Vilmos kérte

Vilmos nagynénjének fájt, hogy nem hívták meg a brit hercegi esküvőre

2011. május 11., 12:01 Módosítva: 2011.05.11 12:01
0

Sarah Fergusonnak fáj, hogy nem hívták meg unokaöccse, Vilmos brit herceg és felesége, Catherine április 29-ei esküvőjére. András brit herceg volt felesége Oprah Winfreynek adott interjújában beszélt rossz érzéseiről.A People című lapban megjelent cikkben azt mondta, azért volt különösen fájdalmas számára, hogy kimaradt a hercegi frigyből, mert ezt megelőzően utoljára neki volt királyi esküvője a Westminster székesegyházban. A királyi család tagjaként szeretett volna lányaival együtt lenni a szertartáson - mondta az interjúban a brit sajtóban csak Fergie-nek nevezett volt hercegné. Sarah Ferguson korábban azért került az újságok címlapjára, mert volt férje politikai kapcsolatait próbálta pénzre váltani. Vilmos herceg nagynénje azt mondta, nem okolja unokaöccsét, hogy nem hívta meg esküvőjére, mert tudja, hogy ő maga hibázott, és korábbi viselkedése miatt volt vállalhatatlan a királyi családnak.

Vilmosék talán a Seychelle-szigetekre mentek

mm
2011. május 10., 17:20 Módosítva: 2011.05.10 17:20
0
1 hozzászólás

Elutazott a nászútra Vilmos herceg és Catherine hercegnő - közölte kedden a a herceg hivatala, a Clarence House. Azt azonban nem hozták nyilvánosságra, hogy a friss házasok hol töltik a mézesheteket. Az esküvő után csak a hétvégét töltötték egy - közelebbről meg nem nevezett - nagy-britanniai helyszínen. A házasok múlt kedden visszatértek walesi otthonukba, Angleseybe, ahol Vilmos herceg néhány napra felvette a munkát a királyi légierő mentőhelikopter-bázisán. A Clarence House szóvivője most csak annyit közölt, hogy "a hét folyamán" elutaztak a fiatalok, akik külföldön töltik a nászutat. Korábbi találgatások szerint Vilmosék Botswanába, Kenyába, vagy a Karib-szigetek térségébe utaznak. A Daily Mail ugyanakkor az esküvő után úgy értesült, hogy a pár egy, a Seychelle-szigeteken álló luxusvillában tölti a mézesheteket. (FH)

Vilmosék legcukibb pillanata

2011. április 29., 20:48 Módosítva: 2011.04.29 20:48
38
34 hozzászólás

Animgifet fabrikált egy éles szemű hercegipár-rajongó abból az elcsípett pillantásból, amely valószínűleg Vilmos és Kate esküvőjének egyik legkedvesebb pillanata volt: a herceg elismerően tekint szép arájára, aki kucogva elfordul zavarában. Nem lehet megunni.

royal wedding.gif

Vagy ha mégis, akkor íme egy másik kép - ennek készítője arra az esetre emlékszik vissza, amikor Harry herceg, Vilmos öccse nácinak öltözve ment egy jelmezes buliba. Az utólag a képre helyezett kar az erről beszámoló "Harry, a náci" címmel megjelent The Sun címlapképe.

tumblr lkeyzicwEi1qameb0o1 400.gif

Úgy sejtjük, a dolognak még nincs vége - a meglepetésszerű kocsikázás például még rejthet magában lehetőségeket.

Vilmosék meglepetésszerűen kocsikáztak egyet

2011. április 29., 20:09 Módosítva: 2011.04.29 20:09
13
14 hozzászólás

Előre be nem jelentett autózásba fogott Vilmos és Kate London belvárosában: a herceg Aston Martinján a hátsó rendszámtáblán a JU5T WED (FRI5S HÁZAS) volt olvasható. A friss házasok autója váratlanul hajtott ki a Buckingham-palotából, láttukra az ott bámészkodó tömeg lelkesen hurrázott.

Vilmos és Kate - akik az esküvő óta II. Erzsébet címadományozása jóvoltából Cambridge hercege és hercegnője - Károly herceg rezidenciájáig, a Clarence House-ig hajtottak a nyitott tetejű sportkocsiban. Az elöl felszalagozott, hátul lufikkal díszített autóban Vilmos és felesége lassan haladt végig a Buckingham-palota előtt vezető sugárúton, a Mallon.

