A hollywoodi helyeknek jó reklámot jelentett, ha Lindsay Lohan hajnalban négykézláb távozott tőlük. Eddig. Most már azonban a hatóságoknak is feltűnt, hogy a színésznő és a hozzá hasonlóan a sárga földig mulató kortársai nem is érik el az alkoholfogyasztáshoz szükséges korhatárt.

Hollywoodban felfigyeltek arra, hogy a piálás tekintetében sem számít a celebritik kora. Egymást érik a részegen dülöngélő tinédzserkorú celebekről szóló híradások, ezek nagy része persze az újságíróknak mostanában a legtöbb munkát adó Lindsay Lohanhez kötődik.

Köztudottan fiatal hozzá

Ennek köszönhetően újabban számos hollywoodi klub esik és esett át szigorú ellenőrzésen. Az alkoholt is felszolgáló klubok jó részébe elvileg nem mehet be 21 éven aluli személy, de legalábbis nem szolgálhatnák ki őt. Ehhez képest szinte minden napra jutott olyan sztori, hogy a 21. életévét még köztudottan be nem töltött, ám az elvonókúrával már másodszor próbálkozó Lindsay Lohan mikor mennyire volt részeg, és hol tette ezt.

Nem kivétel

Persze ezzel nincs egyedül: a még nála is fiatalabb Hilary Duffot és Jesse McCartney-t is ide sorolhatjuk. Duff egy duplarandin rúgott be annyira, hogy amikor dülöngélve a vécébe cibálta partnerét, akkor a mosdóban tartózkodó hölgyeknek fennhangon magyarázta, hogy pasija tulajdonképpen lány, meleg és vaginája is van. A szintén zenész McCartney - aki most múlt 21 éves – születésnapján egy 2500 dolláros piaszámlát hagyott egy hollywoodi kocsmában, és gyakorlott ivóként a pénz jó részét több üveg rövidre költötte. A Heroes sztárja, Hayden Panettiere azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy tizenhetedik születésnapi buliján a szüleinek ajánlotta fel azt az üveg vodkát, amit a bulit szervező bár tulajdonosa küldött neki ajándékba, és még csak nem is akart sztriptízelni. Ezzel szemben némileg meglepő, hogy Panettiere-ről kering egy ideje a pletyka, hogy részegen megnyalta egy barátnője mellét.

Az egész amiatt van, hogy a kluboknak pénz kell, a pénzt - és az ismertséget - pedig a sztárok hozzák, akik ezeken a helyeken buliznak és balhéznak, meg persze fotóztatják magukat. Ezért nem véletlen, hogy akár fizetnek is érte, hogy valaki náluk rúgjon be: Lohan például a egymillió dolláros tendert írt ki arra, hol igya le magát a legális alkoholfogyasztáshoz szükséges 21. születésnapja alkalmából. Az egésszel csak az a gond, hogy hozzá hasonlóan az aktuális sztárok jó része is köztudottan nem töltötte még be a 21. életévét.

Pénzbírság és bezárás az ára

A klubok tehát kockáztatnak, viszont a kaliforniai Alkohol-felügyeleti Szolgálathoz bejelentett esetek száma egy év alatt erősen megnőtt. Két, mostanában nagyon menő helyi bárra – a Teddy’s-re és a Moodra – is rájár a rúd a türelmetlen tinik miatt. A Teddy’s-re 3000 dolláros pénzbüntetést szabtak ki, mivel nem megfelelően árusított alkoholt, a Moodot pedig be akarják zárni két hétre, mert annak egyik pultosa önként és dalolva szolgált ki egy fiatalt piával, miután ez utóbbi egy tökéletesen hamisított jogosítványt mutatott fel nagykorúságát bizonyítandó. A különféle trükközések a korellenőrzésnél igencsak megnehezítik a beengedők dolgát. A legdivatosabb a hamisított jogosítvány, de hatásos trükknek tűnik nagykorúak gyűrűjében beslisszanni egy bárba, majd az ismerős felnőtteket küldözgetni a pulthoz.

Egyébként ez a játék a személyivel, meg az, hogy nagyon nehéz megállapítani egy tiniről, hogy nagyjából hány éves, nem újkeletű dolog. Hollywood legrégebbi és leghíresebb mulatójában a Roxyban 1973 óta próbálkoznak kitalálni, vajon ki az, aki legálisan jöhet be. „Már a nyitás óta küzdünk a kiskorúak okozta problémákkal. […] Ezek a lányok úgy vannak felöltözve, hogy nem lehet róluk megmondani, hány évesek” – nyilatkozta a Roxyt megnyitó Lou Adler fia.