A várható időjárás nem feltétlen kedvez majd a frontérzékenyek számára – tudatta kedd reggel Németh Lajos meteorológus a TV2 Mokka című műsorában.

A ma reggeli Mokkában a Gellért-hegyről, egy gyönyörűen virágzó mandulafa mellől adott időjárás-jelentést Németh Lajos. A népszerű időjós elmondta: hiába kezdődött meg március 1-jén a naptári tavasz, a melegebb időjárás még várat magára.

Az ország északi felén még havazás is előfordult egy a térségben veszteglő fronthatás miatt. A déli vármegyékben azonban többen bátran húzhatnak sportcipőt, arrafelé 10 fok fölé is emelkedett a hőmérséklet. A rossz hír az, hogy a front még továbbra is itt van Magyarország térségében, amely az egészségünkre is komoly hatással lehet

Az újabb és újabb érkező légköri frontok miatt mind a meleg, mind a hideg frontra érzékenyek ki lesznek téve az időjárás viszontagságainak.

Március 7-én, azaz ma az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) közlése szerint meleg jellegű fronthatással számolhattak az arra érzékenyek. Náluk felléphet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság. Hamarabb elfáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképesség-csökkenés tapasztalható. A hét második felében azonban már egy kicsit jobb időre lehet számítani, a meleg léghullámok érkezésével ugyanis fokozatosan enyhülni fog az időjárás. A déli részeken egészen 15-18 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Németh Lajos meteorológus előrejelzése szerint azonban nem örülhetünk sokáig a jó időnek, a március 15-i nemzeti ünnepen ugyanis újra hidegebb léghullám érkezik térségünkben.

(TV2)

(Borítókép: fejfájással küzdő férfi. Illusztráció: Getty Images)