Lady Gaga 2009-2010 környékén volt a csúcson, a Bad Romance-Telephone-os meg húsdresszes aranykorszakban. Akkoriban gyakorlatilag napi hírnek számított, hogy Lady Gaga milyen újabb őrült kosztümben jelent meg, de persze az újdonság varázsa egy idő után elillant, és az énekesnő is úgy döntött, hogy megpróbálja máshogy megközelíteni a popbizniszt. Csinált például klasszikus jazzlemezt, a legutóbbi albuma meg egy countrys-rockos menet volt, egy fokkal kevésbé extrém stylinggal. Sajnos azonban a közönség figyelme szépen, lassan, de folyamatosan lankadni látszik.

Na de talán majd most.

Lady Gaga a főszereplője az A Star Is Born című, bemutatás előtt álló filmnek, és egyelőre úgy néz ki, hogy ebből lehet, hogy elég nagy durranás lesz. De közben a 32 éves művésznő új albumot is készít, ezért az elmúlt heteket New Yorkban töltötte. És újra úgy viselkedik, mint annak idején az aranykorszakban: egyik velőtrázó öltözék után veszi fel a másikat. Az alábbi hat darabot például mind az elmúlt egy hétből szedtük össze, úgyhogy kész a mai heti trend, csakis Lady Gagából, mint a régi szép időkben!

Leopárdmintás

Amit ön a fenti képen lát, azt nem neveznénk ruhának, de az biztos, hogy Gareth Pugh tervezte 100%-ig leopárdmintás anyagból. Túlméretes és nevetséges, és Lady Gaga régi jó hajmasnijának egy frissített változatát is megcsináltatta hozzá, talán pont azért, hogy ezzel is jelezze, hogy visszatért ahhoz a popsztárkodáshoz, amit karrierje kezdetén annyira jól csinált, és ami a jelek szerint továbbra is a kisujjában van.

Fekete bőr

Ez most a YCH nevű márka kreációja, vajon New Yorkban még mindig ennyire hideg van, hogy Lady Gaga folyton ilyen nagykabátokban jár? A csupafekete szettekért túlságosan rajongó magyar celebek, reméljük, figyelnek: ha már az ember csak feketét hord, akkor például így kell az összeállítást érdekessé, karakteressé és emlékezetessé tenni.

Vígözvegyes

Vagy például így. Az embernek néha az az érzése, hogy amikor Lady Gaga így öltözködik (és ne felejtsük, az utóbbi hetekben előfordul, hogy napi két-három ilyen összeállításban fényképezik), akkor nem azért csinálja, hogy a külsejével reklámozza a produkcióját. Nem, ez már a produkció része, az, hogy egyik napról a másikra Lady Gaga átvedlik egy éppen világkörüli utazásra induló gazdag özveggyé, aki most elmegy elszórakozni valamennyit a férjétől örökölt végtelen mennyiségű vagyonból.

Vörös lakk

A vígözvegyesen indult nap a kedd volt, ugyanezen a napon este viszont már ebben a sztriptíztáncosnőre emlékeztető szettben flangált az utcán annyira már nem új szerelmével. A vörös lakk ezek szerint nagy kedvence Giuseppe di Morabito tervezőnek (is), van hozzá hasonlóan lotyós fazonú, extramagas sarkú-talpú cipő, meg többek között dobócsillag-fülbevaló.

Műlovarnős

Úgy látszik, eléggé benne van most a levegőben, hogy az ember öltözzön úgy a hétköznapokban is, mintha lovagolni menne, mert erre ment ki a Dior legutóbbi bemutatója is, és Lady Gaga is egy ilyen szettet állít(tat)ott össze magának a Zimmermann nevű márkától. Mindezt a bézsnek a lehető legsemmilyenebb árnyalatában, viszont teljesen szokatlan fazonban.

Citromsárga

Melyik volt Lady Gaga legjobb szettje ezen a héten?

És hatodiknak egy citromsárga agymenést mutatunk a Viktor & Rolf tervezőpárostól, amivel Lady Gaga szerdán kápráztatta el New York lakosságát, illetve az őket képviselő rajongósereget és fotóshadat.

Pontosan ugyanaz itt az üzenet, ami annak idején volt Lady Gaga sikerkarrierjének kezdetén: semmi sem túl fura, inkább őrültnek nézzenek, mint szexinek, és igen, én még a klotyóra is ilyen szettekben járok. Egy ilyen ruhán nincs mit elemezgetni, mivel teljesen szembeszáll a józan ésszel, az ember nem tehet mást, mint hogy magába issza a látványt, mint a menzapadlóra hullott papírszalvéta a frissen odakent felmosóvizet.

Ha pedig magába itta, akkor szavazhat is róla, erre szolgál a fenti szavazógép. Önnek a hat szett közül melyik okozta a legnagyobb vizuális élményt?