Azt írja az E!Online, hogy Harry herceg és Meghan Markle hivatalosan is jelezték II. Erzsébet angol királynőnek: nem bánták meg egy évvel ezelőtti döntésüket, és úgy határoztak, valóban nem kívánnak visszatérni a királyi család dolgozó tagjai közé.

A hírt a Buckingham-palota jelentette be, azt is közölve, a pár feladatai addig visszaszállnak a királynőre, amíg a család más, főállású rojáljai közt szét nem osztják őket. Ezt úgy kell érteni, hogy a királyi családban vannak személyek, akiknek hétköznapi munkájuk van, és olyanok is, akik a királyi család tagjaként reprezentálnak, támogatnak jótékonysági szervezeteket stb. Ez utóbbi feladatokat a királynő nevében és jóváhagyásával, az ő rendelkezései alapján végzik – ezeket a feladatokat adták most Harryék (akik éppen második gyermeküket várják) hivatalosan is vissza.

„Noha mindannyiukat elszomorítja a döntésük, a herceg és a hercegné továbbra is szeretett tagjai maradnak a családnak” – áll a közleményben.

Harry herceg és Meghan Markle egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy ezentúl nem a királyi család kötelékében szeretnének dolgozni, részben azért, mert elviselhetetlennek érezték a média nyomását. (Ezt a folyamatot nevezte el a sajtó a brexit nyomán megxitnek, pedig nem is Markle ötlete volt.) Székhelyüket először Kanadába, majd az Egyesült Államokba tették át. Az idő legnagyobb részét gyerekükkel (Archie Harrison), illetve Markle édesanyjával töltik.

A kezdeti időszakban főleg beszédeket tartottak, de most több vállalkozásban is érdekeltek: szó volt már netflixes realityről, illetve kávébizniszről is. Eközben a társadalmi szerepvállalásról sem feledkeztek meg, sőt, Marke őszinte hangvételű cikkben írt második gyermekük elvesztéséről.

Borító-és címlapkép: a hercegi pár 2018-as diplomáciai körútján, Ausztráliában.