Röviddel azután, hogy a libanoni származású Rima Fakih megnyerte a Miss USA Universe versenyt, kiderült, hogy három évvel ezelőtt részt vett egy detroiti rádió rúdtáncversenyén, ahol remek teljesítményével saját rudat és szexuális segédeszközöket nyert. Egyelőre nem tudni, hogy a győztes megtarthatja-e koronáját, de a szépségverseny szervezői már elkérték a rádióadótól a 2007-ben készült fotókat, amelyek igazán botrányosnak azért nem mondhatók: Fakih végig forrónadrágban és pántos pólóban táncolt, vetkőzés nem volt.

Ahogy az amerikai szépségversenyeken már megszokottnak mondható, a Miss USA Universe verseny idei győzteséről is már egy nappal győzelme után kiderült, hogy az ő előéletében is akad olyasmi, amibe bele lehet kötni. Az elmúlt évek drogozó-hazudozó-topless fotókat eltitkoló királynőihez képest Rima Fakih még egész jól megúszta: róla egyelőre csak annyi derült ki, hogy három évvel ezelőtt részt vett egy detroiti rúdtáncversenyen, ahol egészen jól teljesített. A Stripper 101 versenyt a The Coliseum nevű klubban rendezték meg a Mojo In The Morning rádióműsor égisze alatt, de elnevezése ellenére a versenyzőknek vetkőznük nem kellett. Mojo, az ominózus műsor házigazdája a Radar Online-nak elmondta: Fakih egyike volt a mezőny legjobbjainak, saját rudat és szexuális segédeszközöket nyert.

Saját rudat nyert

A versenyzők állítólag rúdtánc, öltánc tudásukat is összemérhették, és az előbbi versenyszámban Fakih igazán jónak bizonyult. „Többek közt nyert egy saját sztriptízrudat, amit otthon is fel lehet szerelni, valamint volt egy cég, ami mindenféle szexuális segédeszközt osztott szét” – nyilatkozta a RadarOnline-nak a rádiós, aki szerint a Miss USA Universe nyertese egyébként igazán jólnevelt lány. Mojo a rúdtáncverseny védelmében egyébként azzal érvel: mivel az ilyen eseményeiken orvosok és ügyvédek is részt vesznek, így a szépségverseny szervezőinek nem kellene olyan negatívan megítélni a helyzetet.

A Miss USA szervezői a fotókról értesülve már felvették a kapcsolatot a Channel 955 rádióadóval, kikérve tőlük az eseményen készült felvételeket. „Megkérdezték, hogy vannak-e olyan fotóink, amik esetleg nem jelentek meg. Bár van egy pár ilyen felvételünk, de nem áll szándékunkban megjelentetni őket. Természetesen nem igazán örültek a fotóknak, illetve annak, hogy nyilvánosságra kerültek. Megkérdeztem tőlük, hogy azért ugye minden rendben van-e, és vajon Fakih megtarthatja-e a koronáját. Erre azt válaszolták, hogy egyelőre nincs hozzáfűznivalójuk az esethez” – nyilatkozta a rádiós műsorvezető.

A Daily Mail információi szerint egyébként a vasárnapi Las Vegas-i Miss USA Universe döntő után kerültek fel a három évvel ezelőtti verseny képei a rádióadó oldalára, míg Mojo a CNN-nek azt állítja, ezek a fotók már 2007 óta megtalálhatóak a honlapon.

Veszélyben a korona?

A Miss USA Universe szervezői egyelőre nem reagáltak a RadarOnline megkeresésére, de egy bennfentes elhintette, hogy szerinte nem történt olyan nagy baj, és nem hiszi, hogy a fotók miatt veszélybe kerülne Rima Fakih koronája. Egy másik informátor szerint az illetékesek biztos, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben, és alaposan utánajárnak annak, hogy mi lenne a legjobb megoldás. A világhálóra felkerült képek egyébként valóban nem túl provokatívak, hiszen a libanoni származású, muszlim szépségkirálynő nem meztelenkedik, végig ruhában táncol, pontosabban egy piros forrónadrágban, egy kék pántos pólóban és magas sarkú cipőben, és ezek egyikétől sem szabadul meg.

Egyelőre nem tudni, hogy a Miss USA Universe szervezői tudtak-e arról, hogy a győztes részt vett a 2007-es rúdtáncversenyen, de a rádiós műsorvezető nyilatkozata alapján valószínűsíthető, hogy nem. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Miss USA Universe versenyzőiről a döntő előtt maguk a szervezők készítettek olyan, botrányt kiváltó fotósorozatot, amivel sokak szerint túllőttek a célon, és túl szexisre sikeredtek.

Mi lesz az előítéletekkel?

Rima Fakih vasárnapi győzelmét sokan mérföldkőként könyvelik el a szépségverseny történetében, hiszen nagy valószínűséggel ő az első arab-amerikai származású, muszlim vallású győztes ezen a megmérettetésen. A döntő után többen is úgy vélték, hogy Fakih koronájával és a megtisztelő címmel hozzájárul majd ahhoz, hogy az arab származású amerikaiakat jobban elfogadják és ne kelljen annyi előítélettel szembesülniük.

Botrány nélkül nincs szépségverseny

Az elmúlt évek történései alapján egyébként várható volt, hogy az idei versenyt sem ússzák meg a szervezők botrány nélkül. Tavaly Carrie Prejean, a Miss California USA egykori győztese keserítette meg a szervezők életét. Bár a melegházasságokról alkotott véleménye és pár eltitkolt félmeztelen fotó ellenére egy ideig megtarthatta a koronáját, később mégis megfosztották a címétől, mivel nem igazán teljesítette a kötelességét, és előszeretettel hazudozott. Miután pedig kirúgták, a Miss California USA szervezőcége visszakövetelte az összeget, amivel hozzájárultak Prejean mellnagyobbító-műtétjéhez, és  persze nem szabad megfeledkezni az állítólagos szexvideóról sem.

A drogbotrányba keveredett Tara Conner, a Miss USA 2006-os győztese pedig csak úgy tarthatta meg koronáját, hogy nyilvánosan bocsánatot kért alkohol-és drogfogyasztása miatt, és egy elvonókúrán is részt vett Donald Trump parancsára.