A külföldi celebek sem ússzák meg (mind) a hideget, úgyhogy elvétve látni őket is nagykabátban: megnéztük, a híres nők hogy vészelik át csinosan azt a pár hideg napot, amit ki kell bírniuk. Egy rosszul megválasztott szín vagy anyag agyonvághatja az egész öltözetünket, de ennek ellenkezőjére is találtunk példát. Most arra szavazhat, hogy ön személy szerint milyen típusú kabátot hord (hordana) legszívesebben: ártól függetlenül kedvence a pufidzseki, örülne egy bundának vagy inkább színes szövetkabátot venne?

1. Pufidzseki

Angelina Jolie és Katy Perry nagy kedvence: nem kifejezetten szép, de meleg. Akinek a praktikum fontosabb, mint az elegáns megjelenés, biztos a pufidzsekire szavaz: igazából kemény mínuszokban vagy egész napos filmforgatáson nehéz jobb megoldást találni a tollal vagy műszállal bélelt meleg, vízlepergető kabátoknál.

 

2. Színes szövetkabát: piros, fehér, teve, etc.

A 2010-es tél divatszíne a piros volt: legalábbis ezt próbálták elhitetni velünk, de mi nagyon kevés piros kabátot láttunk Budapest utcáin.

A külföldi hírességek közül sem sokan választották ezt a színt, de Taylor Swiftnek kétségkívül jól áll. Carolina Herrera divattervezőnőn egy elegánsabb – és vékonyabb – piros kabátot láttunk, amikor tavaly februárban a Mercedes Benz divathétre igyekezett. A másik különleges téli szín a fehér, amit latyakban mi nem szívesen viselnénk: persze Olivia Palermo nem is a sáros utcára vett fel törtfehér tweedkabátot, hanem egy New York-i vörös szőnyeges eseményre.

Borongós napokon is viselhető ellenben a teveszín – szintén 2010-es sláger –, melynek halvány sárgás-barnája jól kombinálható más színekkel és kifejezetten elegáns: Blake Lively színésznő például a teveszín kabáthoz kék sálat és bordó táskát vett. Ön is szívesen viselne színes szövetkabátot, kéket, pirosat, zöldet, bármilyet, csak nem feketét? Akkor szavazzon rájuk!

 

3. Metálosan csillogó

A fémes csillogás kényes téma, van, akinek nagyon tetszenek az ezüst vagy lakk kabátok és vannak, akik rá se bírnak nézni. Két dolgot azonban biztos leszögezhetünk: feltűnőek leszünk egy ’fémes’ nagykabátban és nagyon jól kell tudnunk öltözködni, hogy ne legyen olcsó hatása a metálos darabnak. A legjobb, ha a csillogó kabáthoz egyszínű, árnyalatban harmonizáló ruhákat keresünk (a feketével nem nyúlhatunk mellé). Nagyon is szép tud lenni egy fémesen csillogó kabát – ha ön egyetért ezzel a mondattal, szavazzon erre a kategóriára.

 

4. Állatos: leopárd vagy ocelot?

Az állatminta szintén vitás kategória: nagyon könnyű közönségessé válni vele, ha viszont jól eltaláljuk az arányokat, kifejezetten szexi. Egy ocelot- vagy leopárdmintás kabát talán túlzás – gondolhatnánk. Mégis, épp a visszafogott, kislányos Katie Holmes visel leopárdmintát – Lanvin trencskón –, és a botrányairól nővérénél kevésbé híres Nicky Hiltonon van állatmintás műszőrme. A leárazásokon több üzletben is láttunk ocelot- vagy leopárdmintás műszőr kabátokat, úgyhogy ha követné a trendet, most olcsóbban megteheti – de ne felejtsen el szavazni sem.

 

5. Rafinált: magas nyak, két szín, szegecsek

A legjobban talán egy különleges kabáttal tudjuk feldobni téli ruhatárunk: persze kérdéses, a jól szabott darabok mennyire melegek. Például Victoria Beckham fenti két színű – alul fekete, feljebb sötétkék – kabátja nagyon szép, de nem tűnik vastagnak. Ahogy Emma Watson szegecsekkel kivert Burberry trencskója sem téli viselet.

Viszont Halle Berry magasnyakú kabátja abszolút hideg-kompatibilis, akár sál nélkül is hordható - és nagyon prkatikus, mivel egy nagyobb kámzsát akár a fejünkre is húzhatunk, amikor fázunk. Ha ön is odáig van az apró, de cseles részeletkért, és legszívesebben szegecses, flitteres, sokzsebes, furcsán szabott, kámzsás, stb. kabátot hordana, szavazzon a rafinált kategóriára!

 

6. Bunda, irha - de inkább műszőr

Bunda alatt kizárólag műszőrt értünk, bár a galériában látható celebek sajnos valódi szőrmét viselnek: pedig a bunda gyilkosság, mint tudjuk.

A műbundák viszont nagyon divatba jöttek idén, az üzletek tele voltak vele, viszonylag jó áron bárki szerezhetett hosszabb-rövidebb fazonút.

A szezon másik slágere az irha, Rachel Weisz és Blake Lively is irhabundát visel: előbbi gyerekét kíséri különórára, utóbbi a Gossip Girl egyik jelenetében hord érdekes szabású irhát: kényelmes, hétköznapi viselet. Mindkét anyag előnye, hogy nagyon meleg, a bunda inkább elegáns, az irha hétköznapi ruhákkal párosítható.

 

Melyik kabáttípus tetszik önnek a legjobban?

Szavazzon, ön kinek a kabátját irigyli? Angelina Jolie pufikabátját már a pesti forgatás idején kinézte magának? Vagy inkább színes lenne télen, mint Horváth Éva? Önnek bejön az állatminta vagy a fémes csillogás? Nagyon irigyli Katie Holmes kabátját? Vagy már vett is egy hasonlót?

És mi a helyzet a bundákkal? Boldogan hordja nagymamája nyúlszőrkabátját, vagy sorban áll a Zarában műszőrmékért? Szavazzon, ön szerint melyik télikabát a legjobb választás 2011 hűvösebb napjaira!