horoszkóp

Megérkezett Magyarországra a cseh pornósok szifilisze

2007.10.31. 22:04
Szifilisszel diagnosztizáltak egy magyar pornóst, a szakma három hétre leállt. Forgatások és rendezvények maradnak el. Hogy mikor dolgozhatnak újra a pornósok az jövő heti orvosi kivizsgálások eredményétől függ.

Háromhetes forgatási szünetet tartanak a magyar pornósok, mert szifilisszel diagnosztizáltak egy hazai pornószínésznőt - értesült a Velvet. Október 18 és november 8 között a pornószakma pihen. Szünetelnek a forgatások, és elmaradnak az olyan erotikus események, ahol a nyilvánosság és a szakma találkozik. Ennek esett áldozatául Kimaradás rendezvénye, a Spriccparti is, amit november 3-ára terveztek.

Azért a berlini erotikus kiállításon, a Venuson megjelentek a hazai sztárok. A kényszerszünet nemcsak a színészeknek, de a producereknek is jelentős anyagi kiesést okoz, különösen, ha újabb betegeket diagnosztizálnak. Akkor ugyanis további forgatási stop várható. Információink szerint, aki megszegi a forgatási tilalmat, azt a szakma kiközösíti, azaz senki nem lesz hajlandó vele dolgozni az elkövetkező időkben.

Augusztusban beszámoltunk róla, hogy Csehországban szifiliszjárvány ütötte fel a fejét, akkor tizenöt cseh pornósnál diagnosztizálták a betegséget. A magyar pornószakma megosztott volt. A pályáját szűzen kezdő Boróka Balls pornószínésznő a lappangási idő végéig, azaz néhány hétig nem forgatott. A szakma jelentős része azonban nem hagyta abba a munkát, így Kovi és Tomor András sem, mivel nem tartottak sem tömeges megbetegedéstől, sem attól, hogy a vérbaj hazánkba is begyűrűzne. Antonio Ross pornószínész akkor azt nyilatkozta, hogy csak idő kérdése, hogy mikor üti fel a fejét itthon is a vérbaj, hiszen Európában mindenki-mindenkivel forgat. Igaza lett.

Kovács István pornófilmrendező a Velvet kérdésére elmondta, hogy a megbetegedés miatt el kellett halasztania egy forgatást. Kovi reméli, hogy november 12-én elkezdheti újabb, régóta tervezett nagyfilmjét, amely a grafitik világába vezeti majd a nézőket. Hogy mitől függ a forgatás kezdete? Attól, hogy a pornószínészek november 6-a és 8-a közötti kötelező kontrollvizsgálata során találnak-e még fertőzött szakmabelit. Ha nem, a forgatások elkezdődnek. Ha igen, újabb három hétig szünetel a munka. Kovi reméli, hogy a szigorú és körültekintő megelőző intézkedéseknek köszönhetően nem lesz szükség a forgatási szünet meghosszabítására.

Hogy konkrétan ki a fertőzött színésznő, arról hallgat a szakma. Mindössze annyit tudunk róla, hogy nem az ismert sztárok közül való, és a Csehországban történtek ellenére is kiment forgatni Prágába. Innen pedig betegen tért haza. Frank Gun pornószínész, akinek a magyar szakma a full teszt (nemi betegségeket magában foglaló orvosi gyorsteszt) elterjedését köszönheti, a szifiliszkérdést a szakmát érintő kérdésnek tartja, amit nem szerencsés megosztani a nyilvánossággal.