Vasárnaponként szokott jelentkezni a heti trend nevű, stílussal-öltözködéssel foglalkozó cikksorozatunk. A heti trendben, ha tudunk, mindig próbálunk valami éppen aktuális témát vagy eseményt divatszempontból feldolgozni, de ez a koronavírus idején nem éppen egyszerű, hiszen nincsenek nyilvános események, ahol a híres nők megjelenhetnének, hogy megmutassák magukat.

Aztán felmerült a szerkesztőségben, hogy mégiscsak van egy országszerte ismert nő, akit rendszeresen látunk mostanság elegáns szettben: dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos, a Koronavírus-Járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs tagja, aki naponta tart Budapesten sajtótájékoztatót a járványról. A 61 éves orvosnő persze nem azért szerepel, mert unatkozik és mutogatni szeretné magát, hanem fontos dolgokat kell elmondania, szóval az ő esetében a megjelenés nyilván csak másodlagos dolog.

De azért akár akarja az ember, akár nem, az öltözködésével mindig üzen valamit, mindig elárul magáról egy-két dolgot. Hát nézzük akkor, hogy Müller Cecília mit. Íme hat példa.

A fekete csíkos

Amint az a fent borítóképként használt montázsból látszik, Müller Cecília alapvetően elég konzervatívan öltözködik, és mondjuk tisztiorvosként elég rosszul is venné ki magát, ha a legfrissebb trendekkel menőzne a betegekkel és elhunytakkal foglalkozó sajtótájékoztatón. Mindig egy blúzt visel egy blézerrel, és általában nőies, de visszafogott pasztellszínekben – az árnyalatskála eléggé emlékeztet II. Erzsébetre. Néha mégis van egy-két olyan szettje Müller Cecíliának, ami így vagy úgy, de kicsit kilóg az átlagból, így például ez a terrakotta színű blézer, amit hangsúlyos fekete csíkok díszítenek. Már itt meg lehet figyelni, hogy Müller Cecília nem találomra kap fel egy-két kiegészítőt reggelenként: az apró, fekete fülbevaló és a szintén részben fekete bross további komolyságot kölcsönöz ennek az összeállításnak, amit a fehér alapszínű blúz játékosan kusza vonalai ellensúlyoznak.

A dekoltált

Müller Cecília természetesen nem jár dekoltáltban sajtótájékoztatóra – ez a blúza volt a legmerészebben kivágva az eddigi szettjei közül (vagy legalábbis azok közül, amikről van képünk) (és elég sokról van). Ez egy teljesen a korához és az alkalomhoz illő kulcslyuk-kivágás egy kis rátéttel, és azért érdekes ez az összeállítás, mert a szett pont az egészségügyhöz kapcsolható két színt használja: a fehéret és a zöldet. A fehéret ismétli meg egyébként a fülbevaló és a gyöngyös karkötő is, és nekem úgy tűnik, hogy ezen a napon Müller Cecília szája élénkebb rózsaszínre volt rúzsozva a szokásosnál. Sőt, mintha a szemhéja is ki lenne festve egy kicsit – talán ekkor más sminkes dolgozott a sajtótájékoztatón.

A '80-as évekes

Hatalmas trend most a '80-as évek divatját feldolgozni, de ki gondolta volna, hogy ezt a trendet még Müller Cecílián is viszont fogjuk látni?! Ezt a csodát mintha a Dolly Roll fellépőruháinak archívumából kölcsönözték volna ki a tisztifőorvosnak. A minta helyenként virágos, helyenként vadállatos, és a vállaknál levő fehér rátétek felett egyszerűen nem lehet napirendre térni, még szegecsekkel is ki vannak verve! Ha a blézer nem ebben az extraveszélytelen szürke-fáradtrózsaszín-fehér színkombinációban készült volna, egészen biztosan nem passzolna egy ilyen eseményre. Talán maga Müller Cecília is úgy érezte, hogy egyszerre ennyi már majdnem sok, szóval ezen a napon nem viselt fülbevalót.

A felhajtott hajtókás

Egy újabb pici csavar a szokásos blúz-blézer összeállításon: a fehér blúz itt aztán tényleg semmi említésre méltó tulajdonsággal nem bír, és a blézer is egy teljesen átlagos, hivatalosan sötétbarna blézer lenne, ha nem lenne ilyen különlegesen megoldva a hajtókája a barna egy másik árnyalatával. Ez már a harmadik fajta fülbevaló Müller Cecílián, a karkötője pedig a barna további árnyalataival egészíti ki ezt az összeállítást.

A körszeletes

Jól látom egyáltalán, hogy ezen a blézeren körszeletek vannak? Vagyis ellipszisek, amikből hiányzik egy-egy szelet? Kattintson a képre, ha még nem tette volna, a nagyításban jobban meg lehet nézni az összes fotót, bár ez a blézer annyira extra, hogy ott se biztos, hogy ki fog tudni igazodni a sokféleképpen szürke és geometrikus mintán. Nagyon diszkrét méretű, színárnyalatban passzoló fülbevaló van hozzá.

A galléros

Melyik szett tetszett önnek a legjobban?

Érdemes megfigyelni egyébként, hogy a jelnyelvi tolmácsok is általában hasonlóan vannak felöltözve, mint Müller Cecília, de mindig csak feketében vagy majdnem feketében, minél jelentéktelenebb ruhákkal: hozzájuk képest kifejezetten látványos mindig a tisztifőorvos öltözéke.

Ez megint egy retrós szett Müller Cecíliától, de ez a kék blézerre rálógó nagy gallér, illetve a tarka mintás blúz nem a '80-as, hanem a '70-es évekbe visz minket vissza. Ha megcsodálta az újabb fülbevalót is a fenti képen, és úgy érzi, tud kedvencet választani Müller Cecília öltözékei közül, kérjük, kattintson a legjobb mellé a szavazógépen!