A nyárnak ugyan még nincs véglegesen vége, de azért a balatoni szezon általában nagyjából lezárul az augusztus 20-as hosszú hétvégével. Ebből az alkalomból visszatekintünk az elmúlt bő két hónapra, hogy nosztalgiázzunk egyet. Amit a Velvet stábjának tagjai tapasztaltak, kóstoltak, műveltek, élveztek és csodáltak meg idén nyáron a Balaton mellett, az ebben a blgoban mind benne van. Most kiemeljük a 10 legjobb dolgot, ami 2013. nyarát igazán emlékezetessé varázsolta.

1. Kalandparkok – A Velvet lelkes bringatúrázói végigtesztelték a tó körül található kalandparkok jó részét, és az üzenet egyértelmű: kalandparkozni jó! Lehet mászni, lógni, suhanni, és közben az ember sportol is és jól is érzi magát egyszerre. Ha ön volt idén nyáron a Balatonnál, reméljük, kipróbálta magát egy kalandparkban.

2. Guruljon az élet – Júniusban bukkant rá a Velvet tudósítója egy remek helyre Balatonfüred határvidékén. A neve: Guruljon az élet, és ha ide kattint, újra megnézheti, milyen. Ez a menedék nem a 2013-as nyár újdonsága, hiszen 2010-ben nyitott, de mi csak idén fedeztük fel. Ha ön már korábban is járt ott, legyen büszke magára! Ha viszont idén sem volt, esetleg nézze meg jövőre!

3. OZORA – Bár a hazaiak nagyrészt elkerülik, továbbra is fantasztikus külön világot valósítanak meg a goafesztiválok. Idén már kettő volt belőlük Magyarországon, mert a Balatontól nem messze rendezett OZORA előtt két héttel volt egy másik Nógrádban is. Az idei OZORA feszivál a viszontagságok ellenére is olyan jól sikerült, mint a korábbi években bármikor.

4. Pákó Jumbo – Ha ön hajlamos átadni magát néha az annyira rossz, hogy az már jó típusú élvezeteknek, akkor az ön számára bizonyára a nyár egyik legkellemesebb élménye volt, amikor először hallotta Fekete Pákó Coco Jumbo című számát, illetve látta a hozzá tartozó klipet. Ha lemaradt volna, pótolja be gyorsan ide kattintva!

5. Ez a videó

6. Kvízek – Észrevette, idén mennyi kvíz volt itt a Balaton blogban? Mi nagyon szeretjük gyártani őket, önök pedig – úgy tűnt egész nyáron – szívesen kattintgatják-tippelgetik végig a kérdéssorokat. Volt kvízünk betyárokról, dalszövegekről, de földrajzi kérdésekről is. Ha valamikor unatkozik, jöjjön a Velvetre, és keressen magának egy új kvízt!

7. Palvin Barbara – Remekül bevált idén az EFOTT-nak a zánkai helyszín, de szerintünk az egyik legjobb az volt az egész fesztiválban, hogy a külföldön jelenleg legkapósabbnak számító magyar lány, Palvin Barbara is ott bulizott a többi fiatallal. A modellnek azonban ennyi nem volt elég, pár héttel később a Balaton Soundon is ott volt, ráadásul SP-vel. Van annál jobb, mint egy hazai fesztiválon egy külföldön is híresnek számító, ráadásul szép és jófej lánnyal összefutni? Nincs.

8. Mulatós dodzsem – Siófoki találmány: a kisautózáshoz a szokásos diszkózene helyett lakodalmas-mulatós slágerek szólnak. Ha van valami, ami frappánsan foglalja össze egyszerre a belföldi nyaralás valóságát és élvezeteit, akkor az ez. Sírunk rajta, röhögünk rajta, zötykölődünk rajta és közben nagyon élvezzük.

9. Bikinis fotók celebekrőlTöbbek között Horváth Éva, Hada Renáta, Szabó Zsófi és Sarka Kata strandolós fotói segítségével az is a Balaton partján (vagy egy még jobb helyen) érezhette magát, aki éppen nem nyaralt.

10. Rockerburger – A Balatonszemesen rendezett Rock Beach fesztiválon volt kapható a rockerburger nevű újdonság. A név igen találó, mert a rockerekhez méltóan zord és fésületlen külső igen tartalmas és ütős belsőt takart, tudósítónk azt mondta rá, hogy „nagyon finom”. Fesztiválon nagyon finomat enni pedig általában borzasztóan nehéz.