Ha ön még nem hallott volna Rose McGowanről: őt még a '90-es években erőszakolta meg Harvey Weinstein, ami miatt McGowan állítása szerint azonnal feljelentést akart tenni, de lebeszélték erről. Az ügyet akkor egy peren kívüli megállapodással rendezték, de a színésznő karrierjének ennek ellenére ott és akkor befellegzett. Amikor tavaly ősszel a Weinstein elleni vádak napvilágra kerültek, McGowan lett a mozgalom egyik leghangosabb alakja. Most egy könyvet is írt az életéről Brave (Bátor) címmel, az elmúlt napokban ezt promózta Amerika-szerte. Egy könyvesboltban tartottak számára egy eseményt a körút során, ahol a következő, roppant kínos jelenet zajlott le.

Az egész azzal kezdődik, hogy amikor valószínűleg kérdezni lehetett McGowantől a közönségből, egy transznemű nő felelősségre vonja a színésznőt, hogy miért nem állt ki a transzneműek mellett. Mindezt roppant indulatosan teszi, mintha a transzneműek minden szenvedéséért Rose McGowan lenne a felelős, holott a színésznő történetének nettó semmi köze nincs a transzneműekhez, se pro, se kontra.

Eleinte úgy tűnik, hogy a könyvét hirdetni próbáló híresség fejingatással és mosollyal el tudja intézni a dolgot, de amilyen értelmetlen volt az aktivista támadása, ugyanannyira túlreagálja később McGowan a témát. A transznemű nőt 1:11 másodpercnél vezetik ki, de a színésznő ekkor elkezd utána trágár nyelvezettel kiabálni és a dühroham még két percig folytatódik, miközben McGowan ilyeneket ordibál magából kikelve:

Felháborítanak a sztereotípiák, dühít, hogy csak mert van egy kurva vaginám, az emberek szaroznak velem, vagy mert fehér vagyok, vagy fekete, vagy sárga vagy lila, a picsába!

Valószínűleg nem túlzás megállapítani, hogy mindkét nőnek sok mindenben igaza van, de úgy tűnik, hogy a kedélyállapotuk éppen nem a legalkalmasabb arra, hogy a nők problémáira, illetve a transznemű nők problémáira megoldást találjanak.

A labilis lelkiállapot és a rövid haj között kialakulni látszó kapcsolat ezzel tovább erősödik, két személy jut rögtön az ember eszébe.

Egyrészt szegény Sinéad O'Connor, másrészt ugye Britney Spears.

De azért gyorsan mondunk két ellenpéldát is a sok közül: Charlize Theron és Jessie J életében is volt egy-egy pont, amikor leborotválták a hajukat, de egyiknek sem volt semmi köze semmilyen dührohamhoz.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Rose McGowannek beszóltak, nagyon nem tudta kezelni

Egy transznemű aktivista támadta le minden nyilvánvaló ok nélkül, amitől a színésznő a dührohamig hergelte magát. Videó van az egészről.

20 · Feb 07, 2018 01:43pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments