A rendszeresen vasárnaponként megjelenő heti trendben általában visszatekintünk az elmúlt hét valamelyik eseményére, de most kivételesen nem vissza, hanem előre tekintünk, legalábbis olyan szempontból, hogy a hétfő hajnali Oscar-gála legnagyobb női sztárjait nézzük meg jobban egyenként: a legjobb színésznő díjára jelölt színésznőket. Persze azt nem tudjuk előre megmutatni, hogy mit fognak viselni a hamarosan megrendezésre kerülő gálán, de mivel mindannyian rengeteget szerepeltek a díjkiosztó-szezon eddigi főbb eseményein, azt végig tudjuk nézni, hogy ki hogyan abszolválta eddig a 2020-as báli idényt. Ha végiglapozta a képeket, a véleményére is kíváncsiak vagyunk: ön szerint melyik színésznő öltözködik a legjobban? Ha az Oscar-díj sorsáról ön nem is dönthet, legalább az alábbi szavazásban kiválaszthatja saját kedvencét a jelöltek közül!

Scarlett Johansson

A fenti fotóösszeállításban mindegyik színésznőről 4-4 képet mutatunk az idei gálaszezon javából, kezdve Scarlett Johanssonnal, aki jelenleg a legnagyobb női sztárok közé számít, hiszen 2019-ben szerepelt minden idők legsikeresebb filmjében, a Bosszúállók: Végjátékban, valamint a jelölésözönnel kitüntetett Házassági történetben. Scarlett Johansson öltözködése pontosan ezt közvetíti mostanság a nézők számára a fontos gálákon: sikeres, elismert és gyönyörű. A ruhái színesek, szexik, szinte kivétel nélkül dekoltáltak és tökéletesen művésznős-dívásak.

Saoirse Ronan

Scarlett Johanssonnál pont tíz évvel fiatalabb Saoirse Ronan, akit szintén jelöltek idén a legjobb színésznő díjára. Még csak 25 éves, de ez már a harmadik jelölése, szóval elismerésben nincs hiány, viszont különösebb milliárdos kasszasikereket Ronan egyelőre nem tudhat maga mögött. Pont ezt a két dolgot emeli ki az öltözködése csodásan: egyrészt érezhetően fiatalosan öltözködik például Johanssonhoz képest, másrészt a szettjei sem azok a klasszikus szupersztáros gigaestélyik, hanem vagy egyszerűbbek, vagy trendik/különlegesek.

Charlize Theron

Charlize Theron következik, aki 2003 óta már Oscar-díjasként tér vissza az év legfontosabb filmes gálájára. Azóta ez a második jelölése, de Theron szintén nemcsak az Oscar-esélyes, művészi filmekben vállal szerepet, hanem olyan közönségfilmekben is feltűnik, mint a Mad Max vagy a Halálos iramban 8. Mégis, őrá sem igazán jellemző a klasszikus művésznős megjelenés, talán azért nem, mert a filmkarrier előtt modellként is dolgozott. Általában valami különlegeset, szokatlant választ a legelegánsabb alkalmakra, és érdemes azt is megfigyelni, hogy milyen drasztikusan és kreatívan változtatja a frizuráját eseményről eseményre.

Cynthia Erivo

Cynthia Erivo egyértelműen a legkevésbé híres az öt legjobbszínésznő-jelölt közül. A 33 éves, brit színész-énekesnőt a Harriet című önéletrajzi filmért jelölték, de egyelőre még nem számít különösebben nagy hollywoodi sztárnak. Elég megnézni a fotóösszeállításban látható négy fotóját, hogy az ember számára azonnal világos legyen, hogy egy kívülállóról van szó. Rövid, kiszőkített haja van, és szokatlan, extrém, játékos stílusban öltözködik, amikből úgy tűnik, hogy mi sem áll távolabb tőle, mint hogy túlságosan komolyan vegye önmagát.

Renée Zellweger

És ötödikként következzen Renée Zellweger, aki eddig kábé mindent megnyert idén a Judy Garland életéről szóló filmmel, és nagyon úgy néz ki, hogy az Oscar is az övé lesz. Zellweger az öt jelölt közül azzal tűnik ki, hogy egyértelműen a legvisszafogottabban öltözködik. Kerüli a terebélyes, komplikált fazonokat, letisztultak, elegánsak a szettjei, és előszeretettel visel feketét, bár egy fáradtrózsaszín ruhát azért például tudunk mutatni tőle ebből a szezonból.

Laura Dern

A legjobb színésznő díjára öt színésznőt jelöltek, de a heti trendben mindig hat közül lehet választani, és ezzel a hagyománnyal az Oscar-díjak kedvéért sem fogunk szakítani, hanem inkább jöjjön még Laura Dern hatodiknak.

Öltözködés alapján önnek ki lett a kedvence?

Őt nem fő-, hanem mellékszereplőként jelölték a Házassági történetben nyújtott alakításáért, és amint az a képösszeállításból is jól látszik, lassan már kilószámra állnak otthon a díjai, amiket ezért a szerepért eddig megkapott. Minden bizonnyal az Oscar is az övé lesz, és az eddigi szettjei alapján nem könnyű előre megmondani, hogy milyen ruhában fogja átvenni a díjat.

Dern általában színesen öltözködik, szereti a klasszikus estélyiket, de azért néha kalandozik a divatban, a haja hol össze van szedve egy megcsináltabb frizurába, hol nem – szóval aki a változatosságot szereti, az válassza nyugodtan Laura Dernt a fenti szavazógépben. Az ön véleményére is kíváncsiak vagyunk, kattintson!