Britney Spears szeretné, ha végre kikerülne apja évek óta tartó gyámsága alól, ezért a bírósághoz fordult, hogy ismét teljes jogkörű felnőttnek nyilvánítsák, emellett azt is szerette volna, ha a bírósági tárgyalások nyilvánossá válnának, így kivédve, hogy a bulvárlapok mindenféle valótlanságot írjanak róla.

Azt persze nem tudta megakadályozni, hogy lapok cikkezzenek róla: a TMZ azt állítja az énekesnőről, hogy ügyvédje szerint nincs olyan szellemi állapotban, hogy bármilyen hivatalos dokumentumot aláírjon. 

Spears ügyvédje, Sam Ingham azt is kijelentette a legutóbbi tárgyaláson,hogy bár az énekesnőnek már nincs kedve többé a színpadra állni, apja, Jamie Spears azt szeretné, ha lánya nem adná fel a karrierjét. A bíró ezért megkérte Inghamet, hogy kérjen ügyfelétől egy írásos állásfoglalást arról, pontosan mit szeretne, folytatná-e az éneklést. Erre az ügyvéd úgy felelt, ügyfele elmeállapota ezt nem teszi lehetővé, körülbelül annyira képes rá, mint egy kómában fekvő beteg.

Tárgyalásától függetlenül Spears boldogan és aktívan használja Insta-oldalát, nemrég azt is megmutatta, hogyan néz ki valójában, smink és filter nélkül, valamivel korábban pedig arról értekezett a közösségi oldalán, hogy megérti, ha egyesek furcsának tartják a viselkedését, pedig semmi baja nincs, ő így viselkedik, amikor boldog.