A Randiblogban idén valamivel több, mint száz olyan poszt jelent meg, ami egy olvasónk által beküldött történetet tartalmazott. Büszkék és hálásak vagyunk egyszerre: ezúton is köszönjük mindenkinek, aki írt! A levelek beküldőit sokszor csak az hajtja, hogy egyszer elmondhassák valahogy valakinek, ami a lelküket nyomja, más tanácsot kér a internet népétől az éppen aktuális problémájára.

Megint más egy korábbi posztra, általában egy korábbi levélre reagál, mert időnként van egy-két olyan olvasói történet, ami valahogy nagyon beletalál abba, mi foglalkoztatja a leginkább a többieket, és ilyenkor kiugróan sok hozzászólás, illetve új, de kapcsolódó történet érkezik. Ebben a posztban összefoglaljuk, melyik volt az az 5 téma, amihez idén a legtöbben hozzászóltak, ami ezek szerint a leginkább érdekelte a Randiblog olvasóit 2014-ben. Ha nem követte mindig figyelemmel levelezős rovatunkat az óévben, a lényeget most bepótolhatja!

1. Szexmentes kapcsolat

Normális, hogy egy szerelmi viszony elején a két fél között folyamatosan izzik a levegő, és legszívesebben óránként egymásnak esnének, de aztán az évek előrehaladtával ez a szenvedély csillapodik, és valamivel ritkul a szex. De mi van akkor, ha nem csak ritkul, hanem teljesen eltűnik? A jelek szerint rengeteg olvasónk volt kénytelen szembesülni a problémával, de először egy Ida álnevű hölgy írt róla nekünk levelet.

Jött aztán rengeteg válasz, és talán azt a végkövetkeztetést le lehet vonni, hogy szex nélkül nem fog sokáig tartani a kapcsolat a többség szerint. Megoldás lehet persze, ha az ember bennemarad a kapcsolatban, csak a szexet szerzi meg magának máshonnan. De persze jobb megbeszélni.

2. Hagyom, hogy kihasználjanak

Karola álnév alatt közöltünk egy elég meredek levelet még januárban. Korábban is volt szó már arról, hogy két fél abban állapodik meg, hogy csak szexelnek együtt, de a szerelem kizárt, de a történeteknek ebben az új hullámában a nők úgy érzik, ők beleszerettek a férfiba, aki pedig érzelemmentesen kihasználja őket.

A többi olvasó megnyugtatta Karolát, hogy ettől még nem számít ribancnak, viszont kaptunk hasonló beszámolókat több levélírótól is. Úgy látszik, ez a felállás gyakoribb, mint gondoltuk volna, hiszen búvó patakként az egész évet végigkísérte a téma, még novemberben is érkezett egy hasonló levél. Ők se értik, miért csinálják, de csinálják.

3. Munkahelyi kapcsolat

Nagyon népszerűek voltak a munkahelyi viszonyok is az idén. Mindenki tudja, hogy a kollégák között tilos partnert keresni, mégis rengetegszer előfordul, hogy szerelem alakul ki két munkatárs között. Idén az első ilyen sztorit egy olyan hölgytől kaptuk, akinek a főnöke volt a szeretője és éppen szerelmesnek érezte magát.

Azonban nem véletlenül int óva mindenki a munkahelyi viszonyoktól, egyik olvasónk a másik után mesélte, milyen csúnya véget ért az ő kollegiális félrelépése. A végkövetkeztetés tehát ugyanaz, mint a kihasználós kapcsolatoknál: a legokosabb dolog kiszállni az ilyesmiből. Persze könnyű mondani.

4. Vallás vs kapcsolat

Bulcsúnak kereszteltük át azt a srácot, aki csajozásának történetét írta meg olyan hosszan, hogy a beszámolót két részletben közöltük. Volt neki dolga többek között egy vallásos családba tartozó lánnyal is, és ez a részlet volt az, aminek kapcsán több nagyon érdekes levél érkezett később. Volt, aki hasonló horrorsztoriról számolt be, más viszont így találta meg a boldogságot. Sőt, olyan levélíró is akadt, aki a házasságkötésig tartó szüzesség mellett érvelt, azt mondta, ők még csak meztelenül sem látták egymást a nászéjszakáig.

5. Hol vannak a normális pasik?

Őszintén szólva mi se tudtuk, hogy a Zenina keresztnév egyáltalán létezik, amíg úgy nem adódott, hogy egyszer ezt az álnevet adtunk egy levél beküldőjének. Az illető arról írt, hogy úgy érzi, ő se nem csúnya, se nem buta, mégsem talál magának egy normális férfit. Na erre aztán jött egy olyan levéláradat, hogy lehetetlenség lett volna az összes beérkező hozzászólást posztolni.

Volt, aki filozófiai mélységeket látott meg a témában, más úgy érezte, ugyanebben a helyzetben van, pedig jóval idősebb. De volt, aki a megfejtéssel keresett minket, mert azt mondja, nagyon is jól tudja, hol vannak a normális férfiak: külföldön!

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén 2015-ben is folyamatosan várjuk az üzeneteket, akár a fenti témákhoz kapcsolódóan, akár csak úgy.