Nem a tragikus és bizarr körülmények között elhunyt David Carradine volt az egyetlen híresség, aki kipróbált mások számára kissé furcsának tűnő szexuális játékokat. A lábfetisiszta sztároknak például se szeri, se száma, de Amy Winehouse például azt szereti, ha partnere jól elfenekeli. Nick Lachey ezzel szemben volt neje cipőiben illegette magát, míg Ricky Martin szokatlan testnedveket is bevetett egy-egy szeretkezés során. Persze senki sem ér Angelina Jolie nyomába, aki szerint a szado-mazo szex tök király, tinédzserként pedig egy kis késes játékot sem vetett meg.

Bár hivatalosan egyelőre csak az a biztos, hogy David Carradine halálát fulladás okozta, szinte mindenki egyetért abban, hogy a színész egy bizarr szexjáték miatt lelte halálát. Ezt a helyszínen készült fotók mellett a volt nej nyilatkozata is alátámasztja, szerinte ugyanis David Carradine mindig is rajongott a különleges szexuális játékokért. Persze ezzel nincs egyedül, az Examiner egyik cikkéből ugyanis kiderült, hogy se szeri, se száma azon hírességeknek, akiknél valami szokatlan dolog vált ki szexuális örömöt. Igaz, többségük az ártalmatlanabb variációkért rajong, mint például a lábfétis.

Mi is az a szexuális fetisizmus?

A szokásostól eltérő szexuális viselkedés, amikor egy élettelen tárgy, egy testrész, tulajdonság vagy viselkedés vált ki szexuális örömöt, izgalmat. (Az elméleti pszichológia szigorúan véve csak az elsőt, azaz a tárgyak által kiváltott érzést sorolja ide, de a köznyelv a másik három típust is fetisizmusnak nevezi). Gyakori tárgyak például a női cipők, fehérneműk, harisnyák. A szexuális fetisizmus jelensége inkább férfiaknál fordul elő, mint nőknél. A fétisek egymással keveredhetnek, de általában homogén a művelő egyének érdeklődése egy adott dolog iránt.

A szexuális fetisizmust mint pszichológiai koncepciót Alfred Binet vezette be 1887-ben; a kifejezést Sigmund Freud 1927-es, a szexuális fetisizmusról szóló esszéje vitte át a köznyelvbe. A korai pszichológusok értelmezésében a szexuális fetisizmus egy parafília (rendellenes szexuális viselkedés) és mint ilyen gyógyítandó betegség. Az 1960-as évek szexuális forradalma ennek a megközelítésnek a felülvizsgálatára késztette a tudósokat, következésképpen a szexuális fetisizmus kategorizálása is szigorúbb lett. A pontos meghatározás, azaz hogy mi számít és mi nem számít rendellenességnek, a mai napig vita tárgyát képezi.

Forrás: Wikipedia

Ó, anyám...

Pamela Anderson volt férje és két gyermekének apja, Tommy Lee többször is mesélt már arról, hogy milyen intenzíven érdekli őt más emberek lába. A furcsa vonzalom egyébként gyermekkori élményeiből fakad. „Az édesanyám 1957-ben megnyert egy görög szépségversenyt. Egy gyönyörű asszony és nagyon szép lábujjai vannak. Amikor gyerek voltam, gyakran masszíroztam a lábát. Ez az egyik oka annak, hogy lábfetisiszta lett belőlem" – vázolta fetisizmusának eredettörténetét a Mötley Crüe dobosa, aki pár éve egy szórakozóhelyen lelkesen szopogatta egy dögös rajongó, majd zenésztársai lábujjait. A zenész természetesen a cipőboltokért is rajong, hiszen itt zavartalanul kukkolhatja a lábbeliket próbáló hölgyek ujjait.

Ludacris a Playboy magazin hasábjain osztotta meg véleményét a szép női lábakról. „Szeretem az okos és szép nőket. És persze a szép láb sem jelent hátrányt. Ez egy nagyon fontos szempont. Szépnek kell lennie a lábujjainak, különben nincs esélye nálam" – nyilatkozta a rapper, aki hozzátette, nagyon szereti a combig érő csizmákat, de persze más lábbelik is szóba jöhetnek. „A Gucci tűsarkú cipőit is kedvelem. Azt hiszem Amerie is egy ilyen lábbelit viselt az egyik klipjében. Ezek a legszexisebb cipők." Jack Black szintén a férfimagazinnak vallott arról, hogy alkalomadtán szívesen szopogatja mások lábujjait. „Természetesen tisztának kell lenniük. Nem igazán kedvelem a furcsa illatokat, de egy kicsit valóban lábfetisiszta vagyok" – nyilatkozta a színész, aki néha a vizuális élménnyel is beéri, és leginkábba a mezítlábas hölgyeket kedveli.

