Az elmúlt egy hétben a hírekben legtöbbet szereplő nő már megint Kate Middleton volt. Ha ön még nem tudná: hivatalosan is bejelentették, hogy terhes. Így tehát míg Vilmos herceg neje a hercegnőséget most a kismamasággal próbálja összeegyeztetni, addig a világ továbbra is le van nyűgözve a királykisasszonyság puszta gondolatától is. Hogy milyen régóta és milyen intenzíven, azt ebben a heti trendben szereplő további öt példával szeretnénk illusztrálni. Mutatunk öt celebet, akinek ugyan nem kék vér folyik az ereiben, de egy-egy alkalomra mégis diadémos hercegnőnek öltöztek. Legtöbbjük azonban ezt a szerepet meglehetősen bizarr és néha elég ízléstelen módon a kismamaság helyett szemlátomást a lotyósággal próbálja összeegyeztetni, dehát ez a Velvet, mi őket sosem hagynánk ki (még a hercegnők közül sem). Heti trend.

Katalin hercegné

A képösszeállítás nyitó fotói abból a sorozatból valók, amivel ön csütörtökön talán már megismerkedett. Azt is mondhatnánk, hogy ekkor vitte haza a ténylegterhes Katalin hercegnét Vilmos herceg a kórházból, de természetesen Middleton annyira azért nem állapotos még, hogy feltétlenül vinni kelljen, biztos ment volna ő egyedül is, ha férje valamiért pont megint nem ér rá. De ráért, és még egy egyszerű, de gyönyörű csokor virágot is vitt, Katalin hercegnő pedig remekül halad halott anyósa által megkezdett úton, mert csodálatosan áll neki ez a szó több értelmében véve is nemes egyszerűség. Fiatal és ragyog a boldogságtól, pedig csak egy egyszerű, de nőies szabású, helyenként fodros szegélyű kabát van rajta csizmával és egy ibolyába hajló színű sállal. Még ékszer sincs rajta azon a bizonyos, Dianától örökölt jegygyűrűn kívül.

Courtney Love

És akkor lépjünk vissza az időben majdnem húsz évet, hogy áttekintsük a hercegnős trend történetének egy-két állomását. A stílus legfontosabb, és néhány esetben szinte egyetlen ismertetőjele a diadém. Courtney Love is felvett egyet 1995-ben az Oscar-kiosztó utáni gálára, ahol Quentin Tarantino sleppjével partizott együtt. A királykisasszonyos stílusra továbbá nagyon jellemező a manapság különben is divatos fehér szín is, igaz, Kurt Cobain özvegye itt úgy nézett ki, mintha egy selyem hálóruhát vett volna fel a diadém mellé. Igazán lotyós hatást azonban nem is a mély kivágás kelt, hanem a teljesen elcseszett smink, aminek okát jobb nem firtatni. A képeken jól látszik, hogy Courtney Love rúzsa mennyire el volt kenődve, a műszempillát meg mintha vasvillával hányták volna fel rá, és hát a hullaszínű alapozót sem sikerült különösebben egyenletesen eloszlatni.

Katie Price

Ahogy Courtney Love sem volt soha az előkelőség mintaképe, ugyanúgy Katie Price is olyan messze van a hercegnők világától, mint Makó Jeruzsálemtől. De azért ő is megpróbálkozott ezzel a stílussal 2008-ban, vigyázva persze, hogy nagy anyagi ráfordítást követelő műmellei megfelelően érvényesüljenek a hacukában. Ez az esemény egyébként egy könyvbemutató volt, és hogy a Jordan néven is ismert mellmodell miért gondolta úgy, hogy itt hercegnőként, sőt, a fejdíszből ítélve talán egyenesen királynőként kell domborítania, az rejtély.

Cheryl Cole

A Girls Aloud nevű együttessel feltűnt, majd focistafeleségként, X-faktoros zsűritagként és szólóénekesként celebbé vált Cheryl Cole az angol közvélemény egyik kedvence évek óta. Szinte middletoni szinten szimpatikus ő a briteknek, hiszen gyönyörű, és pár kisebb botránytól eltekintve roppant kedves is, sőt, még énekelni is tud. Plusz hasonlít valamennyire Katalin hercegnére, igaz, öltözködését sokan kritizálni szokták. Stílusának megítélésén valószínűleg ez a 2008-as szereplés sem javított sokat, pedig erre a londoni divathéten került sor. Cole itt nem a hercegnősnek tartott fehér színben parádézott, hanem a vörösnek egy megintcsak elég lotyós árnyalatában, ráadásul a ruhából kilógott a melltartója, a melltartóból pedig a mellszéle. Viszont mindenen kristályok csillogtak, a diadémon is, azon is vörösben. Kéztetoválás nélkül talán meggyőzőbb lett volna.

Jessica Alba

Jessica Alba viszont már tavaly tökéletesen látta előre a jövőt. Hat hónapos terhesen hercegnőnek öltözve ment el férjével, Cash Warrennel a New York-i Metropolitan Costume Institute jótékonysági gálájára. Bár ez a ruha is kicsit merészebben dekoltált, mint amit Kate Middleton meg szokott engedni magának, azért az összkép egyértelműen Albánál hasonlít a legjobban arra, hogy milyen lesz majd Katalin hercegné néhány hónap múlva. A földig érő ruha nem hófehér, de királykisasszonyhoz illően világos árnyalatú és csillogós, a diadém pedig egész visszafogott. Főleg ahhoz képest, hogy mekkora drágakövek és mennyi igazgyöngy díszíti.

Lady Gaga

Ki néz ki a legjobban?

Lady Gaga teljesen odavan a királykisasszonyokért. Már egyik 2009-es számában is emlegette Dianát, új albumára pedig egy külön számot írt Princess Die címmel. Király szerelésben volt akkor is, amikor II. Erzsébettel találkozott, legutóbb Halloweenkor Princess High-jelmezben riogatott, de a leghercegnősebben idén szeptemberben egy londoni buli kedvéért öltözött fel. Műszempillái precízebbek és hatalmasabbak voltak Courtney Love-éinál, és diadém helyett ő is egy szabályos (bár multifunkciós) koronát tett a parókája tetejébe, amihez egy kicsit menyasszonyos fátylat erősített. Ami viszont se nem hercegnős, se nem menyasszonyos, az ebben az esetben is dekoltázs, amiből az este folyamán valószínűleg többször előkandikáltak a bimbók. Nem feltétlenül baj, hogy erről nincs fotónk. Kattintgassa végig az igazi hercegnőről és utánzóiról készült fotókból álló összeállításunkat, aztán válasszon kedvencet! Ki néz ki a legjobban?