A női divatbakikat már kiveséztük, most a férfiakon a sor: válasszák ki önök, melyik ruhadarab az, amivel végképp agyonvágja egyébként elviselhető ruházatát a pasik egy része. Nem bírja a szűk farmert? Vagy a rózsaszín ingtől rázza ki a hideg? Esetleg a tarsolylemezes mobiltartótól készül ki? 10 elég kínos férfiruha került a listára, szavazzon!

1. Crocs-papucs

Régi vita, hogy a Crocs jó-e, vagy sem, néha életet ment, máskor balestet okoz, állítólag nagyon kényelmes, de az emberek nagy részének nem tetszik. Az sem teszi valami férfiassá, hogy kis mütyürökkel lehet díszíteni a papucs lyukait, sárkányokkal, cicusokkal, virágokkal… Nyugodtan viselhetünk helyette például teniszcipőt, vagy akár flip-flopot is, mert ugye Crocs-ot is csak nyaraláshoz, medencepartra vennénk… Ugye!? Ha ön oda se venné fel a színes, műanyag lábbelit, szavazzon a Crocs-ra!

2. Mobiltartó, szittya-giccs

A mobiltartó az övön nagyon kilencvenes évek, súlyosbított változata a tarsolylemezzel kombinált, bőr szittya-giccs. Testvére a nyakba akasztós kis mobiltasak volt, az szerencsére többé-kevésbé eltűnt mostanra, de az övre csatolós verzió nagyon tartja magát. Fent említett mobiltartóhoz kopott répaszárú nadrág, betűrt, kockás ing és korpás haj dukál. Általában. Ha ön szerint jobb a helyzet, és nem is ciki a mobil az övön, szavazzon valamelyik másik kategóriára.

3. Szűk szárú, mély ülepű farmer, amiben mindenkinek tyúklába lesz

A 20 évnél fiatalabb korosztályra jellemző, hogy olyan mély ülepű nadrágot vesznek, mely lábszárnál már egész szűk: ettől lesz hamisítatlan tyúklába a fiúknak. A szűk férfifarmer egész friss divatvonulat, szerintünk mégis jobb lenne, ha nem erőltetnék – sem a simán szűk, sem a mély üleppel kombinált szűk fazont –, mert nem tesz jót a vékony-görbe férfilábaknak. Mi már nyáron is szóltunk, ha kivételesen egyetért velünk, szavazzon alább erre a kategóriára!

4. Kertésznadrág – kerten kívül

A kertészgatya még Medveczky Ilona dugványozó Ivanján is hülyén nézett ki, pedig ő arra használta a ruhadarabot, amire neve predesztinálja: kertészkedett benne. Szerencsére nem sok ember hord kertészgatyát a városban, de nemrég a női ruhafronton újra előkerült a kezeslábas, a pasik pedig leengedett hózentrógerrel teszik a lazát. Innen már csak egy lépés a kilencvenes években nagyon menőnek számító kertésznadrág visszatérése.

5. Zakó, kapucnival

A New Yorkerben láttunk legutóbb kapucnival megbolondított zakót, de elég könnyen elő is állíthatjuk: vegyünk kapucnis melegítőt a bölcsészesen kockás ruhadarab alá. Pár éve nagy divat volt, mi is szerettük, de mostanra kicsit meguntuk a kapucnis zakót. Ha ön is, szavazza le!

6. Hormoncsöcs szűk pólóval

Melyik ruha a legkínosabb?

Hormoncsöcs alatt a gyúrástól dagadó, meredő mellbimbós férfimellkasra gondolunk, melyet tulajdonosa általában szeret szűk pólókkal hangsúlyozni, például lila, vagy fehér testhezálló felsővel.

Nőknél hasonló kategória a szintén szűk, bimbóvillantósan mélyen dekoltált póló, legalábbis belőlünk a kettő ugyanazt a hatást váltja ki: ennél jóval kevesebbre vagyunk kíváncsiak, amikor az 1-es villamoson zötykölődünk. Ha önt nem bántja idegen férfiak meredő izmainak – és bimbóinak – látványa, akkor ne erre szavazzon, hanem mondjuk a következő botránykőre, Alekosz atlétájára!

7. Alekoszféle atléta

A VV4 indulása óta mindenki Alekosz nevével emlegeti a sima fehér, kissé kinyúlt, kissé pecsétes férfiatlétát. Az atléta mint utcai viselet várhatóan idén nyáron is sláger lesz – tavaly is az volt, meg azelőtt is –, sajnos rengetegen, a legkülönbözőbb korosztályok képviselői döntenek úgy meleg reggeleken, hogy atlétában (végső esetben annak hálós változatában) indulnak a városba. Ha önt is leveri a víz az atlétától, szavazzon erre a kategóriára!

8. Fuksz, gyémántfülbevaló, gyűrűk

A nőknél nem előny, ha karácsonyfának öltöznek, a férfiaknál még kevésbé: egyáltalán, a férfiékszer, mint olyan, kényes kategória. Egy nyaklánc, egy gyűrű még elmegy, de ha valakin 3-4 pecsétgyűrű, két fuksz és pár gyémántutánzat-fülbevaló halmozódik, akkor egyetlen esélye, hogy ne röhögjék ki, ha elég ijesztően néz ki.

9. Rózsaszín ing

Folyton vita tárgya a rózsaszín férfiing: évek óta sulykolják a boltok és tervezők, hogy merjen mindenki rózsaszínben járni. Kevés sikerrel, nem sok rózsaszín (vagy magenta, esetleg lazacszínű) inges férfi mászkál az utcán. Szerintünk nyugodtan hordjon mindenki színeket, de ha önök szerint a rózsaszín már túlzás (egy férfin), akkor szavazzon erre a ketgóriára!

10. Geek divat: menő vagy ciki?

Az okos-matekszakos külső már a kertévékbe is beszivárgott, tehát trendi: de biztos, hogy mindenkinek jól áll Woody Allen vastag keretes szemüvege? És a kockás ing? Ön szerint jobb, ha hamar eltűnik a geek-divat, vagy inkább maradjon, mondván, az emónál még mindig jobb?

+1: Zselés haj – nem menő

A pasiknak könnyű dolguk van a hajukkal, be se kell szárítaniuk, bezzeg a nőknek: festetés, dauer, formázás… De ha más szemszögből nézzük, a férfifrizura sem áldás. Ha rövid, nem áll sehogy, ha hosszú, túl nőies, festetni, göndöríttetni meg ciki. Úgy tűnhet, egyetlen formázási lehetőségként a zselé maradt, amely összetartja a loboncot, égnek állítja a lelapuló tüsihajat, az összhatás mégis borzalmas. Szerintünk. És ön szerint?