A hiányzó anyós: Diana

2011. április 29., 09:56 Módosítva: 2011.04.29 11:51
1
11 hozzászólás

Van valaki, aki hiányzik a násznépből: a vőlegény édesanyja, azaz Diana hercegnő. Az 1997 augusztusában balesetben elhunyt Diana Spencer valószínűleg a királyi család legnépszerűbb tagja volt a XX. században, az eljegyzés tavaly novemberi bejelentése után Kate Middletont rögtön el is kezdték hozzá hasonlítgatni.

19810730 clg k09 662

1981. július 29-én volt az az esemény, amit annak idején az évszázad esküvőjeként emlegettek. Három hónap híján kerek harminc éve volt, hogy Diana hozzáment Károlyhoz, és ezzel előkelő, de ismeretlen lányból szinte egyik pillanatról a másikra hercegnővé, valamint idővel a világ legtöbbet fotózott női celebjévé vált.

Távolról sincs vége, olvasson még

A brit hercegi esküvő menetrendje

2011. április 28., 21:33 Módosítva: 2011.04.28 21:33
5
2 hozzászólás

Vilmos herceg és Kate Middleton április 29-i esküvőjének menetrendje magyarországi idő szerint. (Zárójelben a nagy-britanniai idő szerinti menetrend.)

9:15 (8:15) - Az 1900 meghívott vendég elkezdi elfoglalni a helyét a Westminster apátságban. Az épület szerkezete miatt sokan közülük csak a kivetítőkön keresztül látják majd a szertartást.

11:15 (10:15) - A vőlegény, Vilmos herceg, valamint öccse és tanúja, Harry herceg megérkezik a templomba. Vilmos a következő 45 percet egy oldalkápolnában tölti majd, a jövendőbelijére várva.

11:20 (10:20) - Kate Middleton édesanyja, Carole, valamint fivére, James elhagyja a Goring Hotelt, ahol a menyasszony és családja az esküvő előtti éjszakát töltik.

11:27 (10:27) - Carole és James Middleton megérkezik a templomba.

11:35 (10:35) - A brit királyi család tagjai - szigorú protokoll szerint - elkezdik elfoglalni helyeiket az épületben.

11:42 (10:42) - Vilmos édesapja és mostohaanyja, Károly herceg és Camilla megérkezik a Westminster apátságba.

11:45 (10:45) - Vilmos herceg nagyanyja és nagyapja, II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg is megérkezik a templomba.

11:51 (10:51) - A menyasszony és édesapja, Michael Middleton egy Rolls Royce-al utazva elhagyják a Goring Hotelt.

12 óra után néhány perccel (11 óra után néhány perccel) - A menyasszony és édesapja - a hagyományoknak megfelelően kis késéssel - megérkezik az apátságba, ahol Rowan Williams canterbury érsek vezetésével megkezdődik az esküvői szertartás.

13:15 (12:15) - Véget ér a templomi szertartás, az eddigre házastárs Vilmos és Kate elindul a Buckingham Palotába. Ha az időjárás engedi, egy 1902-ben készült nyitott hintón hajtanak végig a londoni utcákon, ha azonban esni fog, akkor a Vilmos édesanyja által az 1981-es esküvőn használt üveghintóval mennek.

14:25 (13:25) - A friss házasok a királyi család tagjaival együtt megjelennek a Buckingham Palota erkélyén, és köszöntik az alattvalókat. Vilmos és Kate várhatóan itt csókolják meg először egymást nyilvánosan.

14:30 (13:30) - A királyi légierő harci gépei és II. világháborús veterán repülői díszrepüléssel köszöntik a házasokat.

Délután - II. Erzsébet királynő esküvői ebédet ad a fiatalok tiszteletére, amelyre 650 személy kapott meghívást a palotába.

Este - Károly herceg díszvacsorát ad fia és menye tiszteletére, amelyen mintegy 300 közeli barát és családtag vesz részt.

Április 30. hajnal - Harry herceg "túlélők reggelije" címmel fogadást ad a lakodalom legtovább maradó vendégeinek.

Esküvő: Nem fogad engedelmességet a menyasszony

2011. április 28., 20:31 Módosítva: 2011.04.28 20:31
3
3 hozzászólás

Eldőlt a briteket hónapok óta foglalkoztató kérdés: Kate Middleton nem fogad engedelmességet az április 29-i esküvőn Vilmos hercegnek. A palota által csütörtökön nyilvánosságra hozott "forgatókönyv" szerint Kate a szertartáson azt ígéri majd leendő férjének, hogy "szeretni, vigasztalni, tisztelni és őrizni" fogja őt házasságuk ideje alatt. Nagy-Britanniában a fiatalok eljegyzésének bejelentése óta zajlik a találgatás, hogy vajon a menyasszony követi-e a hagyományt, és a szertartás alatt engedelmességet fogad-e majdani férjének, vagy Vilmos édesanyja, Diana útjára lép-e, és kihagyja az engedelmességet a fogadalomból.

