tudjuk, hogy nem szabad sem alacsonyabbnak, sem fiatalabbnak lennie a színésznőnél, és mindenek előtt hűségesnek kell lennie.

Monique-ot még!

Karácsonyi szex, cenzúrázva

Kíváncsin érdeklődtünk, hogy mikor jelenik meg a pornós már tavasszal beharangozott önéletrajzi könyve. "Már tavaly novemberben leadtam az anyagot a kiadómnak. Akkor a cenzúrázgatással volt probléma. Egyszerűen túl kemény volt az anyag. Azóta eltelt egy csomó idő, és rossz volt a befejezés, hiszen azóta rengeteg dolog megváltozott, úgyhogy most a befejezésen kellett változtatni, de karácsonyra az is kész lesz."