Szinte lehetetlen küldetés az eddig lezajlott 74 Golden Globe-gála legkellemetlenebb pillanatait összegyűjteni, de azért legalább megpróbáljuk. Miközben pedig alig várjuk, hogy kiderüljön, tudja-e az eddigi eseményeket überelni a 2018. január 7-ei díjátadó, és ér-e minket hasonlóan erős másodlagos szégyen, mint annak idején, amikor mondjuk Jennifer Lawrence volt iszonyú bunkó, vagy amikor Scarlett Johanssonnak interjú közben fogdosta a mellét az amúgy közismerten meleg divattervező, Isaac Mizrahi. Na de mielőtt kiderülne, gyorsan tekintsük át a Golden Globe még az említetteknél is arcpirítóbb jeleneteit, hogy lélekben is felkészülhessünk a vasárnap éjszakára. 

Színésznők, akik lemaradtak a saját díjuk átvételéről

1998-ban Christine Lahti a Chicago Hope című filmért nyerte el a legjobb drámai színésznő díját, de amikor kimondták a nevét, épp mosdóban volt. Aztán amikor elkészült, gyorsan felszaladt a színpadra, beletörölte a kezét Robin Williams zsebkendőjébe, és bevallotta, hogy épp lehúzta a vécét, amikor valaki szólt neki, hogy ő nyert, és ugyan menjen már átvenni a díját. Először azt hitte, csak egy rossz vicc, de nem az volt.

René Zellweger hasonlóan járt 2001-ben, amikor a Betty nővér című film főszerepéért kapott szobrot, illetve kapott volna időben, ha rájönnek, hogy hol van. Amikor ugyanis Hugh Grant szerette volna átadni neki a díjat, egyszerűen sehol sem találták a színésznőt, míg ki nem viharzott a mosdóból, ahol elmondása szerint épp a rúzsát próbálta levakarni a fogáról. Láthatóan sikerült. 

Az alkohol rossz, értem? 

Ez végülis lehet, hogy igaz, elvégre az alkohol rendszerint enyhíti az ember gátlásait, de azért lássuk be, nem érdemes túlzásba vinni, pláne nem egy ekkora kaliberű rendezvényen, mint a Golden Globe. Egyesek viszont szeretnek túlzottan is megnyugodni, így például Elizabeth Taylor, aki 2001-ben a legjobb drámai film díját adta át, de előtte annyira benyomott, hogy a jelöltek felolvasásán kívül mást nemigen tudott közölni az egybegyűltekkel. 

A másik Emma Thompson, aki megfelelően kapatos állapotban volt a 2014-es gálán ahhoz, hogy gond nélkül megszabaduljon a kényelmetlen cipőjétől, és egy pohár Martinival a kezében mondja végig a beszédét. Persze simán lehet, hogy ez az egész a show része volt, mindenesetre hihető volt.

Jacquline Bisset ugyanebben az évben vette át a szobrot a Dancing On The Edge-ért, de akármennyire is próbálkozott, a köszönetnyilvánításából gyakorlatilag egy árva hangot sem lehetett érteni. Nem tudni, hogy ivott-e, vagy csak nagyon izgult, mindenesetre teljesen összevissza beszélt, és fura tanácsokat osztogatott a közönségnek. Például:

hiszem, hogy ha valaki jól akar kinézni, akkor meg kell bocsájtania mindenkinek. Bocsássatok meg mindenkinek, hiszen a megbocsájtás a legjobb szépségápolási módszer. 

Oké. 

 Amikor a viccből is megárt a sok 

Ricky Gervais több alkalommal volt már a Golden Globe házigazdája, még azután is, hogy 2011-ben úgy tűnt, soha többé nem ajánlják fel neki ezt a lehetőséget. Ennek az volt az oka, hogy Angelina Jolie, Charlie Sheen, Hugh Hefner, Mel Gibson, Tom Cruise és Isten mellett megalázta (viccből) a Hollywood Foreign Press Association vezetőjét, Philippe Berket is.

Az ebből kirobbanó hisztéria ellenére nem haragudtak meg rá egy életre, ezért 2016-ban újra eljátszhatta ugyanezt.

simán csak kínos

Emlékeznek, mennyire volt kellemetlen, amikor John Travolta 2013-ban az Oscar-gálán a Jégvarázs című Disney-film főcímdalát éneklő Idina Menzelt konferálta fel, rosszul? Na, ez is hasonló eset, csak ez Dennis Quaiddel esett meg, amikor a 2016-os Golden Globe-on nem tudta kimondani Saoirse Ronan nevét, ezért inkább azt mondta, hogy Sísá Ronen. Mondjuk ezért nehéz lenne kárhoztatni szegényt, hiszen a kollégák se mindig tudják, hogy kell kimondani a színésznő nevét (Szörsá). De azért Quaid a beszéd előtt legalább rákérdezhetett volna. Nem baj, már túlvagyunk ezen is.

Bónuszként pedig tekintse meg Bono és P. Diddy rendkívül kellemetlen puszilkodós jelenetét a 2014-es díjátadón. Jaj de nem jó odanézni. (Kábé 0:55-nál találja). 

(Fenti borítóképünkön az a mozzanat látható, amikor Rachel Bloom színésznő szobornyalogatásra alkalmasnak érezte a pillanatot.)

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A Golden Globe-ok legkellemetlenebb pillanatai, amikor részegen kell konferálni

Itt van pár kínos momentum az eddig lement 74 Golden Globe-ból.

8 · Jan 07, 2018 12:43pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments