Hasonlóan bárki máshoz, Anglia királynője is rajong a sorozatokért, legfőképpen három televíziós produkcióért. Mielőtt bárki azt gondolná, ezek egyike sem a Korona című Netflix-sorozat, a királyi család életéről szóló szériát pont, hogy ki nem állhatják. Nemrég azért viaskodtak a streaming-szolgáltatóval, hogy az jelezze: pusztán fikciós sorozatról van szó.  A Netflix természetesen erre nem volt hajlandó.

II. Erzsébet királynő kedvenc műsorait DVD-ről szereti nézni, asszisztense szerint ragaszkodik hozzá, hogy kedvenceit külön lementve tárolják – írja a femcafe.hu a Gala.de cikke nyomán.

Az asszisztens nemcsak a brit államfő sorozatnézési szokásait, de az uralkodó kedvenc szériáit is elpletykálta.

1. The Bill

II. Erzsébet királynő első számú kedvenc sorozata az 1983-ban debütálóThe Bill című dráma, amely összesen 26 évadot élt meg. Ez idő alatt 2 ezer 425 epizódot vetítettek le, végül 2010-ben kaszálták el, ami a királynőt végtelenül elszomorította.

Cselekményében a sorozat rendőr kollégák munkáját és életét követte nyomon.

2. A bor nem válik vízzé

1973-ban indult az összesen 31 évadot megélt sitcom, azaz szituációs komédia. A sorozatot az angliai Nyugat-Yorkshire megyében található Holmfirth területén forgatták. Középpontjában három férfi, és azok fiatalkori szerencsétlenségeinek történetei álltak. Az évek során a trió tagjai többször cserélődtek.

A szériát szintén 2010-ben kaszálták el.

3. Ki vagy, doki?

A Guinness Rekordok Könyvében a világ leghosszabb ideig műsoron levő sci-fi sorozataként szereplő széria első ízben 1963-tól 1989-ig tartott. 1996-ban televíziós filmet készítettek belőle, majd 2005-ben újraindították a műsort, ami a mai napig tart és töretlen sikernek örvend.

A  sorozat egy rejtélyes, földönkívüli időutazó kalandjairól szól, aki „Doktornak” nevezi magát.

nyilvános telefonfülkének kinéző időgépével tett utazásai során kísérőivel együtt különféle problémákat, köztük agresszív földönkívüliek okozta vészhelyzeteket old meg, és keveredik izgalmas kalandokba.

A főszereplő az évek során természetesen többször cserélődött, a váltást pedig minden alkalommal a Doktor regenerálódásaként írták meg a sztoriban. Eszerint, bár az emlékei megmaradnak, bizonyos időközönként új testet és személyiséget kap.

A Ki vagy, doki? az idő során a brit popkultúra szerves részévé vált, és úgy tűnik, a királynőt is sikerült magával ragadnia. Ön gondolta volna, hogy ilyen izgalmakat keres a televízióban II. Erzsébet?