Bütykök kizárva

Madonna állítólagos volt pasija, Alex Rodriguez sem kivétel. Ezt állítja legalábbis egy New Yorki modell, aki az ianundercover.com oldalnak mesélt a sportoló intim titkairól: „Alex egy igazi nőcsábász, aki egyetlen éjszakát sem bír ki anélkül, hogy ne feküdjön le valakivel. Ó, és egy igazi lábfetisiszta. Több sztriptíztáncosnak és menő escortlánynak is ezreket fizet azért, ha megnyalhatja a lábukat." Brooke Burns, Bruce Willis volt barátnője szintén a lábfetisiszták táborát erősíti. „Imádom nézni a férfiak lábát. Persze nem árt, ha az kellően ápolt. Ha a lába nem kellően pedikűrözött, akkor felmerül a kérdés, hogy a többi testrészével vajon mi a helyzet. Nem akarok olyasvalakivel ágyba bújni, akinek bütykös a lába" – figyelmeztette leendő udvarlóit a színésznő.

Quentin Tarantino Tyra Banks műsorában vallotta be, hogy különös vonzalmat érez a női lábak iránt. Igaz, ő azért nem nevezné magát fetisisztának. Uma Thurman persze nem így gondolja, és ezt több interjúban is kifejtette. A Kill Bill filmek sztárja hozzátette, a rendező minden lehetőséget megragadott arra, hogy vagy az ő, vagy a többi női szereplő lábát filmezze. Volt, aki szorgalmasan össze is gyűjtötte a bizonyítékokat, amik természetesen mind Tarantino filmjeiből származnak. Marylin Manson osztja a rendező érdeklődést, amiről Jenna Jameson meg is emlékezett önéletrajzi könyvében. Az expornós szerint az énekes szex közben szívesen csókolgatta a lábát. Valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy Manson feleségül vette a világ egyik legismertebb revütáncosnőjét, Dita Von Teese-t. Az asszony ugyanis az E! egyik műsorában azt állította, imádja, ha valaki bálványként tekint a lábára.

Ápolt lábak előnyben

Az Outkast nevű zenekar tagja, Big Boi szintén nagy rajongója a szép női lábaknak. A rapper különösen rajong a francia pedikűrért, de utálja, ha valaki egy túl kicsi cipőbe próbálja belegyömöszölni kecsesnek nem mondható lábát. Big Boi hozzátette, a gyönyörű lábak mellett egy kellően kecses nyak is előnyt jelent. David Boreanaznak, a Dr. Csont című sorozat sztárjának szintén a női alsó végtag a gyengéje. Ezt állítja legalább is egykori szerelme, Catalina Guirado. Az angol modell románcuk alatt állítólagsokkal több időt töltött a lábápolással, mint frizurájának elkészítésével vagy arcápolással. "David nem nézte jó szemmel, ha valamilyen különleges színű lakkal volt kifestve a körmöm. Persze azt szerette, ha valamilyen természetes színű festékkel lakkoztam ki. Mielőtt a testem egyéb területeit kényeztette volna, percekig eljátszadozott a lábujjaimmal. Ezt követően persze jöhetett az igazi szex bárhol, bármikor" – mesélte az asszony, akit állítólag a konyhapadlón és a nappali szőnyegén is magáévá tett a színész.

Winehouse szereti, ha elfenekelik

Egy volt szerető szerint Amy Winehouse jó néven veszi, ha szex közben elfenekelik. Johnny Headlock a Sunnak mesélt arról, hogy milyen is a kissé problémás énekesnő az ágyban. „Nagyon vad volt. Órákig szexeltünk, és ő mindig többet akart. Körülbelül öt vagy hat pózt próbáltunk ki. Ő főként felül szeretett lenni. Nagyon hangos volt, és tetszett neki, ha elfenekeltem." Köszönjük, Johnny. A Született feleségek című sorozat egyik sztárja, Eva Longoria egyébként szintén azt szereti, ha alárendelt helyzetben van, vagyis partnere mondjuk egy selyemsállal kötözi ki aktus közben.

