Vasárnap van, jöjjön tehát egy heti trend, méghozzá járványellenes pólókból, merthogy az Instagramot elnézve ez most elég markáns trendnek tűnik a nemzetközi hírességek körében. Nézzük!

Tori Spelling

A fenti poszt Tori Spellingé, akit a legtöbben a Melrose Place-ből ismernek. A 46 éves színésznő pólóján lévő feliratot pl. úgy lehet magyarul visszaadni, hogy „ilyen a hajam a karanténban és kész”, csak mondjuk ez a verzió nem rímel, miközben az eredeti angol igen. Spelling azt írja, hogy ezzel a poszttal arra buzdít mindenkit, hogy a jelenleg igen súlyos anyagi helyzetben lévő kisvállalkozásokat támogassa – ezt a trikót egy kedves barátnőjétől kapta, aki saját boltjában árusítja ezeket a pólókat.

Ryan Reynolds

Ryan Reynolds nem egy kis üzletet, hanem egy nagy alapítványt támogat a fenti posztban látható pólóval, illetve videóval. A 43 éves, kanadai színész arra buzdít mindenkit, hogy bár maga a póló elég unalmasan néz ki ezzel a fekete alapon fehér „győzzük le a covid-19-et” felirattal, azért vegye meg mindenki, mert ezzel a koronavírussal küzdő szervezetet támogathatja. És miközben Reynolds jókat önironizál azzal kapcsolatban, hogy milyen béna ez a póló, az ember esetleg arra gondolhat, hogy egy jótékonysági szervezetet esetleg anélkül is lehetne támogatni, hogy megveszek egy pólót, amit valószínűleg a járvány közben sem nagyon fogok hordani, utána meg egészen biztosan nem.

Rita Ora

Rita Ora a WHO-t, azaz az egészségügyi világszervezetet támogatja az általa márciusban tervezett, saját covid-ellenes pólójával. A trikón a koronavírust egy békejel fékezi meg, szóval szemben Ryan Reynoldsék minimalista megközelítésével, a délszláv származású, brit énekesnőnél azért van egy kis ötlet a kivitelezésben.

Jared Leto

Azt szoktuk meg már évek óta, hogy Jared Letót folyton a Gucci ironikusan luxuslepukkant cuccaiban látjuk, de a járvány idején ő is indított egy saját, jóval szimplább kollekciót. Bár azért ez sem olyan minimalista, mint Reynolds pólója, mert az alapszín rózsaszín, és olyan, most a karantén idején roppant aktuális viccességek vannak a pólóra írva, mint WC-papír, Zoom, illetve Tiger King. Több verzió is van, és ezekkel a ruhákkal egy Global Giving nevű alapítványt lehet támogatni, amely más, a világ különböző pontjain működő szervezetek összekapcsolásával foglalkozik.

Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzeneggerről már megírtuk, hogy a karantént Whiskey-vel és Luluval tölti, akik egy póni és egy szamár. Nos, a 72 éves színésznek szintén megvan a saját koronaellenes kollekciója, ennek a részét képezi a fenti póló, amit a következő felirat díszít: „ne legyél szamár, maradj bent”. A feliratban az a poén, hogy az ass szó nem csak a rajzon szereplő szamarat jelentheti, hanem a segg szónak is szinonimája.

Matthew Koma

Kié a legjobb járványpóló?

Matthew Koma egy 32 éves énekes-DJ-zeneszerző, aki a zenéje mellett arról is ismert, hogy a felesége Hilary Duff színész-énekesnő, aki ezt a fenti fotót posztolta róla. Koma pólóján egy Police-szám címe olvasható, amit mi is rögtön a járványellenes slágerek között emlegettünk még a karantén kezdetén: „Lécci ne állj hozzám ilyen közel”.

Ez a póló két dologban is kilóg ebből a sorból: egyrészt ehhez semmilyen jótékony akció nem kapcsolódik, másrészt ezt simán lehet majd viselni akkor is, ha ennek az egész őrületnek egyszer végre-valahára vége lesz. Merthogy talán felmerülhet az a gondolat, hogy nem feltétlenül ideális módszer úgy menteni meg az emberiséget a koronavírustól, hogy közben az ember fölöslegesen  a bolygót károsító textilszemetet gyárt olyan ruhákkal, amiket egy rövid ideig (nem) hord, aztán meg kidob.

Szóval bár most a járványellenes hírek az aktuálisabbak, azért ne feledjük, hogy a vírus megjelenésével a környezetszennyezés problémája sajnos nem oldódott meg, és a ruhaipar már egy ideje többet szennyez, mint a repülés és a tengeri szállítás együtt. A szavazásban ezúttal is a kedvencet keressük, és most a szavazásnál kérjük, próbáljon meg aszerint dönteni, hogy melyik pólót hordaná sokáig rendszeresen, melyiket venné fel szívesen a járvány lecsengése után is!