Ma este kezdődik újra a Pumpedék című reality-sorozat az RTL Spike csatornán. Két rész fog lemenni egyszerre este 10-től, de ma délelőtt néhány újságírónak már levetítették, ami csak este fog adásba kerülni. Kaptunk meghívót, természetesen nem hagytuk ki a lehetőséget.

Kicsit reméltük, hogy hátha jelen lesz maga Pumped Gabó a sajtóvetítésen, hogy ő maga is szerepelhessen a Velveten a premier alkalmából, de ennek a fordítottja történt, és ennek még jobban örültünk: az egyik jelenetben Gabó minket olvas, egészen konkrétan a Randiblogot, ezt a cikket! Szóval ezúttal nem (csak) Pumped Gabó szerepel a Velveten, hanem a Velvet (is) szerepel Pumped Gabó műsorában. Médiatörténelem, kedves nézőink, ez médiatörténelem.

A kérdéses Randiblog-cikk a hűtlenségről szól, és nem véletlen, hogy előkerül a téma rögtön a szezon elején: Gabó és barátnője ugyanis szakítottak, vagy valami olyasmi. Mindketten kavarnak másokkal is, de közben tartják a kapcsolatot, Gabó azonban mégis hűtlenségnek fogja fel, hogy Áginak lett egy új pasija. Ráadásul nem is csak egy lett neki. De erről bővebben kicsit alább.

Mit várjon a néző a Pumpedék új évadától?

Hát egyrészt természetesen még többet ugyanabból. Azért olyan sok idő nem telt még el az első szezon óta, Gabó és Ági ugyanazok maradtak, gondolkodás nélkül tolják az olyan 10/10-es, sírjak-vagy-nevessek-típusú beszólásokat, mint mondjuk Gabónak az a csajozós dumája egy betegségre hivatkozó lányhoz, hogy

Majd én beadom a nyeles Kalmopyrint!

De közben meg mégis az újdonság erejével fog hatni az új Pumpedék évad, mert Gabó sokkal kevésbé érzi magát a toppon ebben a szezonban, mint az elsőben. Rögtön az első részben is pityereg egyet a Balaton Soundra készülve, és lehet, hogy mi vagyunk szívtelenek, de a sajtóvetítésen hahotázás volt az egyöntetű reakció Gabó lelki gyötrelmeire.

Dráma van

Szóval most az a felállás, hogy Gabó és Ági össze vannak veszve, különmentek, de azért mégse tudják vagy nem akarják elengedni egymást. Vajon Ágit motiválja az, hogy tudja, hogy ha megszakítja a kapcsolatot Gabóval, akkor nyilván nem lesz többet helye a realityben? Ezt talán maga Ági sem tudja 100%-os őszinteséggel megválaszolni magának, plusz a műsorból egyébként sem kaphatnánk erre hiteles választ, szóval mindenki nézze csak egyik katasztrofálisan jó jelenetet a másik után, aztán találgasson a saját szakállára.

Ági mindenesetre randizik közben másokkal is. Van egy újabb, idősebb és gazdagabb pasija, aki a képernyőn soha nem jelenik meg, mivel ezek szerint csak Ágira vágyik, de a realityszereplésre nem. Plusz végigkövethetünk egy fantasztikus randit a Városligetben, ahol Ági egy nála fiatalabb sráccal ismerkedik. Az önmagát átlagon felül jóképűnek saccoló fiatalember nem az a súlyzózós-fehérjeporozós fazon, és hogy miért nem, azt a következő mondattal indokolja meg:

Gyúrjon az, aki rosszul néz ki!

Na ennyiből is egyértelmű, hogy őneki itt a helye ebben a realityben.

Siófok. Siófok. Köszönjük kedves utasainkat.

Amint azt már megírtuk, újdonság ebben az új évadban, hogy az egyik fő történetszál azt mutatja be, hogyan vállal Pumped Gabó munkát egy bárban Siófokon. Az édesanyja révén szerzett üzletet kell neki felfuttatni, amihez munkatársakat kell toboroznia. A jelentkezők előre tudják, hogy ez a munka egyben realityszereplést is jelent, ennek megfelelő figurák jelentkeznek a hirdetésre.

Előre szólunk, hogy ez a bizonyos castingjelenet, amiben Gabóék munkatársakat válogatnak maguknak a nyári munkához, csak a jövő hét hétfőn kerül adásba, azonban nem véletlen, hogy a műsor készítői már most úgy érezték, hogy ezt mindenképpen látniuk kell az újságíróknak. Tényleg felejthetetlen élmény.

Magyarországon nem fizet olyan jól a realitysztárság

A Pumpedék első évada nagy részben attól volt jó, hogy az egyszerű világképpel rendelkező főszereplők kicsi lakásban élnek kicsi életet, kicsi költségvetésből. Ezt a tévészerepléssel járó hírnév elvileg tönkretehetné, illetve külföldön minden bizonnyal tönkretenné, de itthon egyelőre szerencsére nem tette. Mármint a nézők szerencséjére nem, maga Pumped Gabó viszont elég sokszor szóvá is teszi, hogy egyáltalán nem örül annak, hogy celebstátusza ellenére még mindig nem milliomos.

Vajon érdekes lenne Pumped Gabó akkor is, ha nem kellene néha ezreseket kuncsorognia lányoktól, hanem többszintes villában élő csilliomos médiasztár lenne, mint hasonszőrű amerikai/brit kollégái? Talán igen, talán nem, de az biztos, hogy az már nem az a Pumped Gabó lenne, akit a közönség megismert és megszeretett.

Jobban veszik magukat

Mindenesetre a főszereplőkön kifejezetten látszik, hogy az első évad során további rutint szereztek realityszereplés terén. Ezt a legjobban az mutatja, hogy a szelfikamerával készült jelenetek most jobbak és gyakoribbak és hosszabbak. A sorozat készítői el is mesélték az eseményen, hogy kifejezetten trenírozták Pumpedékat abban a kérdésben, hogy hogyan filmezzék magukat, amikor pont nincs ott a tévéstáb.

Szóval ha van olyan reality, ahol viszonylag könnyű elhinni, hogy nincs előre megírva az egész mondatról mondatra, akkor a Pumpedék ilyen: a képernyőn látható személyek nyilván imádnak szerepelni, színészkedni viszont feltehetőleg nem lennének képesek. Legfeljebb valamennyire terelgetik őket, bár szemlátomást maguktól is jól tudják, hogy mivel hívhatják fel magukra a figyelmet, és direkt produkálják magukat, ha tudják, hogy forog a kamera.

És hát most forog, mert a 12 részesre tervezet második évad utolsó részei még jelenleg készülnek, de az már biztos, hogy a következő két és fél hónapra el leszünk látva rendesen Pumpedékkal.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Beadom a nyeles Kalmopyrint – Pumped Gabó visszatér

Mi már láttuk, amit ön csak ma este fog: itt a Pumpedék új évada, amiben Gabó nem tud békülni Ágival, csajozik és (EZEN BORULTUNK!) Velvetet olvas.

137 · Aug 21, 2017 04:52pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments