Madonna bejelentette, hogy az Oscar-díjas Diablo Codyval közösen éppen forgatókönyvet ír saját magáról, pontosabban az életének arról a szakaszáról, amikor ismeretlen, New Yorkban nyomorgó táncosnőből szép lassan a világ legnagyobb sztárjává vált. Ez az időszak nagyjából a '80-as évek első felével esett egybe. És Madonna nemcsak írja a filmet, hanem ő is fogja rendezni, hiszen rendezett már úgyis két filmet, és hát egyik se lett túl jó, úgyhogy a harmadik már biztosan zseniálisra fog sikerülni! Íme a legfrissebb videó arról, ahogy készül a forgatókönyv.

A legérdekesebb, egyelőre még nyitott kérdés a filmmel kapcsolatban az, hogy ki fogja játszani a húszas évei első felében járó Madonnát. Semmilyen hivatalos hír nincs még erről, úgyhogy szabadjára engedtük a fantáziánkat, hogy alább megszavazhassuk, kiből lenne a legjobb Madonna! A fenti borítókép mutatja, hogy nagyjából mi lesz a szerep, amit el kell játszani, alább pár ötlet, illetve érvek mindenkihez pro és kontra. Ön kire szavaz?

Miley Cyrus

Pro: sajnos akárhogy nézzük, ha egy gigasztárt akarnak erre a szerepre, Miley Cyrus tűnik a legalkalmasabbnak. Van színészi és énekesnői tapasztalata is, és elég keményen megvan benne az az egyszerre szexi és provokatív, lázadó csintalanság, ami Madonnában annak idején olyan forradalmi újdonság volt. Lassan elmondhatjuk, hogy évtizedek óta sztárnak számít, de még mindig csak 27 éves, szóval korban is nagyjából passzol.

Kontra: Madonna a '80-as évek legelején még táncosnőnek indult, szóval ha valami kihívás lehetne Cyrusnak ebben a szerepben, az esetleg a tánc lehetne.

Saoirse Ronan

Pro: Saoirse Ronan a most huszonéves színésznők között a legsikeresebb, négyszer jelölték eddig Oscarra, a legutóbb idén, pedig még csak 26. Az ír színésznő nyilvánvalóan a „bármit el tud játszani jól” kategóriába tartozik, egészen biztos, hogy Madonnából is valami emlékezeteset és hiteleset hozna ki. És lehet, hogy ezzel egyedül leszek, de nekem úgy tűnik, hogy arcra is kísértetiesen hasonlít a célszemélyre.

Kontra: Ronan elsősorban drámai szerepeiről, nem zenés-táncos produkciókról ismert eddig, szóval mindenképpen lenne benne rizikó, ha őt választanák ki a szerepre. Plusz úgy alapvetően nagyon nem tűnik egy madonnaszerű karakternek a személyisége, dehát ez elvileg nem probléma, azért színésznő, hogy el tudja játszani filmen, hogy ő másmilyen, mint az életben.

Chloë Grace Moretz

Pro: egy szépségpöttyel, kicsit kevésbé jól megcsinált hajfestéssel és sminkkel ő szintén nagyon tudna hasonlítani a korai Madonnára, és ha nem is annyira sikeres a díjkiosztókon, mint Ronan, Moretz szintén a kritikusok kedvence és elismert színésznő, minden bizonnyal remekelne Madonnaként. Ráadásul csak 23 éves, pont annyi, amennyi Madonna volt, amikor kezdett beindulni a karrierje.

Kontra: Moretz szintén nem elsősorban egy zenés-táncos előadóművészként van elkönyvelve, plusz Ronanhez hasonlóan a személyisége sem egy különösebben madonnás karakter, dehát színésznőről van szó, ha ügyes, márpedig az, akkor ezek nem okozhatnak gondot.

Sophie Turner

Pro: ha van közös halmaza a Trónok harca és Madonna rajongói körének, akkor Sophie Turnert is érdemes megfontolni, mert pont a megfelelő életkorban van (24 éves), és jelenleg a legkeresettebb színésznők közé tartozik. Ráadásul a celebhírekben is rendszeresen lehet vele találkozni, valamint egycsapásra a zeneipar részévé vált, amióta Jonasné lett belőle, és nem sokkal szülés után máris filmezőképes állapotban van.

Kontra: az ő hátránya is ugyanaz, mint az előző két vetélytársnőjéé, azaz hogy nem különösebben egy zenés-táncos előadó. Plusz inkább az idősebb, mint a korai Madonnára emlékeztet a fenti fotón, de ez valószínűleg csak a frizura miatt van.

