Húszas éveiben járó, nem sztereotip, nem affektáló, heterós megjelenésű és viselkedésű meleg srác vagyok” – így mutatkozik be a mai posztban sorra kerülő olvasói levél beküldője, Barnabás. Sokat írtak már nekünk nők arról, hogy milyenek a társkeresőkön a férfiak, sokat írtak férfiak, hogy milyenek a nők, most hallgassunk meg valakit, aki férfi-férfi viszonylatban érdekelt. Barnabás se a pozitív tapasztalatait foglalta össze – ő úgy találja, hogy hat fő típus szokott gyakran szembejönni a meleg társkeresőn, alább ön is megismerheti ezt a hat kategóriát. Hozzátenne? Vitatkozna? Egyet ért? Írjon nekünk ön is randizási tapasztalatairól a Randiblog e-mailcímére!

Nagyon sokszor olvashatunk történeteket az internetes társkeresés sikerességéről, vagy éppen teljes kudarcáról, ahogyan történt ez a randiguru Carrie esetében is. Meleg témában viszont nem igazán, ezért foglalnám össze néhány mondatban a tapasztalataimat. Kicsit több mint két éve vagyok szingli, hogy ezzel a népszerű kifejezéssel éljek, de ezidáig nem igazán voltam rajta a társkereséstémán. Nos, ezelőtt sem volt túl rózsás a helyzet, de ami most tapasztalok, az valami katasztrofális. Nem is kell sokat ecsetelnem, hogy a melegvilág nehezebb helyzetben van a nagy Ő megtalálása terén, amit a nem elfogadástól, pszichés és szomatikus agressziótól való félelem okoz.

Legelső, hogy megpróbálja az ember a lehető legjobban ismertetni magát, ám mégis sejtetősen, hogy ne oltsuk ki az érdeklődés vágyát a lehetséges partnerek részéről, megpróbálunk továbbá valami előnyös profilképet összehozni, csakúgy, mint általában mindenki, aki a virtuális romantikára adja a fejét. Nos, mindennek semmi értelme: a profilszövegem el sem olvasták, a keresési paramétereimet figyelmen kívül hagyva, ugyanúgy bepróbálkozott boldog-boldogtalan, majd az elutasításokat nehezen viselve felháborodott, nyomdafestéket nem tűrő üzenettel küldtek el, finoman szólva, melegebb éghajlatra (nem mintha nem szeretne egy meleg oda kerülni).

Néhány csoportra sikerült osztanom az egyik legnagyobb nemzetközi melegrandi oldal felhasználóit, amelyet alább olvashattok.

Kisgyermekes apukák

Akik még csak véletlenül sem melegek, mindösszesen „kíváncsi heterók”, és család mellett próbálnak némi rapid légyottokra szert tenni, általában legalább 20 évvel fiatalabb srác személyében. Különösen sérti érzékeny lelkivilágukat, ha mindezt szóvá mered tenni.

Zugbuzik

Nincs rá más szó. Egy zárt meleg társkeresőn, ahol melegek vannak és melegeket keresnek, képtelen odáig eljutni vele az ember, hogy egy arcképet küldjön, annak ellenére, hogy neked van, vagy küldtél neki. Az a típus, akikkel nem tudom, hogy lehet eljutni, mondjuk egy randiig, ha állandóan azon kattognak, hogy „úristen, csak meg ne tudja valaki, nem, nem merek küldeni képet”. Aztán ha valami csoda folytán mégiscsak látsz némi reményt az alagút végén arra vonatkozóan, hogy látod, kivel próbálsz ismerkedni, akkor is olyan feltételek teljesítése mellett hajlandóak kötélnek állni, hogy egy ügyességi kalandjátékban érzed magad, ami bugos és nem lehet szintet ugrani. Értem én, hogy fontos a diszkréció, én sem írom ki magamra, hogy „I love men’s ass”, de mindennek van határa.

Drámakirálynők

Akiknek nem tetszik semmi és senki, nem akarnak szexelni az első randin, de amúgy mégis, megsértődnek mindenen, hisztiznek, ha 5 percet várakozniuk kell a válaszra, képesek a legtöbb jelenetet remake-elni az éjkirálynő áriájából pillanatok alatt, ha valami nem úgy történik, ahogy azt a kis rózsaszín álomvilágukban elgondolták.

Szponzorkeresők

Nem, véletlenül sem prostituáltak, csak pénzért szeretnének szexelni. „Gáláns urak” jelentkezését várják, vagyonosodási vizsgálat jegyzőkönyvének hiteles másolatával és szkennelt kereseti kimutatással egyetemben. Fontosak azért számukra a belső értékek, ami leginkább a lakásodra és a kocsidra terjed ki.  

Neoklasszicista ribancok, avagy csak szex és más semmi

Szó szerint, sem arckép, sem a személyed nem érdekli őket, csak az intim méreted, ám az kifejezetten. Nagy részüknél a biztonságos szex is „megbeszélés kérdése”, aztán csodálkoznak, ha egy karfiol nő az ánuszuk helyére.

A tökéletes pasik

Igen, van ilyen is, bár nagyon kevés. Amikor hosszasan el tudsz vele beszélgetni, intelligens, humoros, ambiciózus, helyes, minden stimmel... Csak legalább 20 fényévre van tőled, vagy nem vagy az esete, vagy neked nem az eseted, esetleg már van pasija, esetleg ha egyik sem áll fent és minden passzolna, akkor kiderül, hogy az ágyban nem lennétek kompatibilisek.

Summa summarum, sehol sem könnyű párt találni, sem melegek sem heterók esetében, kilátástalannak tűnik a helyzet, még is akárhova nézel, boldog párokat látsz. Valahogy mindig így járok, és biztosan sokan együtt éreznek most velem, lemaradni a nagy akciókról, a lehetőségekről, a jó pasikról vagy csajokról.

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket.