Hogyan ne hagyd abba a randizást? 5+1

Ez itt a Randiblog Inbox

A Randiblognak ebben a posztsorozatában olvasóink névtelenül, e-mailben beküldött leveleit közöljük, minimális változtatással, tartalmi ellenőrzés nélkül. Ezeket tehát nem a Velvet szerkesztősége írja. Ha bármilyen kérdése maradt, kattintson ide!

A fenti címmel-bevezetővel érkezett a címünkre az alábbi levél, amiben Liliána álnevű olvasónk olyasmit mond, amit eddig még nem sokan a Randiblog bő tíz éves történelmében. Merthogy általában arra szoktak olvasóink panaszkodni, hogy micsoda egy parttalan szenvedés a társkeresés-randizgatás, főleg az internetes társkeresés. Külön posztsorozat van nálunk arról, hogy egy-egy rosszul sikerült randit kész rémálomként él meg az ember. Már olyan vélemény is érkezett, hogy a randizás, ahogy van, értelmetlen.

Nos, Liliána azt mondja, attól még, hogy sokadik próbálkozásra sem jön össze, nem érdemes abbahagyni a társkeresést, és felsorol öt érvet-tapasztalatot, ami alátámasztja, hogy új és új jelöltekkel találkozgatni akkor is jó, ha az ember egyik randin sem akad össze a nagy Ő-vel. Az 5 pont után még van egy +1, ami egy jó randizási tipp, amivel ki lehet védeni az elhúzódó, uncsi, valamint a kínos távozással végződő randevúkat. Olvassa szeretettel ön is Liliána beszámolóját, aztán ha van kedve, írja meg nekünk ön is a tapasztalatait az alábbi dobozban található címre!

Klikkeljen ide, mert itt a címünk:
randi ¤ mail.velvet.hu

A párkapcsolat sosem volt könnyű téma a számomra. Ha volt valaki, aki érdekelt, az általában csak mérsékelten reagált rám, aki pedig engem szeretett volna, azzal nekem nem stimmelt a dolog. 26 év telt el ebben a macska-egér játékban, míg egyszer csak megérkezett. Mondhatnám, hogy a semmiből jött, de ez nem lenne igaz. Számtalan lehangoló randevú és beszélgetés előzte meg ezt a találkozást.

Úgy döntöttem, rendben, az élet úgy osztja a lapokat, ahogy ő szeretné, de nekem nem kell beletörődnöm ebbe. Nem muszáj nyafognom azért, mert másnak egyszerűbb. Nem muszáj lemondanom a megfelelőről, mert majdnem minden barátnőm már megtalálta az övét. Nem muszáj beérnem kevesebbel, mint akivel úgy érzem, az életemet szeretném leélni. Szóval ezeket mind nem muszáj csinálnom, muszáj viszont kialakítanom egy rendszert, amiben lehetőséget adok a találkozásokra akkor is, ha a 100. alkalom sem hozza a kívánt eredményt.

Elkezdtem tehát keresgélni, mi minden előnyöm származhat a randizásból, még akkor is, ha nem a nagy Ő jön szembe egy darabig.

1.

Az első dolog volt, hogy fejleszthettem a kommunikációs képességeimet. Annyi különböző alak jön szembe, változó élethelyzetekkel, hogy mindenkit érdemes valahogy máshogy megszólítani. A szórakoztató történeteink, lássuk be, limitáltak, még ha a világ legnagyobb partiarcai vagyunk is, az első találkozás alkalmával hajlamosak vagyunk a már jól bevált történetekhez nyúlni.  De milyen szuper, hogy folyamatosan fejleszthetjük őket, hogy még jobban és jobban tudjuk elmesélni ugyanezeket a sztorikat! Kire hogyan hatnak? Mikor működnek jobban? Megérintik vajon a másikat? És ha nincsenek messzemenő terveink a standupolással, akkor sem árt, ha egy ismeretlen emberrel történő találkozás alkalmával fejlesztjük a karizmánkat. Ez az élet bármely területén elengedhetetlen.

2.

Gyakoroljunk nyelveket. Mikor külföldön éltem, a legegyszerűbb módja az ismerkedésnek a randiappokon keresztül történő találkozás volt. Egyszerű módja ez a tanulásnak, mert nem csak magunkról tudunk meg többet és arról, hogyan reagálunk totálisan ismeretlen helyzetekben, de a nyelvi gátjainkat is át tudjuk törni ezen találkozások alkalmával. Ha az ember Angliában él a legjobb más külföldiekkel találkozni, hogy a közös nyelv úgy legyen az angol, hogy az mindenkinek egy tanult nyelv legyen. (Ez persze bármely egyéb nyelv is lehet, de sokat segít az elején, ha nem anyanyelvi emberrel próbálkozunk.)

3.

Fedezzünk fel ismeretlen, de izgi helyeket a városunkban. Mindig jópofának tartottam, ha egy fiú az első találkozás alkalmával nem csak a legközelebbi kávézóig invitált. Persze nem kell csodát várni senkitől, de vannak olyan szórakoztató helyek, amiket az ember egymaga nem mindig látogat meg, pedig milyen izgi mondjuk kipróbálni a dunai közlekedést a BKV-hajón, vagy leizzadni háromszor, míg gyalog feljutunk a Citadellához.

4.

Bármilyen érdektelen is legyen számunkra a randipartner, nézzük meg, mi érdekességet tanulhatunk tőle a találkozások alkalmával. Volt egy fiú, akivel többször próbálkoztunk, de már az elején kiderült, hogy sajnos nem indul be a szexuális vonzalom közöttünk. Ettől függetlenül jó társaságnak tartottam, így megbeszéltünk még néhány találkozót. Az építőiparban dolgozott. Sosem volt korábban alkalmam az építőipari vállalkozók körülményeit, nehézségeit és élményeit közelről látni, ezért nagyon izgalmas volt egy általam addig totálisan ismeretlen területet felfedezni. És mi segített ehhez hozzá? Egy akár lehangolónak is értékelhető randi.

5.

Sosem tudhatod, hogy mi újdonságot tanulsz meg magadról. Bár a beszélgetések nagy része nem okoz különösebb meglepetést, azért néha bele lehet futni egy-két önismereti gyöngyszembe. A kedvencem az volt, mikor egy 40-es pasi 2,5 óra beszélgetés után azt mondta, hogy nekem mindenről túl határozott véleményem van, és mindenre van egy válaszom. Ez persze igaz, de sosem gondoltam erre a tulajdonságomra pejoratív értelemben. Mikor hazafelé sétáltam, nem tudtam szabadulni a gondolattól. Lehet, hogy eldobok magamtól izgalmas, új felfedezéseket, mert már úgyis eldöntöttem dolgokról, hogy miként hatnak rám? A fiúval persze nem alakult ki közöttünk párkapcsolat, de hozzásegített ahhoz, hogy nyitottabb legyek bármilyen beszélgetésem alkalmával a jövőben.

+1

Ha már nagyon csalódottak vagyunk a randizástól és éppen feladnánk, állítsunk fel időkorlátot a találkozó elején. Mondjuk meg, hogy maximum 1 óránk van a randira, mert egyéb programok is várnak ránk az este folyamán. Ezzel egy nagyon tiszta helyzetet teremtünk, egy órát a legunalmasabb emberrel is el tudunk tölteni, és nem érezzük a nyomást, hogy miként szabadulhatnánk a magunk által teremtett pokolból. Ha pedig úgy érezzük, nem elég az egy óra, akkor egy csodálatos lehetőség fog kínálkozni a következő randira.

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket. A levelekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdések válaszaiért pedig ide kattintson!