Január elején a teljes világsajtó attól volt hangos, hogy Meghan Markle és Harry herceg visszalépnek uralkodói tevékenységüktől. Az üggyel kapcsolatos információk azóta is csepegnek, a hétvégén például az a hír röppent fel, hogy a megxit mögött Meghan Markle édesanyja is állhat. Egy bennfentes most azt állítja, II. Erzsébet már az esküvő idején felajánlotta a hercegi párnak, hogy lemondhatnak a rangjukról.

Ha a pár elfogadta volna a királynő ajánlatát, Meghan Markle folytathatta volna színésznői tevékenységét, ám a hercegné nem kívánt élni a lehetőséggel - írja a The Sun.

Meghan Markle végül másfél évnyi házasság után döntött úgy, hogy elég volt neki a hercegnéi szerepből. Harry herceg elmondása szerint többek között a média túlzott figyelme miatt döntöttek úgy, hogy lemondanak a rangjukról, hiszen nem szeretné, hogy a felesége is édesanyja sorsára jusson. Diana walesi hercegnét ugyanis szinte a halála pillanatáig üldözték a lesifotósok.

Ami a kanadai létet illeti, ugyan a helyi legnagyobb lap szerint nem látják szívesen a még uralkodói címeiket viselő párt, ők maguk remekül érzik magukat. Erről árulkodnak a hercegnéről készült friss fotók is.

Mindezek ellenére Meghan Markle és Harry herceg nem veszik jó néven a paparazzók közeledését. Az ügyben már ügyvédjeikkel is felvették a kapcsolatot.