Az évnek ez a szakasza mindenhol a visszatekintés és összegzés jegyében telik. Mit tud a Randiblog összegezni, ahol se híres emberekről, se nagy horderejű eseményekről nem szokott szó lenni? Természetesen azt, hogy mi történt önnel, önökkel, olvasóinkkal 2009-ben. Bár a kíméletlen kommentelők sokakat elriasztanak, azért gyakran akad, aki megtiszteli a Kő' kóla? blogot saját történetével. Mi arra a hat sztorira tekintünk most vissza, amit olvasóinktól kaptunk és a legérdekesebbnek, legviccesebbnek, legelgondolkodtatóbbnak találtunk.

Tavaly a randirémálmok között rendeztünk év végi vetélkedőt, idén viszont már csak egy ilyen sztori került be a legjobbak közé. Van azonban meseszép szerelmi vallomás, könyörtelen megcsalás és meglepetésekkel tűzdelt társkeresős történet is. Önnek melyik tetszett a legjobban? Kérjük, a poszt alján szavazzon! Amennyiben pedig úgy érzi, ön ennél ezerszer izgalmasabbat tudna mesélni, egy percig se habozzon, hanem írja meg a sztorit a ko.kola.blog@gmail.com címre.

1. "Kérte, hogy játsszam az emancipált nőt" - Még januárban küldte be valaki annak a nagyvonalú lovagnak a történetét, aki randi közben fagyival kínálta kedvesét. Na nem egy teljes kehelynyivel vagy tölcsérnyivel, hanem fukar módon egy csak egy falattal, a sajátjából. "Újabb ékes bizonyítása annak, hogy mi férfiak olykor bunkók tudunk lenni és ennek tudatában sem vagyunk" - tette hozzá egyik kommentelőnk.

2. "Az érintés a szeretetnyelvünk" - Kész kommentcúnamit indított el februárban az a poszt, amely Kriszta emailjét tette közzé a keresztény házasságokról. Ő úgy érzi, egy hívő és egy nemhívő között nem tud működni a kapcsolat, de így is talált magának férjet, akivel bizony megtartóztatták magukat az esküvőig. "Nagy boldogságot és harmónikus házasságot kívánok Nektek. Én abban hiszek, hogy a boldogságnak sokféle útja van, és mindenkinek meg kell találnia a sajátját" - mondta a témára az első hozzászóló. Csak helyeselni tudunk, és büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen kapcsolatot is be tudtunk mutatni ezen az oldalon.

3. "Így találtam rá a rejtett emailfiókjára" - Egy csalfa barátnő és gyanakvó barátja története kissé komplikált szoftveres eszközök segítségével jutott el a tragikus végkifejletig abban a történetben, ami tavasszal itt a Randiblogon az év legtöbb kommentjét kapta. Az egyikben például ez a költői kérdés szerepelt: "alapból senki nem nyomozgatna szerintem, de ha van oka rá, akkor meg miért ő a hibás?"

4. "Megy előre ez a betegség. Lassítani lehet, megállítani nem" - Netes ismerkedés, kölcsönösen kialakuló szimpátia, majd szerelem. Tudunk-e, illetve kellene-e tudnunk parancsolni az érzelmeknek, ha hirtelen fellángolásunk tárgya közli, hogy sclerosis multiplexben szenved? A fellángolásból, úgy tűnik, a betegség ellenére örökre szóló kapcsolat szövődött szeptemberben közölt igaz történetünk két főszereplője között. "Az ilyet hívják igazi társnak" - vélte egyik olvasónk.

5. "A Keletinél jött a mindent bevalló üzenet, hogy ki is ő valójában" - Majdnem minden olvasói levélhez jön egy-két komment, amelynek szerzője tudni véli, hogy az adott történetet csak mi találtuk ki itt a Velvet szerkesztőségében. Mi lennénk a legbüszkébbek, ha ez tényleg így lenne, mindenesetre nem csoda, hogy Terabithia egyik posztjára is többen azt mondták, hogy kamu, hiszen az év egyik legmegdöbbentőbb sztoriját tartalmazta. Ebben egy interneten ismerkedő hölgy csak nagy sokára tudja meg lovagjáról, hogy az illető szintén nő. "Sajnos el kell keserítsek mindenkit, ugyanis ez nem kitaláció, mert velem is megtörtént" - erősítette meg azonban a hihetetlen esetet egyik kommentelőnk.

Melyik volt 2009. legjobb olvasói története?

6. "Háromszor veszítettük el egymást, de ő mindig megtalált" - Most decemberben érkezett hozzánk egy roppant kedves olvasói levél, amely egy fiatal pár egymásra találását írja le. Számomra éppen a dolog nyíltsága és egyszerűsége miatt az egyik legkedvesebb történet: csak úgy sugárzik belőle a boldogság és a jövőbe, szeretetbe vetett bizalom. Mondani sem kell, hogy ezt rajtam kívül alig néhány olvasónknak sikerült meglátnia a sztoriban, de azért volt, aki azt írta, hogy "a sztori valszeg igaz, mit is mondjak, sok boldogságot"! A megismerkedést követő esküvő kalandos történetét is megkaptuk, de nyilvánvaló okok miatt azt már nem tettük közzé.