Emma Watson pont olyan keményen lépett fel a személyes fotóival visszaélők ellen, mint legutóbb. Mint megírtuk, a színésznő (és kolléganője, Amanda Seyfried) több tucat személyes fotója tűnt fel újra az interneten, a helyzet megoldásához pedig ügyvédi segítséget kért – amihez pedig teljes hírzárlat társul.

A BBC azt írja, a színésznő szóvivője a következőt közölte:

Elloptak több képet, amelyek néhány évvel ezelőtt, egy stylisttal folytatott ruhapróbán készültek. Nem meztelen fotókról van szó. Az ügyvédek megkapták az utasításaikat, és a továbbiakban nem kívánjuk kommentálni a történteket.

Ez alapján arra következtethetünk, hogy ugyanazokról a képekről van szó, amelyek már fél éve is feltűntek egyszer egy celebhíroldalon: azokról lehetett tudni, hogy a színésznő melltartó nélkül visel rajtuk áttetsző felsőt.

Ami egészen biztos: Emma Watson közéleti szerepvállalásának kezdete óta nincs nyugta. Legutóbb azért támadták, mert feminista, és egy interjúhoz készült fotón nincs rajta melltartó, viszont szexin néz ki – ez pedig sokak szerint nem fér össze.

De nem ez az első alkalom, hogy a nők érdekében végzett szerepvállalását intim fotóival kötik össze: 2014-ben, az ENSZ jószolgálati nagyköveteként mondott beszéde után azzal fenyegették meg, hogy nyilvánosságra hozzák meztelen fotóit. Egy évvel később erről úgy nyilatkozott:

tudtam, hogy ez átverés, tudtam, hogy ezek a képek nem léteznek. Abban a pillanatban, hogy kiálltam, és a nők jogairól beszéltem, azonnal megfenyegettek – kevesebb mint 12 óra után már jöttek a fenyegetések.

Egyébként a múlt hónapban ítéltek kilenc év börtönbüntetésre egy férfit, aki hírességek, többek között Jennifer Lawrence személyes online fiókjaiba jutott be illegálisan, ahonnan személyes videókat és fényképeket lopott el. 

A Jezebel arról ír, hogy a friss képek feltöltője kilátásba helyezte: napokon belül közzétesz még néhány fotót más, nagyon híres emberről. A TMZ pedig megszerezte azt az ügyvédi felszólító levelet, amelyet az Amanda Seyfriedet képviselő cég küldött a szivárogtató oldalnak. Ebből kiderült, valóban intim fotókról van szó.

Jó, de hol vannak a képek?

A színésznők képviselői minden lehetséges eszközzel irtják őket az internetről. Mi nem közöljük ezeket, mert magáncélú felhasználásra készültek, illegálisan szerezték meg őket, és a hozzájárulásuk nélkül hozták nyilvánosságra. Ha ez nem elég  indok,itt elolvashatja bővebben is az érveinket.