horoszkóp

Barnafölény jelentés nélkül a Miss World Hungary döntőjén

2007.09.12. 20:40
A Miss World Hungary sajtótájékoztatóján megtudhattuk, hogy a versenyzők átlagéletkora húsz év, hogy ez nem egy szépségverseny, hanem A szépségverseny, hogy a lányoknak egészen Párizsig kellett repülniük egy jó kis csapatépítésért, és hogy a pózolást bizony tanulni kell.

A verseny szervezői úgy döntöttek, hogy elmesélik, mi is történt a huszonegy versenyzővel a háromfordulós középdöntő után. Az eseményre természetesen a lányok is hivatalosak voltak.

Barnák kontra szőkék

Bár a férfinép állítólag jobban bukik a szőke nőkre, a döntősöket elnézve úgy tűnik, nálunk is megjelent - az idei Miss Universe szépségversenyen megfigyelt - trend, hogy a döntőbe jutott lányok többsége bizony barna. Amikor a lányokat arról faggattuk, hogy ennek mi lehet az oka, a versenyzők többsége elnémult, majd szétrebbent a szélrózsa minden irányába. „Jön vissza a divatba a természetesség” – jegyezte meg az egyik lány, aki nem volt hajlandó elárulni a nevét. Újságunknak így ismételten Komenda Mónika nyilatkozott, aki gyorsan megmagyarázta a rejtélyes jelenséget: „Szerintem ez nem jelent semmit. Így jött össze a mezőny idén.”

Nézzen lányokat!

Párisban járt az Ősz

Némi irigységgel vettük tudomásul, hogy a huszonegy döntős nemrég Párizsba utazott csapatépítésre. Megtudtuk, hogy erre a kis kiruccanásra azért is szükség volt, mert a huszonegy döntős közül nyolc-tíz lány még soha nem repült. Bár a francia főváros lényegesen közelebb van, mint Kína, Dávid Júlia kommunikációs igazgató szerint így ők is felkészülhettek arra, hogy milyen érzés, ha az ember lánya a szivaralakú járműbe van bezárva több ezer méterrel a föld felett. A Főiskolák és Répce szépe szerint lehet, hogy Párizs a divat fővárosa, de ők csak hétköznapi emberekkel találkoztak. „Egész nap nézelődtünk, járkáltunk a városban. Kellemes élmény volt”

Az esélyegyenlőség jegyében

Bár a középdöntők után a legtöbben azt vallották, hogy nem számítottak a továbbjutásra, mivel a három középdöntő nyerteseit már több hete „összeeresztették, a lányoknak nyilván konkrétabb elképzelésük is van arról, hogy milyen esélyekkel indulnak a Miss World Hungary címért. Komenda Mónika, a gyakorlott versenyző meglehetősen diplomatikusan nyilatkozott. „Én mindig nagyon pozitívan állok a dologhoz. Akárhány lány is van, egyenlő esélyekkel indulunk a címért.”

Klikk!

Múltidézés

A sajtóanyagból megtudtuk, hogy az idei döntő a húszas-harmincas évek világát idézi majd. A stylist, a sminkes és a fodrász ennek jegyében készítette fel a lányokat. Mivel ezt a stílust jelenleg csak Dita von Teese képviseli, megkérdeztük a lányokat, nekik mennyire jött be ez a kissé régies vonal.”Senkinek nem volt ellenvetése. A szakemberek mindenkit át tudtak alakítani. A napokban készült képek szerintem át is adják a hangulatot.”

Fejlődés!

Az információáradat után természetesen következhetett a fotózás. A lányoknak ezúttal lényegesen jobban ment a pózolás, mint a középdöntők során. Egyszerre mosolyogtak, húzták ki magukat, vagy dőltek be. Némi kavarodást csak az okozott, amikor egy Azurák Csaba-hasonmás elhelyezte a Herendi Porcelángyár által felajánlott tálat a döntősök előtt, valamint amikor Schobert Norbi felfedezője, Bíró Ica egy kicsit megkésve és lihegve beesett.

A szépségkirálynők is esznek

A kötelező fotózást követően alaposabban szemügyre vehettük a formaruhába öltözött mezőnyt. A férfi kollégák legnagyobb bánatára az unformis egy egyszerű fekete galléros (nem felhajtva!) pólóingből, farmerből és fekete magassarkúból állt. Ez utóbbi kettőt a lányok nem kapták, hanem saját ruhásszekrényükből bányászták elő. Örömmel vettük amúgy tudomásul, hogy a divatszakmában kötelező ultrasoványság és kajafób viselkedés itt nem menő. A lányok ugyanis azonnal a svédasztal felé vették az irányt, amint mindenki kellő mennyiségű képet készített róluk.

Nyelvileg is képzik a jelölteket
Idén először alapfeltétel volt, hogy a döntőbe jutó jelöltek beszéljenek nyelveket. Ez talán nem véletlen. Nem csak fél Magyarország, hanem a fél világ is hülyére röhögte magát, amikor tavaly júliusban Bende Andrienn újradefiniálta a német nyelvet. Igaz, ő a Miss Universe Hungary győztese volt, míg ez a Miss World, de azért nem árt az óvatosság. A következő fiaskó elkerülésére mindenesetre angolul is képzik a 21 leányzót.