Egy gyors összefoglaló: ez a sztori ott kezdődött csütörtökön, hogy a Fonogram gálán Majka (megint) jelölt volt a legjobb hip-hop kategóriában, de a győztes egy új felfedezett, Krúbi lett. Erre szombaton Majka trágár posztban olvasott be a zsűrinek, mondván, hogy nyilván nem értenek hozzá, illetve tudatosan ignorálják a teljesítményt, mert a díjat neki kellett volna kapnia. A MAHASZ elnöke reagált az ügyre, hiszen a MAHASZ szervezi a Fonogram-díjkiosztót minden évben, amiben kb. annyi volt, hogy nem tartja elegánsnak a beszólást, amire Majka azt megtoldotta még háromszor annyival.

Ehhez képest három kisebb újdonság történt tegnap óta, természetesen azon felül, hogy kommentelők ezrei (!) szólnak hozzá a sztorihoz az összes lehetséges fórumon. Csak Majka vitaindító posztja alatt 1200 komment van jelenleg a Facebookon.

1.

Bár Krúbi, aki két Fonogram-díjat is nyert csütörtökön (az egyiket az ominózus hip-hop kategóriában), szerkesztőségünk megkeresésére nem kívánt nyilatkozni az ügyben, azért a Facebookra most csak kitett egy ilyet.

Az Instagramra pedig egy ilyet.

A fenti poszt szarkasztikusan azt írja, hogy ezzel vége a barátságnak Majkával, innentől kezdve a két Fonogram-díj Krúbi legjobb barátja. A kommentekből úgy tűnik, a Majka-rajongók nem igazán ért(ékel)ik a poént.

2.

Bali Dávid, a Majka által szidott zsűri egyik tagja a Blikknek nyilatkozott a témában. Ő egyrészt rámutat, hogy attól még, hogy punkzenekarban játszik, azért a hip-hop műfajban is képben van, Majka slágereit viszont inkább popzenének tartja. Bali Dávid többek között ezzel indokolta, hogy miért Krúbi győzelme mellett áll ki:

Én azt gondolom, hogy a Fonogram-díjnak elsősorban az olyan időtálló és kiemelkedő produkciókat kell díjaznia, amelyek túlmutatnak a saját kereteiken. A műfaj jövőjére sokkal nagyobb hatást gyakorol a Nehézlábérzés és amit Krúbi elindított, mint az, hogy Majka saját önigazolásból a rap/hiphop kategóriában jelölteti a dalait a popzene helyett azért, mert rappel, és mert a saját önazonosságában neki meggyőződése, hogy ehhez a közösséghez tartozik.

 3.

A Bors pedig Majka zenésztársait kérdezte meg, Curtist és Király Viktort, akik nem túl meglepő módon szintén kiállnak a jelenleg egyébként Las Vegasban tartózkodó Majka mellett. Király Viktornak Majkához hasonlóan szintén rosszul esik, hogy szerinte „a szakma” nem ismeri el a munkáját:

Tíz év alatt, amióta zenélek, egyszer, 2014-ben nyertem egy Comet-gömböt. A szakma valamiért nem akarja elismerni a munkámat. Lehet, többet kéne smúzolnunk.

Eléggé úgy érzi ezek után az ember, hogy ez a téma ennyivel most már tényleg kifutotta magát, de persze sose lehet tudni.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
3 kisebb, új fejlemény a Majka vs MAHASZ beszólásos ügyben

Reagált a Majka elől díjat elhappoló Krúbi és az egyik zsűritag is arra, hogy Majka szerint neki kellett volna kapnia a Fonogramot. Király Viktornak is hiányzik „a szakma” elismerése.

74 · Apr 09, 2019 09:11am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments