Az ausztrál influenszer azt mondja, számos oka van arra, miért választja minden utazásánál a legrosszabbnak tartott ülést.

Egy ausztrál utazási szakértő és influenszer, John Burfitt elmesélte, miért kéri direkt minden repülés alkalmával azt a helyet a gépen, amit egyébként senki szeretne: a leghátsó sorban.

A férfi akkor világosodott meg, amikor egy Sydney-Los Angeles járaton, ami közel 14 órás, a háta mögött helyet foglaló utas folyamatosan rugdosta az ő ülésének a hátát. Pár órányi szenvedés után elment a vécére, és lepillantott a toalett melletti, legutolsó sorban ülő emberekre.

„Rájöttem, hogy mögöttük fal van, így senki nem rugdoshatja őket, és eldöntöttem, legközelebb már ide kérem a jegyemet" – meséli. Ám amikor a gyakorlatban is kipróbálta a dolgot, rájött, hogy ezek az ülések sokkal több előnnyel járnak, mint először gondolta.

Össze is szedte, miért áldás a hátsó sor:

  • nem ütközik folyton a büfékocsiba, ha valamiért fel kell állnia
  • mindig közel a vécé, oda sem kell kivárni a sort
  • ha az ablak melletti helyet kapja, akkor szinte egy saját kis kuckója lesz, ahol a fejét is neki tudja támasztani a falnak alvás közben
  • a lehető legtávolabb van a többi utastól
  • az itt ülőket néha megsajnálja a személyzet, és akár az első osztályra is áthelyezik őket, ha van ott szabad hely

Ami a hátrányokat illeti, szerinte nem mindig hiányoznak a háttámlák ezekben a sorokban sem, és a vécé zajait egy fülhallgatóval ki lehet küszöbölni. A szagokról nem tett említést, lehet eddig megúszta az ilyen tapasztalatokat.

(New York Post)

(Borítókép: repülőgépen utazó férfi. Illusztráció: Getty Images)