A királyi család egy nappal az esküvő előtt mutatta be a Westminster apátságban tartandó szertartás forgatókönyvét, amelyet a templomban helyet foglaló vendégek számára készítettek. Ebből nem csak az derül ki, hogy milyen rendben következnek egymás után az énekek és imádságok, hanem az is, hogy pontosan mit mondanak majd a szertartás résztvevői.

A forgatóköny szerint miután a szertartást vezető Rowan Williams canterbury érsek megkérdezte a vőlegényt a házasodási szándékáról, a menyasszonyhoz fordul, és azt kérdezi tőle: "Fogod-e szeretni, vigasztalni, tisztelni és megtartani őt betegségben és egészségben?" Erre a brossúra szerint természetesen igennel kell válaszolnia a menyasszonynak, akit ezek szerint nem fog engedelmességről kérdezni az érsek.

Ugyanezt a házassági fogadalmat tette egyébként 1981-ben Lady Diana is, amikor összeházasodott Károly herceggel. Ő volt az első, aki az évszázados hagyománnyal szakítva nem fogadott engedelmességet leendő férjének.

Rászabadultak az ezoterikusok is a Vilmos-Kate frigyre

2011. április 28., 15:35 Módosítva: 2011.04.28 15:50
17
5 hozzászólás
000 DV867030

Schilling Péter életvezetési tanácsadó számmisztikai elemzést készített Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjének lehetséges vonatkozásairól. Vizsgálata alapját a házasulandók születési dátuma adta, ez alapján állított össze rövid számmisztikai előrejelzést.

A magát az örömteli élet szakértőjének tituláló Schilling szerint a királyi nász megújulást, stabilitást és erőt hoz,  nemcsak az ifjú párnak, „hanem akár az egész királyi családnak” – ez azért viszonylag kevéssé meglepő, hiszen erre a pórnép lagzijai is képesek. A hatás minden bizonnyal azért fokozott, mert „2011 a megújulás éve” – ezt azonban a számmisztikus nem Orbán Viktortól tudja, hanem onnan, hogy az év száma a 4-es (e felől értelmetlen kételkedni: 2+0+1+1=4).

„Az idei évben kezdődő minden jelentős életesemény nagy változást hoz az érintettek részére” – folytatja Schilling, és csak egyetérthetünk vele: a fontos dolgok bizony változást hoznak az életben, hiszen ez teszi őket fontossá – különben pont annyira lennének érdekesek, mint egy FEMEN-tüntetés mellek nélkül.

Távolról sincs vége, olvasson még

Fákkal díszített folyosón vonul majd Kate Middleton

2011. április 27., 19:29 Módosítva: 2011.04.27 19:29
0
3 hozzászólás

Fákat szállítottak a Westminster székesegyházba, így pénteken a hercegi pár esküvőjén a menyasszony, Kate Middleton egy fákkal és virágokkal díszített folyosón vonulhat be a szertartásra. A zöld növényeket a vőlegény, Vilmos brit herceg édesapja, Károly trónörökös birtokáról szállították ide, az esküvő után visszaviszik őket eredeti helyükre. Az egyik juharfa hat méter magas és csaknem féltonnás, öt férfi állította a kijelölt helyre.

Mi kerül 15 milliárdba a királyi esküvőn?

mm
2011. április 27., 10:28 Módosítva: 2011.04.27 10:28
25
70 hozzászólás

Nagyjából ötvenmillió fontba, körülbelül 15 milliárd forintjába kerül a brit adófizetőknek az, hogy Vilmos herceg feleségül vegye barátnőjét, Kate Middletont. Vagyis David Cameron miniszterelnök egy korábbi nyilatkozata alapján nem teljesen egyértelmű , hogy ki fizeti az esküvőt, mert Cameron csak annyit mondott, az esküvőt a kormány és a királyi család állja majd, akiket viszont az adófizetők pénzelnek, hacsaknem az egyéb módon megkeresett zsebpénzükből fizetik a méregdrága lagzit. Egészen pontos számokat sajnos nem találtunk, de nagyságrendileg azért be lehet lőni az esküvőt, ami nagyjából 280-szor drágább egy átlagos brit esküvőnél és nagyjából tizenötezerszer egy magyarnál.

