horoszkóp

Britney Spearst további két hétre benn tartják

2008.02.04. 13:21
Az énekesnő orvosai vasárnap lejárt háromnapos benntartózkodást további 14 napra kívánják meghosszabbítani. Eközben dúl a harc az ideiglenes gondnokként kinevezett apa és lánya ügyvédei közt.

Orvosai vasárnap úgy döntöttek, hogy az énekesnőt további 14 napig nem engedik ki a pszichiátriai osztályról, ahová január 31-én mentővel és rendőri felvezetéssel szállították be – tudta meg az Associated Press. Britney Spearst eredetileg 72 órára tervezték benn tartani, ennek értelmében vasárnap távozhatott volna. Erre a döntésre egy olyan törvény alapján jogosultak az orvosok, amely engedélyezi, hogy a kóros elmeállapotúnak vagy ön- és közveszélyesnek nyilvánított személy kezeléséről saját jogkörben rendelkezzenek. Az UCLA Központi Kórházának szóvivője és Spears ügyvédei egyelőre nem erősítették meg ezt az értesülést.

Kecskére a káposztát

Eközben Reva Goetz, a Spears ügyében kijelölt bíró vasárnap úgy döntött, az énekesnő személyes, ingatlan- és pénzügyeiben Spears apját, Jamies Spearst nevezi ki ideiglenes gondnoknak. Ezzel egyidőben távoltartási végzést is kibocsátott Spears barátja és menedzsere, Sam Lutfi ellen – valószínűleg a család kérésére, akiknek elmérgesedett a viszonya a férfivel, és kölcsönösen egymást hibáztatják Spears állapotáért. A gondnokság értelmében James Spears betekintésre jogosult lánya kórtörténetébe és kezelési jegyzőkönyvébe, a látogatóiról való rendelkezésre és 24 órás őrzésének biztosítására.

Brintey Spears állítólag még beszámítható állapotban

Goetz rendelkezése az ideiglenes gondnokságról csak hétfőig él, ma ugyanis újabb rendkívüli meghallgatást hívtak össze, amelyen komoly összecsapás várható a család és az énekesnő ügyvédei közt. A TMZ információi szerint Sorrell Trope, a Spears ügyeit vivő Trope and Trope ügyvédi iroda képviseletében arra fog hivatkozni, hogy az énekesnő nem bízik apjában, sőt egyenesen gyűlöli őt, erre hivatkozással pedig kérik majd a férfi felmentését az ideiglenes gondnoki pozíciójából. Ügyvédei egyébként hétvégén meglátogatták Spearst az osztályon, azonban a kórházi személyzet pár perc után a gondnokok döntésére való hivatkozással távozásra utasította őket.

A beszámíthatatlanság határán

Spearst január 31-én szállították be a intézménybe pszichiátere kérésére, aki szerint páciense továbbra is ön- és közveszélyes. Az énekesnő bipoláris depresszióval és személyiségzavarokkal küzd. Ezt megelőzően január 3-án szintén itt kötött ki, amikor túszul ejtette saját fiait. Akkor szintén szó volt róla, hogy két hétre benntartják, de - azóta is rejtélyes körülmények közt - már másnap kiengedték. Ezt ezúttal valószínűleg a kóros elmeállapotúnak nyilvánítással lehetett elkerülni, ami viszont a beszámíthatatlanná nyilvánítás előszobája. Két fia felügyeleti jogát már korábban, a januári beszállításakor elvették az énekesnőtől, aki azóta nem is találkozhatott gyerekeivel.