Brazíliában és Szenegálban is divathét volt, amik leginkább azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy szinte minden második ruha a mellekről szólt. Hol átsejlő ruhában, hol mellprofillal, hogy pedig direktben bimbókkal támadtak.

Az annyira nem újdonság, hogy mellel, puncival és fenékkel mindent el lehet adni, és az sem számít különösebben nagy dolognak, hogy a sok más tudománnyal nem rendelkező celeb is azzal próbál érdekessé válni, hogy néha megmutatja az elsődleges illetve másodlagos nemi jellegét. A teljesen fedetlen mellek mindenesetre mára annyira mindennaposak lettek, hogy bizonyos divatbemutatókon már szinte fel sem merül, hogy léteznek olyan ruhák is, amik takarnak.

Brazíliában és Szenegálban is olyan divathét volt, ami szinte semmi egyébről nem szólt, csak a mellekről, amint ez például az etalonnak számító párizsi divathéten is szokásban van hosszú évek óta. Fotóösszeállításunkban többek között az Osklen, az Animale és a Neon legmerészebb kreációit lehet megnézni - egyik se takar sokat a modell felsőtestéből. Ezzel persze semmi baj nincs, de ennyire direktben ritkán hoztak össze olyan kollekciókat, amik csak és kizárólag erre fókuszálnak. Van, ami átsejlik, van ahol mellprofilt kapunk, de van, ami tényleg teljesen átlátszik.

Ha a divatvilág ennyire befogadta a mellközpontúságot, akkor nem is csoda, hogy a celebeknek hetente összejön egy. Miley Cyrust gyakorlatilag csak erről lehet felismerni, Emma Watsonnak is összejött egy mellbimbó, de Nicole Kidman sem akart lemaradni. Itthon Tóth Gabinál teljesen alap, hogy a lehető legtöbbet mutat meg magából, a 2012-es VIVA Cometen pedig Tolvai Renáta is beszállt a versenybe, ráadásul bődületesen erős indulóként.