Távolról sincs vége, olvasson még

Elmoshatja az eső a királyi esküvőt

tt
2011. április 27., 08:54 Módosítva: 2011.04.27 08:54
0
16 hozzászólás

Egy héttel királyi esküvő előtt az időjárásjelentésben még csak 10% esélyt adtak annak a meteorológusok, hogy elmoshatja az év eseményét az eső. A napokban ez a szám már 60 %-ra nőtt. Három időjárás előrejelzést is megnézett a Velvet, milyen idő lesz Londonban az esküvőn, mindhárom szerint csapadék várható április 29-én.

tk3s goff 22 garden 070709 2

A BBC időjárás előrejelzése szerint 11 és 16 fok között lesz a hőmérséklet az esküvőn. A The Weather Channel Light Rain-t, azaz esőzést jósol. A köpönyeg.hu oldal szerint 11 és 17 fok között lesz a hőmérséklet a nagy napon, viszont záporra lehet számítani.

Távolról sincs vége, olvasson még

Kényeztető csomaggal lepni meg Vilmos a nászéjszakán Kate Middletont

2011. április 26., 15:35 Módosítva: 2011.04.26 17:46
23
35 hozzászólás
Klikk a többi képért!

A Sun értesülései szerint Vilmos herceg szeretné minél kellemesebbé varázsolni a nászéjszakát szíve választottja számára, ezért több ezer font értékben mindenféle kényeztető terméket vásárolt össze a Fortnum & Masonnél. A csomag állítólag tartalmaz majd pár illatosított gyertyát, amelynek darabja ugyan 260 font (kb. 78 ezer forint), de Kate Middlteton imádja, és Vilmos állítólag be is vetette ezeket, amikor 2007-ben visszahódította menyasszonyát. A meglepetéscsomag emellett tartalmaz majd Floris Cefiro fürdőolajokat, kézműves csokoládét, egy üveg 800 fontos (kb. 239 ezer forintos) pezsgőt és egy 48 fontot (kb. 15 ezer forintot) érő plüssmackót. "Ha belép a szobába, elkábul majd az illatoktól. Vilmos pontosan tudja, hogy mit kedvel az illatos gyertyáktól kezdve a fürdőolajokig. Teljesen le akarja nyűgözni" - nyilatkozta egy bennfentes.
Ha már illatokról, vagyis közvetve a szaglásról volt szó, a Sun munkatársa fontosnak tartotta megjegyezni, hogy Nagy-Britanniában minden ötödik ember, aki új orrot akar, Kate Middleton szaglószervét szeretné sajátja helyén látni.

Kit vesz feleségül Vilmos herceg?

mm
2011. április 25., 13:41 Módosítva: 2011.04.25 13:41
14
137 hozzászólás

Kate Middleton hivatalos megszólítása április 29-én délutántól az lesz, hogy Ő királyi felsége. Az még függőben van, hogy ezután Middleton neve jön-e vagy valamelyik hercegség neve, amit Vilmos herceg kap esetleg esküvőjére, de az biztos, hogy az egyszerű, polgári családból származó Middleton napokon belül felség lesz.

Távolról sincs vége, olvasson még

Nagyképű tehénnek nevezte Vilmos herceg menyasszonyát egy testőr

2011. április 25., 10:52 Módosítva: 2011.04.25 10:52
3
9 hozzászólás

Nem dolgozhat a brit hercegi esküvőn a királyi testőrség egyik katonája, miután a Facebookon becsmérelte Vilmos herceg jövendőbelijét. A 18 éves Cameron Reilly az eredeti tervek szerint a skót gárda tagjaként szolgálatban lett volna az április 29-i szertartás idején, ám a királyi testőrség vezetője eltiltotta ettől.
A fiatal katona ugyanis az internetes közösségi oldalon "nagyképű tehénnek" nevezte Kate Middletont. A testőr azt kifogásolta, hogy Vilmos herceg és menyasszonya a múlt héten úgy haladtak el mellette a Towerban, hogy rá se néztek, pedig ő integetett nekik. "Hülye, nagyképű tehén, nem vagyok elég jó nekik! Flancos szajha" - írta Reilly a Facebookon, mielőtt elöljárói figyelmeztették volna. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen további következményei lesznek a katona megjegyzéseinek. A brit védelmi minisztérium vizsgálatot indított az ügyben.

000 DV925768

Kihez megy hozzá Kate Middleton?

mm
2011. április 24., 11:06 Módosítva: 2011.04.24 14:15
9
57 hozzászólás

Vilmos herceg házadosni készül, mint ahogy arról már néhány hónapja folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat, de ha esetleg még mindig nem tudják, kicsoda ő, mit láthatott meg benne Kate Middleton – a leendő felesége –, akkor következzen egy rövid összefoglaló a királyi sarj életének legfontosabb részletéről.

