GettyImages-1074119716

Hosszú Katinka és Tóth Vera is ugyanarról panaszkodik

2020.03.14. 13:14

Sok sztárnak okozott már bosszúságot a koronavírus, és most nem csak Tom Hanksre gondolunk, aki el is kapta a fertőzést, hanem például Orlando Bloomra, akinek a munkáját kellett abbahagynia Prágában. A magyar celebvilágot is lesújtotta veszélyhelyzet bejelentése. Hosszú Katinka például amiatt szomorog, hogy nem látja, mikor és hogyan tud edzeni, így azt sem tudja, mikor versenyezhet majd legközelebb.

Azért is imádom az úszást, mert mindig úgy éreztem, hogy ott, a két kötél között én irányítok, rajtam múlik minden. A jelenlegi helyzetben nem tudom irányítani a felkészülésem kimenetelét, nem tudom biztosra, mikor versenyzem legközelebb. Viszont ez “csak” úszás, az egészség a legfontosabb és hogy a világ rendje visszaálljon! Mindenkinek kitartást ebben a nehéz időszakban!

Hiszi vagy sem, Tóth Vera is amiatt kesereg, hogy a koronavírus miatt nem tud edzőteremben edzeni, ezért folyamatosan azon gondolkodik, hogyan mozoghat úgy, hogy ne veszélyeztesse egészségét. Egyelőre a futás vált be neki legjobban, ami után csodálatos érzés tör rá. 

Megy az agyalás is, hogy milyen mozgásformákkal tartsam magam formában, vagyis egy ilyen helyzetben ami most van, már nem is a külső, leginkább a belső megerősítések számítanak. Ahhoz, hogy ne őrüljünk meg, hogy a megváltozott élethelyzetünket túléljük, erősítsük az immunrendszerünket, a stabilitásunkat, mozogni kell.

Dobó Kata is hosszasan értekezik Insta-oldalán a vírusról és következményeiről, ő elsősorban a megelőzésre, a kézmosásra és az otthon maradásra hívja fel követői figyelmét, meg arra, hogy legyünk békések és toleránsak egymással. 

Kérlek titeket próbáljatok befelé figyelni. Próbáljatok egymás felé szeretettel lenni. Most nincs itt az ideje, hogy bántsuk egymást. Nem vezet semmire.

Hogy egy kicsit vidámabban zárjuk a cikket, Lakatos Márk vicces Insta-bejegyzésével búcsúzunk.