Vilmos cambridge-i herceg és felesége, Katalin hercegné szerelmi története egy romantikus filmbe is beleillene. Ám még mielőtt egymásra találtak volna, Cambridge hercege titokban a popikonnak, Britney Spearsnek csapta a szelet.

A brit királyi család életében központi szerepet betöltő hercegi pár idén áprilisban ünnepelte tízedik házassági évfordulóját, románcuk azonban még régebbre nyúlik vissza. A kétezres évek elején, az egyetemen kerültek közel egymáshoz, de a vonzalom nem volt meg köztük elsőre. S bár 2007-ben egy időre elváltak útjaik, sokan úgy tartják, ők a példája annak, hogy létezik a világon igaz szerelem, amely évtizedek múltán sem halványul el. 

Azonban mielőtt románcba bonyolódtak volna egymással, Vilmos herceg Britney Spearsnél próbálkozott: az akkor a világ legkapósabb facér pasijának tartott herceg és az énekesnő titokban leveleztek, gyakran váltottak egymással e-maileket. Úgy tudni, azt tervezték, randevúra mennek – írja az Express című brit hírlap. 

Vilmos és Britney össze akartak jönni, amikor még fiatalok voltak. Telefonon is gyakran beszéltek, ám a találkozó Britneyvel végül nem jött össze. Vilmos az interneten Lauren Bush modellel is ugyanígy tartotta a kapcsolatot

– árulta el a brit királyi család egyik szakértője, Christopher Andersen nemrég megjelent Brother and Wives: Inside the Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan című könyvében. Nem egy légből kapott dologról van szó: azt, hogy e-maileztek, 2002-ben egy tévéinterjúban az énekesnő is megerősítette. Úgy tervezték, Vilmos utazik majd az énekesnőhöz, ám erre végül nem került sor.

máig bánja

A brit trón várományosa 2001-ben ismerte meg Kate Middletont, szerelem azonban nem szövődött egyből köztük. Bár boldogok voltak együtt, valami mégsem működött: Vilmos bizonytalannak érezte közös jövőjüket, így 2007-ben egy időre különmentek. Úgy tudni, hogy Vilmos telefonon dobta szerelmét. Katalin hercegné nem szívesen emlékszik vissza erre az időszakra.

Nem örültem annak, hogy külön voltunk, de erősebb lettem attól, hogy rövid időre szakítottunk. Jobban megismertem magam. Most már értékelni tudom ezt az időszakot

– emlékezett vissza Katalin. Más források szerint 2004-ben is szakítottak. A nagy visszatalálást követő eljegyzésükre végül 2010-ben került sor, életüket pedig 2011. április 29-én kötötték össze. Három gyermekük született: György, Sarolta és Lajos.

Britney Spears szerelmi élete az övékhez képest elég viharos volt: előbb Jason Alexander, majd Kevin Federline felesége volt. Federline-val 2004 és 2007 között alkottak egy párt, két fiuk született, Preston és Jayden. Az énekesnő most Sam Asghari menyasszonya, aki csaknem öt együtt töltött év után jegyezte el.