Távolról sincs vége, olvasson még

Esküvő: A kambodzsai király nem megy el

2011. április 23., 15:52 Módosítva: 2011.04.23 15:52
0
2 hozzászólás

Nem veszt részt Vilmos brit herceg és menyasszonya, Kate Middleton április 29-ei esküvőjén a kambodzsai király, Norodom Szihamoni. A negyven meghívott uralkodó közül ő az egyetlen, aki késve jelzett vissza távolmaradásáról. A jelenleg orvosi vizsgálatokon Kínában tartózkodó ötvenhét éves király azzal indokolta távolmaradását, hogy rengeteg a teendője országában. Norodom Szihamoni 2004 óta Kambodzsa uralkodója.

Porcelán étkészletet küld Schmitt Pál Vilmos hercegéknek

tt
2011. április 23., 13:48 Módosítva: 2011.04.24 14:15
19
9 hozzászólás

"Schmitt Pál köztársasági elnök diplomáciai úton, a londoni magyar nagyköveten keresztül juttatja majd el jókívánságait és egyedi, hungarikumnak számító ajándékát, egy porcelán étkészletet Vilmos hercegnek és Middleton kisasszonynak házasságkötésük alkalmából" – nyilatkozta Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) hivatalvezetője a Borsnak. A magazin úgy tudja, bazsarózsás mintájú, herendi porcelánkészlet lesz a nászajándék, mert az első ilyen mintából Viktória angol királnyő is vásárolt az 1851-es világkiállítás idején. Azóta a királynő nevét viseli ez a készlet.

Schmitt Pált nem hívták meg a királyi esküvőre, így az ajándékot a londoni nagykövetség juttattja majd el Vilmos hercegnek és Kate Middletonak.

Nem lesz menyasszonyi csokordobás

2011. április 21., 11:24 Módosítva: 2011.04.22 12:27
0
10 hozzászólás

A házasságra váró hajadon lányok hiába fogják várni a közéjük dobott mennyasszonyi csokrot Kate Middleton és Vilmos brit herceg esküvőjén. A brit királyi családi esküvők hagyománya szerint ugyanis a virágcsokrot a Westminster apátságban, az ismeretlen katona sírján fogja elhelyezni Kate - írta szerdán a Yahoo News. Elmarad az angolszász esküvőkön megszokott mennyasszonyi csokordobás az április 29-ei brit hercegi esküvőn - írta a Yahoo News. Kate Middleton a Westminster apátságban tartott szertartás vége után ugyanis nem hajadon lányok közé fogja majd dobni virágcsokrát, hanem a brit királyi esküvők hagyományait megtartva a templomban található ismeretlen katona sírján helyezni el virágait.

A sír 1923-ban lett a brit királyi családi esküvői hagyomány része, amikor Elizabeth Bowes-Lyon későbbi brit anyakirálynő mennyasszonyi csokrát a síron helyezte el az első világháborúban meghalt testvére tiszteletére. Az ismeretlen katona sírját három évvel korábban helyezték el a Westminsterben.

Vilmos herceg utolsó éjszakáját apjával, Károllyal tölti

tt
2011. április 21., 08:44 Módosítva: 2011.04.21 08:44
0
24 hozzászólás

Vimos herceg bizalmas beszélgetést tervez apjával a házassága előtti utolsó éjszakán – írta meg a The Sun. A herceg apjával a St. James Palace-nál tölti majd az utolsó nőtlen éjszakát, ahonnan másnap az esküvőre megy majd a Westminster Apátsághoz.

“Károly szerető apa, aki sokkal közelebb áll a fiaihoz, mint azt az emberek hiszik. Tisztázzák majd a prioritásokat az esküvő előtti utolsó órákban” – nyilatkozta Károly herceg szóvivője.

A bizalmas éjszakán nem csak ketten lesznek, a 26 éves Harry herceg is testvérével és apjával lesz a történelmi nap előtti éjszakán.

“Nagyon közel állnak egymáshoz. Ezért is töltik majd együtt az esküvő előestéjét az apjukkal" – nyilatkozta a szóvivő.

Vilmos herceg szóvivője is megerősítette, hogy a herceg 62 éves apjával tölti majd az utolsó éjszakát. Ezen az éjjelen Kate Middleton az anyjával és nővérével lesz a Goring Hotel luxuslakosztályában.

