Egyelőre nem emelnek vádat a szupermodell ellen, aki pár nappal ezelőtt leköpte az egyik rendőrt a londoni Heathrow reptéren. Amennyiben mégis bíróság elé kerül az ügy, Campbell akár hat hónapra is rács mögé kerülhet. A hisztis hírességnél ezúttal állítólag azért szakadt el a cérna, mert a valahova elkeveredett két nagyon fontos, fellépő ruháit tartalmazó csomag.

Óvadék ellenében szabadon engedték a szupermodellt, akit pár napja bilincsben vittek el a londoni Heathrow reptérről, mert leköpött egy rendőrt a Bristish Airways egyik Los Angeles-be tartó gépén –írja a Daily Mail. A temperamentumos Campbell először a járat személyzetével keveredett vitába, mivel két csomagjából az egyik eltűnt, vagyis nem került fel a gépre. A poggyászban azok a ruhák voltak, amiket egy amerikai televíziós műsorban viselt volna. Miután a személyzet tudatta a modellel a fejleményeket, egy szemtanú szerint Campbell teljesen kiborult, káromkodott, ordítozott és hadonászott. Egy idő után ugyan leszállt a gépről, de pár perccel később ismét megjelent, és arra utasította a személyzetet, hogy hívják a rendőrséget.

Összesen négy rendőr lépett a fedélzetre, hogy elvezessék a dühöngő modellt, aki állítólag leköpte egyiküket. Miután nagy nehezen sikerült rárakniuk a bilincset, egy kisebb dulakodás után sikerült őt leszállítani a gépről. Az incidens körülbelül negyven percig tartott. Csütörtökön este Cambpellt már szabadon is engedték, és egyelőre nem emeltek ellene vádat hivataos személy ellen elkövetett erőszak miatt. A lap információi szerint, amennyiben bíróság elé kerül az ügy és Campbellt elítélik, akár hat hónapos börtönbüntetést is kiszabhatnak rá.

Bűnlajstrom

A hisztis híresség számtalanszor keveredett már bajba heves vérmérséklete miatt. 2000-ben a torontói büntetőbíróság bűnösnek találta, két évvel azelőtt ugyanis akkori személyi asszisztensét, Georgina Galanist a mobiljával megverte az egyik hotelben, majd egy autó alá próbálta lökni. 2005 márciusában Amanda Brack asszisztens jelentette fel a modellt látlelettel bizonyítva igazát. Augusztusban Yvonne Scio olasz színésznőre is megharagudott a modell, és ezt azzal vezette le, hogy véresre verte az arcát. 2006 márciusában pedig azért vették őrizetbe, mert bántalmazta egyik háztartási alkalmazottját.

Pár héttel később arcon köpött egy biztonsági őrt a U2 egyik koncertjén, majd júliusban aktuális pasija, egy 28 éves dubai olajmilliárdos jachtját verte szét. A következményekkel nem törődve szeptemberben nem jelent meg a bíróságon, ahova kihallgatásra hívták be öltöztetőnője, Ana Scolavino ügyében. Ráadásul októberben végigkarmolta addiktológusa arcát, és erőszak alapos gyanújával ismét letartóztatták. Menetrendszerűen jött a következő balhé. Campbell ugyanis novemberben egy Los Angeles-i lakberendezési áruházban összetűzésbe keveredett egy ismeretlen férfival, akitől furcsa módon elnézést kért.

Boldog békeidők

Ezután egy csendes időszak következett. Március 19-én például megkezdte a mobiltelefonos incidens miatt kiszabott ötnapos közmunkát. Majd májusban bejelentette, hogy kezd megszabadulni egyik káros szenvedélyétől. „Meg tudom fékezni magam. Némely ember beéri egy itallal, vagy egy csík koksszal. Én nem így vagyok vele: elvem a mindent vagy semmit! Akkor inkább a semmit." Augusztusban azonban vége szakadt a boldog békeidőknek, ugyanis ismét beperelte egy korábbi alkalmazottja, aki állítólag azzal húzta ki a gyufát a modellnél, hogy nem talált egy Stella McCartney farmert.

Szeptemberben ugyan megrendezte a Fashion for Relief névre keresztelt jótékonysági divatbemutatót, de pár hét múlva már óriási hisztit vágott le a londoni reptéren, mert nem engedték felszállni gépére. Decemberben pedig azzal vádolta meg a Nirvana egykori dobosát, a Foo Fighters frontemberét Dave Grohlt, hogy ellopta a BlackBerry telefonját.