Florence Pugh

Pro: Florence Pugh-t az arca és az életkora alapján vétek lenne kihagyni ebből a listából. A 24 éves színésznő szintén Oscar-jelölt már, és kétség sem férhet hozzá, hogy a tehetségen kívül a szexepilje is megvan ahhoz, hogy Madonnát alakítsa a filmvásznon.

Kontra: ellene szólhat, hogy nem tűnik úgy, hogy különösebb kapcsolata lenne a zenéhez, tánchoz vagy énekléshez, dehát Emma Stone-nak se volt, mégis Oscarra jelölték a Kaliforniai álom főszerepéért! (És ha már itt tartunk, mivel már mindketten betöltötték a 30-at, nemhogy Emma Stone-t, de Margot Robbie-t is direkt kihagytuk ebből a válogatásból, mert valahol meg kellett húzni a határvonalat.)

Bella Thorne

Pro: 22 éves, szexi, vad, gyönyörű, tehetséges, bevállalós, folyton váratlan húzásai vannak és elképesztően sikeres. Plusz énekel is, ami szintén jól jönne ehhez a filmhez. Az eddigi karrierje szinte úgy néz ki, mintha minden egyes húzásával Madonna szerepéért kampányolt volna.

Kontra: miközben a személyiségében nagyon emlékeztet a fiatal Madonnára, az arca nem kifejezetten (kifejezetten nem) madonnás, szóval nagyon jó sminkes kellene mellé, hogy ne lógjon ki a lóláb.

Lily Collins

Pro: a szemöldöke mindenképpen megvan hozzá – hívta fel a figyelmet erre a nagyon fontos pontra szerkesztőségünk egyik tagja. Phil Collins lánya ezen kívül szintén énekel, szóval ha a filmben elő kell majd adni egy-két számot, az sem probléma a számára. Különleges stílusa van, vonzó és belevaló csaj, simán lehet, hogy szuper Madonna lenne belőle!

Kontra: ezt mint keményvonalas Madonna-rajongó írom – lehet, hogy Lily Collins egy kicsit túl kedves, túl szimpatikus személyiség erre a szerepre. Ellene szól még, hogy a fene tudja, hogy a tánc is menne-e neki az ének mellé, és hát ő sincs 20 és 25 között, hanem betöltötte már a 31-et.

Lady Gaga

Pro: Lady Gaga már kétszer előadta a semmiből világsztárrá váló énekesnő szerepét frenetikus sikerrel. Egyszer a való életben a saját karrierjével, egyszer pedig a Csillag születikben. Szóval minden arra mutat, hogy Lady Gaga zseniális tudna lenni ebben a szerepben, és el tudná játszani jól, ráadásul ez a projekt akár apropó is lehetne arra, hogy a két popdíva közötti feszültséget kreatívan le tudják vezetni. Az biztos, hogy minden egyes rajongó agya szivárványszínű csillámot szórva robbanna ripityára, ha kiderülne, hogy Madonna rendezné Lady Gagát Madonna szerepében, a folyamatos publicitás a filmnek ettől a perctől kezdve garantált lenne. A film forgatásáról utólag egy újabb filmet lehetne forgatni.

Kontra: Lady Gaga valószínűleg a feszült viszony miatt sosem vállalná el ezt a szerepet, mint ahogy Madonna ugyanezért sosem kérné fel. Plusz Lady Gaga talán épp azért nem vállalkozna erre a szerepre, mert legutóbbi filmje nagyjából ugyanerről szólt – miért ismételje önmagát? És ha tartjuk magunkat ahhoz, hogy 20-25 év lenne az ideális kor ehhez a szerephez, akkor Lady Gaga 34 éve szintén egy ellenérv.

Madonna

Ön szerint ki játssza majd Madonnát a filmben?

Pro: ha már ő írja és ő rendezi, miért ne lehetne ő maga a főszereplő is? Az utóbbi 40 év bebizonyította, hogy senki nem tud úgy Madonna lenni, mint maga Madonna, szóval lehet, hogy itt az ideje egy kis kreatív castingnak. A popkirálynő ugyan legendásan rossz színésznő, de ha a saját karakteréhez hasonló szerepet adnak neki, akkor tud remekelni, ezt bizonyítja a Kétségbeesve keresem Susant és az Evita. Hát milyen szerep hasonlíthat hozzá a leginkább mint saját maga?

Kontra: Madonna sajnos négy évtizeddel idősebb saját filmjének főszerepénél, plusz csak az igazi színész-rendező-zseniknek szokott összejönni, hogy magukat jól tudják rendezni. Madonna vitathatatlanul egy zseni, de eddigi filmes karrierje azt mutatja, hogy zsenialitása nem feltétlenül ebben a médiumban érvényesül a leginkább. A rendezés és főszereplés egyszerre feltehetőleg túl nagy falat lenne neki.