Élőben lehet majd nézni az esküvőt

2011. április 20., 18:26 Módosítva: 2011.04.20 18:26
0
4 hozzászólás

Kate Middleton és Vilmos hercegesküvőjét bárki végignézheti a neten, aki egy egész napot rá akar szánni az életéből az évszázad esküvőjére: 24 órával a ceremónia kezdete előtt itt már indul is a vetítés.

A nézők az igen kimondását is egyenesben követhetik, így virtuálisan csatlakozhatnak a Westminster apátságba is meghívott szerencsés kiválasztottakhoz – írja a people.com.

Harcias muszlimok és iszlámellenes angolok is tüntetnének az esküvő napján

2011. április 19., 15:51 Módosítva: 2011.04.19 15:51
4

A brit hercegi esküvő napján tartana tiltakozó demonstrációt a Muszlimok a Keresztesek Elle" nevű harcias muzulmán szervezet – közölte kedden a brit rendőrség. Eredetileg az április 29-ei esküvőnek otthont adó Westminster apátság közelében akartak tüntetni, a kérvényt azonban a brit rendőrség elutasította, mert a demonstrációt az esküvői menet mellett tartották volna.

A londoni rendőrség az esküvői menet útvonala mentén indoklás nélkül megtilthatja a tüntetéseket. A muszlim szervezet azonban egy másik, az útvonaltól kicsit távolabbi helyre is engedélyt kért.

Közben az elmúlt hónapokban több iszlámellenes tüntetést is tartó Angol Védelmi Liga is értesítette a rendőrséget, hogy ellentüntetést fog tartani. A rendőrség közölte, hogy mindkét szervezettel tárgyal, részletekkel azonban nem szolgált.

Esküvői reklámmal gratulál Vilmoséknak a T-Mobile

2011. április 18., 12:05 Módosítva: 2011.04.18 12:05
1
6 hozzászólás

Két nap alatt több mint 3,5 millióan nézték meg azt a T-Mobile-reklámot a YouTube-on, amin a királyi család kiköpött másai táncolva vonulnak be Vilmos herceg és Kate Middleton imitátorának kamuesküvőjére - írja a News.com.au. A mobilcég közleményében kifejtette, azért készítették a reklámot - aminek ötletét egy 2009-ben készült népszerű esküvői videó adta -, hogy így gratuláljanak Vilmos hercegnek és leendő arájának. Hozzátették: a vírusvideó arra is kiváló lehetőség volt, hogy bemutassák, hogyan ünnepelnek a hírességek Nagy-Britanniában.

A reklámhoz az East 17 House of Love című számát választották; erre érkeznek meg a hasonmások: a két nyitótáncos után a canterbury érsek, akit Anna hercegnő és lánya, Zara Phillips követ. Utánuk a királyi család egyik feketebáránya, Edward herceg vonul be, majd néhány másodperccel később betáncolja magát Károly herceg és Kamilla. II Erzsébet királynő már csak a kora miatt sem szökell, viszont tapsol és mosolyog. Ahogy kimegy a képből, feltűnik Harry herceg, majd a vőlegény, aki a csoportos tánc után fogadja menyasszonyát, hogy aztán együtt szökellhessenek az oltárhoz.

Mangós cukorkán jelent meg Kate Middleton

2011. április 17., 17:32 Módosítva: 2011.04.17 17:32
0
12 hozzászólás

Wesley Hosie és barátnője, Jessica White 500 fontért ( kb. 151 ezer forintért) szeretné eladni azt a cukorkát, amelyen szerintük Vilmos herceg menyasszonyának, Kate Middletonnak az arcmása látható. A tauntoni párnak egy percig sem volt kétsége afelől, hogy a Jelly Bean Factory mangó ízű cukorkájának mintázata a hírességet ábrázolja. „Amikor Jessica kinyitotta az üveget, azonnal észrevettem őt. Mintha engem nézett volna. Mivel az esküvőig már csak pár hét van hátra, reméljük, hogy kereshetünk némi pénzt azzal, ha eladjuk az interneten egy gyűjtőnek” – nyilatkozta Hosie.

Valóban Kate Middleton arcmása látható a cukorkán?

Richard Cullen, a dublini Jelly Bean Factory egyik vezetője szerint meglehetősen hihetetlen történet, és ha nem látta volna a cukorkát, akkor neki is kétségei lennének. Hozzátette, mivel minden cukorka kézzel készül, ezért mindegyiknek egyedi a mintázata.

