Szabadon engedték a drogvideó miatt letartóztatott Amy Winehouse-t

2008.05.08. 12:00
Az énekesnő szerdán délután önként vonult be a rendőrségre, hogy kihallgassák az ominózus crackvideó miatt, ami januárban került nyilvánosságra. A celebet, akit azonnal őrizetbe is vettek, óvadék ellenében még aznap este szabadon engedték. Winehouse-t október óta többször is letartóztatták. Legutóbb azért került bajba, mert két férfit is bántalmazott egy este leforgása alatt.

A problémás énekesnőt drogbirtoklás vádjával vették őrizetbe csütörtökön, amikor délután egy óra körül megjelent a londoni Limehouse rendőrőrsön, hogy vallomást tegyen a januári drogozós videója miatti nyomozásban. A celebet, aki önként jelent meg, este fél tizenegy körül óvadék ellenében már szabadon is engedték – írja a Guardian. A Telegraph értesülései szerint Winehouse-nak még ebben a hónapban ismét meg kell jelennie a hivatalos szervek előtt. Az ominózus felvételen, ami januárban került nyilvánosságra, a káros szenvedélyeiről híres énekesnő szippant párat egy crackpipából, és bevallja, hogy korábban hat Valiumot is bedobott, hogy egy kicsit lenyugodjon.

Winehouse-t korábban is kihallgatták már a videó miatt. Akkor egy rehabilitációs klinikán keresték fel, és körülbelül két órán keresztül faggatták. Pár nappal ezelőtt Bob Geldof lánya is tiszteletét tette a rendőrségen, ugyanis azon a memóriakártyán, amelyen a Winehouse-féle videó is szerepelt, a brit zenész és politikai aktivista gyermekéről is találtak egy felvételt. A tizenkilenc éves lány a kamera előtt 190 font értékben vásárol kábítószert, és egy adag Valiumot is rendel másnapra. A kompromittáló videókat tartalmazó kártyát egy olyan párnál foglalták le, akik valószínűleg egy hírességeknek szállító drogterjesztő hálózat vezetői. Jonny Blagrove és Cara Burton lakásában a házkutatáskor számos celeb nevét és telefonszámát megtalálták. A Daily Mail szerint Pecahes Geldof, akinek édesanyja, Paula Yates túladagolásban halt meg, megúszhatja az ügyet, mivel nem lehet minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy mit vásárolt.

Amy Winehouse-t az utóbbi pár hónap során többször is letartóztatták. Két héttel ezelőtt például azért vették őrizetbe, mert április 24-re virradóra behúzott egyet egy marokkói zenésznek, és egy másik férfit is bántalmazott. A testi sértéssel vádolt énekesnő egy éjszakát töltött bent a rendőrségen, mivel beszállításkor nem volt olyan állapotban, hogy ki tudják hallgatni. Egy nappal később, pénteken ugyan "önként" jelent meg egy rendőrőrsön az ügy miatt, de két órát késett a meghallgatásról. Bár ekkor ismét őrizetbe vették, szombaton már ismét szabad volt, csupán megrovásban részesítették.

Decemberben egy önkéntes akció után szintén letartóztatták. A rendőrség akkori feltételezése szerint lehet, hogy Winehouse is bűnrészes volt férje vesztegetési ügyében. Vádat ennek ellenére nem emeltek ellene, óvadék fejében ismét szabadon engedték. Idén januárban felmentették ezen vád alól, márciusban pedig megszüntették a nyomozást. Október közepén pedig Norvégiában tartóztatták le, mivel 7 gramm cannabist találtak nála. Miután a celeb kifizette az 500 eurós büntetést, szabadon engedték.