Ahogy arra rendszerint a Velvet is felhívja a figyelmet, Rogán Cecília immár inkább influenszer, mint egykori politikusfeleség, és ehhez mérten gondosan szerkeszti a közösségi oldalain megjelenő tartalmakat.

A szerelmi életét például Vajna Tímeához nagyon hasonlóan közvetíti az Instagramján, de ezen kívül is érezheti azt az egyszeri szemlélő, hogy tudatosan, grammra kimért posztokat és beállított fotókat lát. Cikkünk fő témája a futás utáni pózok tárgyalása, de nem mehetünk el szó nélkül a ciklikusan fel-felbukkanó, adott eseményhez alkalmazott beállások mellett.  

Futás utáni ismétlődés

A teniszkedvelő háziasszony válása után teljes mellszélességgel felvállalta a közszereplők életvitelét, ezzel mintegy beengedve intim szférájába a nagyérdeműt.   Persze Rogán nem amatőr, gondos tervezés és struktúra jellemzi az Instagramját. 

A politikusfeleségből kvázi-celebbé alakult Cecília négy fő elemre építette fel közösségi renoméját, jelesül: gasztro, sport, szexizés és magánélet

Nem nagyzol, mint mások, nem reklámoz, hanem őszintén ábrázolja egy magyar nő mindennapjait.

Persze az influenszeri témakvartett arányai eltérnek, mostanában az oldalról fotózott, és így a hónaljra koncentráló „futást záró képek uralják a színt. Ezzel közvetíti a nagyvilág felé: sportolj, hogy egészséges légy. 

A futásvégi képek egyértelműen a harmóniára törekednek, mindegy hogy milyen a háttér, melyik évszakban zajlott az edzés, maga a nőalak és az eltartott kéz, valamint a profil a meghatározó. Ha a nonverbális szempontokat is figyelembe vesszük, ez újabb nyitás a közösség felé, akár a kézfogós szerelmes képek az Instagram-divatdiktátorok körében, ez a vizuális megoldás is azt az érzetet kelti a követőkkel, mintha Rogán a vállukon nyugtatná a kezüket, mintha bevonná a sportba a világmindenséget. Olyan békét sugárzó eljárás ez, amilyet kevés influenszer mondhat magáénak. 

További alappózok

Említettük már a rendszeresen visszatérő beállításokat: ilyen például a csípőre-beállás, amit szinte kizárólag a fürdőruhás megjelenéshez foganatosít, alighanem egységes rendszerben gondolkodik.

Ugyancsak fontos vizuális elem az edzés utáni-előtti „lábrogyasztás”, ami persze nem saját ötlet, hisz számos más közösségileg preferált celeb is alkalmazza, de egyértelműen Rogán fejlesztette tökélyre a nyers pózt, és csak akkor áll így, ha telefon is társul az adott kép kompozíciójához.  

Persze fontos azt is kiemelni, hogy jó magyar háziasszonyként igyekszik Insta-sztorijaiban megmutatni főzőtudományát, a változatos táplálkozás példájával is influálva az embereket, de ha lecsúszik néhány jó falat, ne feledjük a kalóriákat. Újabb iránymutatás, jó szándékú befolyásolás (hiszen influenszer státuszáról beszélünk). Az itt bemutatott fotó továbbá azt az érzetet erősíti, hogy Rogán nem fél megmutatni, hogy néha őt is megkínozza a lankákon futás. Természetesség a természetben.  

Kreatív sokszínűség 

Ugyancsak érdekes a képek szempontjából, hogy bár az alappóz mindig ugyanaz, az influenszer mégis képes sokszínűvé tenni a képfolyamot, mivel minden kattintásnál más és más arcát mutatja meg. Az adott nap hatásai mellett arra is ügyel, hogy jelezze, 

ő is csak ember, aki néha boldog, olykor fáradt, néha pedig egyszerűen csak elégedett.

 Mivel mással, mint egy mosollyal zárjuk gyűjtésünket, és kíváncsian várjuk, hogy 2020-ban vajon milyen pózt, vagy megújuló vizuális-koncepciót hoz el Rogán Cecília Instagramja.

Konklúzió

Nem elég, ha valaki feltölti a képeit a közösségi oldalakra, konkrét koncepció kell, hogy valódi tartalmat tudjon közvetíteni. Egyeseknek ez sikerül, maradéktalanul, másoknak nem. Rogán Cecília pózaival már most bekerül a jelentős Instagram személyiségek panteonjába, de ha lehet egy tippünk, ez még csak a kezdet.