Már tavaly nyár óta lehet tudni (az Index is megírta), hogy két új, ezúttal nem dokumentum-, hanem játékfilmes sorozat készül Joe Exotic életéről. Joe Exotic egy meleg, kansasi férfi, aki tigriseket tartott, és meg akarta öletni riválisát, a szintén nagymacskamániás Carole Baskint – a sztori a Netflixen elérhető, Tiger King című dokusorozattal vált szenzációvá tavaly tavasszal.

Nos, az egyik feldolgozáshoz Nicolas Cage-et nézték ki főszereplőnek, de most a másik projektről lesz szó, amit az NBC nevű csatorna készít, és amiről már régóta lehet tudni, hogy a Saturday Night Live-ból is ismert, a fenti képen látható Kate McKinnon alakítja majd benne Carole Baskint. Nos, a Variety most megírta, hogy ki lesz McKinnon partnere a filmben, ki játssza majd magát Joe Exoticot:

John Cameron Mitchell!

John Cameron Mitchell egy 57 éves színész-rendező, aki elsősorban a Hedwig és a Mérges Csonk című musicalről ismert. Ő találta ki Hedwig figuráját, ő a darab társszerzője, ő játszotta Hedwiget az első produkciókban, majd sokkal később, több sztárszínész után a Broadway-en is, valamint ő rendezett filmet is a musicalből, amiben szintén ő maga volt a főszereplő.

Mitchell ezen kívül többek között a Shortbus és az Engedd el! (Rabbit Hole) című filmeket rendezte, az előbbi cenzúrázatlan szexjeleneteket tartalmaz, az utóbbi egy Oscar-jelölt alakítást Nicole Kidmantől. A híresség színészként a Csajok című sorozatban is felbukkant az HBO-n, és pont tegnap volt a születésnapja, amit az új munkájára való tekintettel egy exoticos tortával ünnepeltek.

John Cameron Mitchell már annyira benne van a szerepben, hogy egy tigrismintás ruhában (vagy ez csak egy törölköző a teste köré csavarva?) fényképezkedett pár napja az alábbi fotók kedvéért.