Boy George nem a mazochista, inkább a szadista vonalat képviseli. Történt ugyanis, hogy a saját neméhez vonzódó híresség pár évvel ezelőtt lakásán megbilincselt és fogva tartott egy fiatal férfit, akit egy társkereső oldalon ismert meg. Boy George azzal védekezett, hogy alkalmi szexpartnere megpróbálta feltörni a számítógépét, amikor korábban egy meztelen fotósorozat miatt felhívta őt a lakására. Amikor pedig a férfiprostituált újból ellátogatott hozzá, úgy döntött, kideríti, hogy valóban bele akart-e piszkálni a gépébe. A bíróság végül 15 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Culture Club frontemberét, aki májusban már ki is szabadult. Igaz, jelenleg is háziőrizetben van.

Vannak sztárok, akik abban lelik örömüket, hogy nem fizikailag, hanem inkább pszichológiai módszerekkel aláznak meg másokat. Szerencséjükre bőven akadnak olyan rajongók, akik szinte mindent hajlandóak megtenni imádatuk tárgyáért. Cam'ron ezt egyszer szemtelenül ki is használta. „Egyszer harminc lány várakozott a hotelszobám előtt. Egyenként engedtük be őket. Mindegyiküket megbíztuk valamilyen öt-öt perces feladattal. Az egyik lánynak fejenállást kellett csinálnia, egy másikat arra kértünk, hogy ugráljon, a következőnek pedig a padlón kellett hemperegnie.

És még sokan mások

Jessica Simpson volt férje, Nick Lachey az Elle magazinnak mesélt arról, hogy házasságuk alatt gyakran vette fel neje cipőit, és így kellette magát az otthonukban. Hozzátette, nagy rajongója az aktus közben suttogott mocskos szavaknak, és biztos van még hova fejlődnie. Ricky Martin, aki jelenleg két gyermek büszke apukája, egy talán túlságosan is őszinte nyilatkozatot adott a Blender magazinnak. Az énekes elmondta, szívesen veszi videóra az együttléteit, és kínosan ügyel arra, hogy ezek ne landoljanak az interneten. „Mielőtt a párommal álomra hajtanánk a fejünket, letöröljük a felvételt, ugyanis nem szeretnék úgy járni, mint Pamela Anderson" – nyilatkozta Martin, aki ezután arról mesélt, hogy szívesen vizel rá partnerére. „Korábban már kipróbáltam a zuhany alatt. Annyira szexi, hiszen a víz hőmérséklete és a testhőmérsékleted nem egyforma" – avatott be a talán túlságosan is intim titokba az énekes.

Az őszinte vallomás persze nem aratott óriási sikert, és többen is kétségbe vonták, hogy Ricky Martinnak valóban szüksége van-e saját alapítványra. Az énekes elmondta, nem gondolta volna, hogy ez a nyilatkozat ilyen nagy port kavar majd. Hozzátette, azt sajnos nem tudja megakadályozni, hogy karrierjével és magánéletével kapcsolatban mindenki véleményt nyilvánítson, de nem szeretné, ha azok, akiket alapítványa támogat, bármilyen hátrányos megkülönböztetés érné azért, mert ő egy közszereplő.

Jolie megszelídült Pitt mellett

Angelina Jolie szexuális élete egy külön könyvet is megérne, de mi megpróbáljuk pár mondatban összefoglalni, hogy pontosan milyen különleges szokásokat prezentált is a híresség az elmúlt évek során. Tinédzserkorában például egyik barátjával késekkel kísérleteztek az ágyban, és sérüléseiket egy kórházban kellett ellátni. Egy 23 éves korában készült videón kissé zavart állapotban beszélt arról, hogy milyen király is egy olyan szexuális játékban részt venni, ahol valakit megkötöznek, vagy bántanak. Természetesen nem Angelina Jolie-ról lenne szó, ha nem próbálkozott volna saját nemével is. Jenny Shimizu modellel például évekig folytatott szexuális viszonyt. Persze amióta Brad Pitt megérkezett az életébe, kicsit visszafogottabban elégíti ki szexuális vágyait. „Amióta együtt vagyunk, az életemben nincs helye a nőknek vagy a szado-mazo szexnek" – nyilatkozta a hatgyermekes színésznő, aki korábban volt férje, Billy Bob Thornton vérét hordta a nyakában.