Paris Hiltont a börtönből szülei egyenesen a - tegnapi hírekkel ellentétben nem saját, hanem - nagymamája házába vitték. Az útjuk kísértetiesen hasonlított egy akciófilm üldözési jelenetéhez, mert a fotósok és tévések végig a nyomukban voltak, majd megszállták a környéket.

Paris Hilton tegnapi szabadulása a cannes-i filmfesztivál hangulatát idézte, kamerák és fényképezőgépek kereszttüzében, meghatottságtól zokogó rajongók között vonult ki a börtönből, épp csak a nagyestélyi és a vörös szőnyeg hiányzott. Hilton, miután kibontakozott szüleinek ölelő karjaiból, rögtön behabzsolt az autóban egy avokádós-sonkás szendvicset, amit egy kis tejeskávéval öblített le - tudjuk meg a The Sun-tól.

Amint elindultak, a tévések szabályosan üldözőbe vették a Hilton famíliát és követték őket árkon-bokron keresztül. Az első piros lámpánál a fotósok rögtön kipattantak autóikból, hogy csináljanak pár képet. Az úticél a nagyszülők Beverly Hills-i háza volt, ahová a kíváncsi sajtó végig elkísérte a családot - írja a CNN internetes oldala.

Érkezésük nagy felfordulást okozott az amúgy nyugodt környéken, a békés járókelők nem nagyon tudtak mit kezdeni a dologgal. Egy, a középiskolás lányával sétálgató nyugdíjas ügyvédnő azt találta viccesnek, hogy minden egyes tévés és újságíró bocsánatot kért tőle a felfordulásért. Majd hozzátette: "Ez nem is egy igazi hír, mi ebben olyan érdekes?" Azt is elmondta, hogy amíg a közvetítőkocsik el nem torlaszolták az utcát Hilton hazatérése miatt, azt sem tudta, hogy Hilton nagymamáék itt laknak a környéken.

Paris Hilton tud gondolkozni

Paris Hilton a rács mögött töltött idő alatt állítólag teljes átalakuláson ment keresztül, mert mint azt egy telefonos interjúban elmondta, változtatni akar az életén. Ezután nem csak a bulizáson jár majd az esze, hanem nőideál akar lenni - írja az Iafrica. "Azon gondolkodtam, hogy teljesen más dolgokat akarok majd csinálni, ha kikerülök a börtönből. Sokkal jobban érdekelnek már a spirituális dolgok. Úgy érzem, Isten új esélyt adott számomra."

Ez óriási újdonság, mivel kiderült, hogy néha egy-egy kósza gondolat azért csak átcikázik szőke agyán, akármilyen is legyen az. Eddig inkább csak azt tudtuk róla, hogy nagyon gazdag és - bár senki nem tudja miért, de - híres is, viszont az rejtély volt, hogy gondolkozik-e néhanapján valamin.

Most volt ideje elmélkedni , és szerdán a Larry King Show-ban, a CNN-en megosztja a nézőkkel, hogy mire jutott. Hilton szóvivője és a tévécsatorna is úgy nyilatkozott, hogy az interjút ingyen adja, bár ezzel kapcsolatban ellentmondásos hírek keringtek korábban. A milliárdos lány azt mondta, nagyon örül, hogy elmehet a show-ba, hogy elmesélje, mit tapasztalt és tanult a börtönben, és hogyan változott meg.

Lee Baca, az igazság harcosa

Az egész Hilton történet kezd hasonlítani egy amerikai filmhez, amiben két szálon fut a történet. Az egyik főszereplő az elkényeztetett milliárdos csemete lehetne, aki teljes szellemi átalakuláson megy keresztül a börtönben, és jó útra tér; a másik főhős a becsületes és jószívű rendőr - Lee Bacca - történetét mutatná be, aki felveszi a harcot a gonosz bíróval és az amerikai igazságszolgáltatás és büntetésvégrehajtás hibáit észlelve - igazi amerikai állapmolgárhoz méltóan - küzd az egyenlő elbánásért.

A Hilton miatt bajba került rendőrtiszt, Lee Bacca ügyében ugyanis nemrég tartották az első tárgyalást. Bacca rendelte el Paris Hilton háziőrizetét, mert féltette a milliárdos csemete egészségét és a börtön körülményeit nem találta megfelelőnek ahhoz, hogy biztonságban felépüljön. Mint azt a tárgyaláson elmondta, "az orvosaink azt mondták, nem tudják megfelelően kezelni. Rendőrként felelősséggel tartozom az elítéltekért, nem hagyhatom, hogy bármelyiknek bármi baja legyen vagy esetleg meghaljon." Arra a felvetésre, miszerint Hilton makkegészségesnek tűnt, amikor bevonult az MTV Awards díjkiosztójáról, Bacca röviden csak annyit mondott, hogy "az orvosaink megfelelő diagnózist állítottak fel."

A bírálók szerint viszont nem erről van szó, hanem arról, hogy a börtön telítettsége miatt mindenkit előbb szabadlábra szoktak helyezni, ha jó magaviseletet tanusít, és Lee Bacca így akart eljárni Hilton ügyében is. A bíró nem értett egyet a döntéssel, mert kivételezésnek tűnhetett volna, úgyhogy azonnal visszavitette a börtönbe a zokogástól eltorzult arcú Hiltont. Bacca szerint a bírói döntéssel Hilton negatív diszkrimináció áldozata lett, mert "mindenkit, aki a megyei börtönben tölti a büntetését, előbb kiengednek. Igaz, hogy Ms. Hilton különleges elbánásban részesült, csak épp másképpen, mint ahogy azt gondolják, mert sokkal többet töltött a börtönben, mint egy átlagos ember, akit ugyanilyen büntetésre ítélnek." Kíváncsian várjuk a következő epizódot.