Egy Instagramot szeretnék ezzel a poszttal az ön figyelmébe ajánlani. Próbálunk néha nézőinkre az újdonság erejével hatni, és ha ön még nem látott down-szindrómás drag queeneket, akkor ez most sikerült.

A RuPaul's Drag Race című reality/vetélkedő kapcsán az utóbbi évtizedben sokkal szélesebb körben lettek ismertek és elfogadottak a drag queenek, és hogy mennyire széles társadalmi bázisa van már ennek az önkifejezési formának, azt jól mutatja, mennyire népszerű ez a Down-szindrómás beöltözőművészekre specializálódott közösség, a 2018-ban alapított Drag Syndrome, illetve annak Instagramja.

Fent Lady Mercury látható, aki a világ egyik legnagyobb melegikonja, Madonna előtt tiszteleg éppen, hiszen a dragkultúrának mindig is része volt egy-egy híres nő alakjának megidézése

A dragben természetesen nemcsak női alakok megkreálásának van hely, léteznek drag kingek is, akik férfinak öltöznek be. Fent Justin Bond látható.

A következő képen a RuPaul's Drag Race zsűritagjaként szupersztárrá vált, részben magyar származású Michelle Visage látható a Drag Syndrome egyik királynőjével.

Sokan dolgoznak azért, hogy a Down-szindrómával élőknek minél teljesebb élete lehessen, közéjük tartozik Magyarországon a Nem Adom Fel alapítvány is. Ha szeretne jobban megismerkedni velük, ez a korábbi cikkünk egy jó kiindulópont lehet.