Kétrétegű WC-papírt használ majd Kate Middleton utolsó hajadon éjszakáján

mm
2011. április 16., 10:49 Módosítva: 2011.04.16 10:49
225
62 hozzászólás

Kate Middleton az esküvő előtti éjszakát a londoni Goring Hotel luxuslakosztályában tölti majd, itt készül a nagy napra. Ennek örömére kaptunk egy csomó képet a hotelszobából, amit annyira alaposan dokumentáltak, hogy még a mellékhelyiségbe is befotóztak. A drága hotelben nem divat a drága WC-papír, a képre erősen ráközelítve látszik, hogy a Goringben kétrétegű papírt használnak. A márkája egyébként nagyon patinás, Thomas Crapper egy többszörösen kitüntetett londoni vízvezetékszerelő volt, aki sokat tett az angol WC-k elterjedéséért. A szobában nemcsak a papír, de a WC víztartálya és a csésze is Thomas Crapper márkájú. A luxuslakosztály két szoba egybenyitásából jött létre, Kate Middleton egy hatalmas, mennyezetes ágyban alszik majd utolsó hajadon éjszakáján.

Megjelent a William & Kate: The Movie trailere

mm
2011. április 15., 13:20 Módosítva: 2011.04.15 13:20
1
3 hozzászólás

A Channel 5 szerezte meg a William & Kate: The Movie jogait. A tévéfilm arról szól majd, hogy a leendő királyi pár hogyan ismerkedett meg egymással, valamint az esküvőhöz vezető lépcsőkről - írja a Digialt Spy. A filmet a csatorna amellett, hogy hamarosan a műsorára tűzi DVD-n is kiadja, még az esküvő előtt. Már április 25-én meg lehet majd vásárolni. A készítők szerint egy csodalátos romantikus történetet kapnak majd a nézők. A Channel 5 egyhetes felvezetéssel készül a királyi esküvőre. A nagy nap előtt egy hétig tematikus napokat tartanak, amelyek mind az ifjú párral foglalkoznak majd.

Az Esküvő: Schmitt Pál nem lesz ott

2011. április 14., 13:49 Módosítva: 2011.04.14 14:23
0
7 hozzászólás
05

Nem kapott meghívót Schmitt Pál államfő Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjére - hazánkat az évezred házasságkötésén Csák János, Magyarország londoni nagykövete fogja képviselni.

Schmittnek nincs oka arra, hogy a szívére vegye a dolgot, mert bár Christian Wulff német államfő ott lesz majd az eseményen, például Barack Obama sem kapott meghívót. Hogy a Magyar Köztársaság elnökének jókívánságai se maradjanak kimondatlanok, azokat Csák János fogja átadni. Már ha tudja, ugyanis az esküvőt követő, a Buckingham-palotában tartandó fogadásra ő sem kapott meghívást.

Ott ugyanis már csak 650-en lesznek, a házasságkötést jelenlétükkel megtisztelők 1900 fős tömege helyett. A 650-ből Erzsébet királyné 50 nevet, Károly herceg és Camilla 250 nevet, a Middleton-család 100 nevet, a pár pedig 250 nevet írhat fel a vendéglistára - írja a Bors.

Túl nagy az eljegyzési gyűrű Kate Middleton ujjára

2011. április 13., 08:16 Módosítva: 2011.04.13 08:17
0
8 hozzászólás

Vilmos herceg menyasszonya attól félt, hogy elveszíti eljegyzési gyűrűjét, ezért felkérte a királyi ékszerészeket, hogy csökkentsék a gyűrű méretét. A 32 millió font eszmei értékű ékszer, amellyel a herceg megkérte Kate Middleton kezét, egykor Vilmos édesanyjáé, Diana hercegnőé volt.

A The Sun beszámolója szerint a menyasszony már korábban elismerte, hogy túl nagy rá vőlegénye édesanyjának eljegyzési gyűrűje. Ráadásul a nemrégiben készült fotók tanúsága szerint Kate Middleton igencsak lefogyott az esküvő előtt, így a gyűrű még inkább lötyögni kezdett az ujján.

A napilap szerint Vilmos jövendőbelije - attól tartva, hogy elveszíti a zafír- és gyémántköves gyűrűt - végül a királyi ékszerészekhez fordult a probléma megoldására. A szakértők két apró platinagolyót helyeztek a gyűrű belső ívére, aminek segítségével egy számmal kisebbé vált az ékszer, és megnyugodhatott a menyasszony.

Lesz csók a Buckingham erkélyén, vagy sem?

2011. április 11., 09:16 Módosítva: 2011.04.11 09:16
0
1 hozzászólás

Vilmos herceg és Kate Middleton 18 nap múlva tartandó esküvőjével kapcsolatban az a kérdés foglalkoztatja legjobban az érdeklődőket, hogy elcsattan-e majd az első nyilvános hitvesi csók a Buckingham palota erkélyén, vagy sem.

