2009-ben írtunk először a szépek társkeresőjéről, a Beautifulpeople.com-ról, és 2016-ban utoljára. Az immár egy évtizedes múltra visszatekintő, és bosszantóan hülye híreket megbízható rendszerességgel generáló kezdeményezés 2019-re elmondhatja magáról, hogy ennyi év után mostanra tényleg befutott: már van belőle magyar klón is. Ez a szepvagy.hu.

Ha ön nem ismeri a koncepciót, akkor íme pár sorban a lényeg. Az ilyen társkeresőkre csak úgy lehet regisztrálni, hogy az ember feltölt magáról képeket, majd várja, hogy a már felhasználói státuszban lévő szépek mit szavaznak a külsejéről. Ha a már regisztrált felhasználók kollektíve úgy döntenek a friss jelentkezőről, hogy a fotói alapján elég szépnek tűnik, akkor beengedik. Ha a többiek úgy ítélik meg, hogy az illető nem elég szép, akkor sikertelen a regisztráció, lehet menni orrplasztikára.

A szepvagy.hu ugyanezen az alapon működik, idézzük magát az oldalt:

A Szépvagy.hu egy zárt közösség, ahová csak az csatlakozhat, akit fotója alapján a meglévő tagok elég szépnek ítélnek. Természetesen az, hogy kinek mi a szép, ki kit tart vonzónak, nagyrészt szubjektív. Ezért az oldalon a már beszavazott, elég szépnek ítélt társkeresők dönthetik el, hogy kit választanak be maguk közé, és kit nem. A döntést a társkeresők kezébe adtuk, ők dönthetik el, kivel szeretnének ismerkedni.

Minderről egy olvasói e-mailből értesültünk, aminek a beküldője azon háborgott éppen, hogy diszkriminációnak találja, hogy nem szavazták be, és hogy kíváncsi lenne, hogy az első szépeket vajon ki szavazta be. Szerkesztőségünk egyik tagját sem sokkolná különösebben, ha kiderülne, hogy a szepvagy.hu marketingese írta a kérdéses mailt, de akárki is volt a feladó, a Randiblog számára mindenképpen fontos hír, hogy adódott ez az újabb lehetőség azoknak, akiknek nincs társa, de bosszankodni szeretnének. Nem próbáltuk ki a szepvagy.hu-t, de ha ön úgy érzi, tartozik ennyivel a karmának, akkor nyugodtan áldozzon egy pár percet az élményre!