A Daily Telegraph értesülései szerint igen. A brit napilap udvari forrásai szerint az ifjú pár nem akarja megtörni a hagyományt, és Vilmos szüleihez - Károly herceghez és Diana hercegnőhöz - hasonlóan a Westminster székesegyházban tartandó szertartás után ők is kiállnak a királyi palota erkélyére, hogy az épületnél összegyűlt tömeg előtt csókolják meg egymást.

A lap szerint ez azért is vehető szinte biztosra, mert az "erkélycsók" mára hagyománnyá vált a brit királyi családban kötött esküvők során. A tradíciót Károly és Diana kezdte, amikor 1981-ben, szintén a Westminster székesegyházból érkezve, kiálltak a Buckingham erkélyére, és az összegyűltek előtt csókot váltottak. Az erről készült fénykép később az esküvői fotók legtöbbet idézett darabja lett a világsajtóban. A hagyományt öt évvel később követte András yorki herceg is, amikor 1986-ban feleségül vette Sarah Fergusont.

"Vilmos herceg és Catherine ismerik az elvárásokat és látták a fényképeket. Kétlem, hogy a násznép csalódni fog" - idézte a napilap a neve elhallgatását kérő udvari forrást, aki szerint az esküvő egyik fénypontja lesz, amikor az ifjú pár megjelenik majd a palota erkélyén. A Buckingham palota környékére a szervezők több százezer embert várnak, akik személyesen szeretnék jókívánságaikat kifejezni az ifjú párnak.

Vegyen húszezerért vilmosos emlékérmét!

2011. április 7., 14:14 Módosítva: 2011.04.07 14:14
0
1 hozzászólás

Bemutatta a kanadai királyi pénzverde a Vilmos brit herceg és Kate Middleton április 29-i esküvője alkalmából vert emlékérméit. A húszdolláros ezüstpénz egyik oldalára az ifjú pár képét vésték, másik felén pedig Vilmos herceg nagyanyjának, II. Erzsébet királynőnek a portréja szerepel. Az érmét két kanadai művész, Laurie McGaw és Susan Blunt tervezte.

prince+william+and+kate+middleton+royal+mint-570x538


Egy másik, 25 centes nikkelezett acélérmén pedig egy 2008-ban, az ausztriai Salzburgban készült színes fényképet reprodukálnak Vilmosról és menyasszonyáról, a fotót egy barátjuk, Chiara Hunt esküvőjén készítették a hercegről és Middletonról. A nagyobb névértékű érmét 104,95 kanadai dollárért (20.486 forintért), a kisebbiket 25.95-ért (5065 forintért) árusítják. Vilmos herceg és asszonya az esküvő után két hónappal látogat bő egy hétre Kanadába. Az ifjú házaspárnak ez lesz az első hivatalos külföldi útja.

Külön katolikus imádság a trónörökösnász alkalmából

2011. április 5., 08:21 Módosítva: 2011.04.05 08:21
0

Imádságot bocsátott ki az angol és walesi katolikus egyház az április 29-ei brit hercegi esküvő alkalmából, Isten áldását kérik Vilmos herceg és Kate Middleton közelgő frigyére.

A könyörgésben a katolikusok azt kérik, hogy adjon erőt a párnak Isten, Anglia és a nemzetközösség szolgálatára "becsületben és hűségben".

Április 29-én egyébként Rowan Williams Canterbury érsek, az anglikán egyház vezetője fogja összeadni Károly brit trónörökös 29 éves elsőszülött fiát, Vilmost és a nála fél évvel idősebb Kate Middletont.

Egy 1701-ben született törvény egyébként megtiltja katolikusok vagy a katolikusokkal házasulók trónra emelését Angliában. Ezek ellenére a szigetországi katolikus egyházat vezető Vincent Nichols, westminsteri érsek azt mondta, a törvény nem nagyon nyomasztja a brit katolikusokat.

Az ima szövege szabadfordításban egyébként így szól:
"Mennyei Atyánk,
Kérjük áldásodat
Őkirályi fenségére, Vilmos hercegre és Catherine-re
Ahogyan szerelmet ígérnek egymásnak a házasságban.
Szeretetedben egyesüljenek egész életük során.
Adj nekik erőt, hogy szolgáljanak Téged, az országunkat és a Nemzetközösséget
Becsületben és hűségben
Krisztus, a mi Urunk által.
Ámen."