Zámbó Árpi nem hisz semmiben, Szandinak viszont egyelőre minden bejött, amit tizennyolc éves korában jósoltak: Bogdán Csabával ismét összejött, és született három gyerekük. A jósnő azt is elmondta, hamarosan autóbalesetben életét veszti, mert megátkozta egy rosszakarója. Így is történt. Az énekesnő ma már ezért sem tudna hozzá fordulni, ha kérdése lenne.

Mária országában, a hiszek egy bárányai nem kirívóak, és nem is készítenénk róluk összeállítást. Viszont ha valaki nemcsak hinni akar, de arra a kérdésre választ keres, érdemes-e újból összejönni Bogdán Csabával, már más a helyzet. Ilyenkor egy nem intézményesített szektához fordulunk tanácsért, nem kevesen.

A magyar közszereplők igen nagy százaléka fordul valamilyen ezoterikus szolgáltatáshoz, ha a választani kell jin és jang között. Sebestyén Balázs buddhista nézeteiről már könyv is jelent meg - Szigorúan bizalmas címmel -, Csongrádi Kata pedig, aki a Millió Rózsaszál címmel szabadított dallamtapadást a magyar agyra, szintén közkinccsé tette hiedelmeit. Beleznay Endréről és Katona Kláriról mindenki tudja, hogy a szcientológiai egyház követői, és az sem réma, hogy Kozso valójában Vörös Toll, tehát az indián hitvilág elkötelezett híve.

Mi újság?

A kiválasztásra nem helyeztünk hangsúlyt, hívtunk boldog-boldogtalant, hogy feltérképezzük, a magyar közéletben ki jár jósnőhöz, kinek dobnak kártyát, vagy ki fordul meg egy asztrológia képletek után. Baby Gabi jósnőhöz jár, mint mondta,legtöbbször azért, hogy kiderüljön, mi újság van. „Én magyar kártyából jósolok a barátaimnak, de van, hogy hobbiból előveszem, és magamra dobok, ha tanácstalan vagyok. Az esetek 90 százalékában bejön, jók a megérzéseim, de nem ez irányítja az életem. Jósnőnél is voltam már, ha kell, költök rá.” Az énekesnő a karrier és a szerelmi élet kérdéseit láttatja meg egy erre felhatalmazott személlyel, de azt állítja, nem pozicionálja túl a dolgot, csak megerősítésre használja az elhangzottakat. Szerinte a könnyen befolyásolható embereknek nem szabad ezogyanús tanácsokat megfogadnia, mert akkor a szabad akarat gyengülhet.

A 2008-as Miss Universe Hungary, azaz Dammak Jázmin, nem aprózta el az ezoterikát, ma már reiki mester. „Valamennyire hiszek a horoszkópban, megcsináltattam már a képletem is. Mivel a reiki az öngyógyításról szól, nem napi szinten, de szoktam tisztítani az aurám. Öt-hat éve foglalkozom ezzel, spontán alakult így, bár kétségtelen, hogy mindig intuitívabb voltam az átlagnál.” Terry Black Németországhoz köti a nagy találkozást a számmisztikával, ugyanis a helyi RTL egy neves asztrológusa készítette el számára a születési képletét. A számok által leírt világba csak látogató az előadóművész, valójában babonás. „Nem vagyok babonás, de betartom a dolgokat. Ha valamit otthon felejtek és vissza kell mennem, akkor leülök, majd csinálok egy kávét, megiszom, és csak azután indulok ismét útra.”

Szabad akarat

Voksán Playmate Virág néha felkeres egy-egy látnokot, ha valami sorsdöntő kérdés előtt áll. Jósnőkkel legtöbbször barátai tesztelése után találkozik, akik nem restek ahhoz, hogy rendszeresen ajánljanak egy-egy szakértőt. „A látnokok is mondják, az emberek közötti relációkat nem látják tisztán, mert a szabad akarat mindennél erősebb. Az ember hozzáállása valakihez egy másodperc alatt is megváltozhat, így ők mindig az adott pillanatot tudják csak leírni. Ezért általában munka- és egészségügyi kérdésekben kérem ki a véleményüket. Az én és a szüleim betegségeit is jól eltalálták, úgy, hogy pusztán annyi adat állt a rendelkezésükre, mikor születtünk.” A DJ alkalmanként hat és tizenötezer forint közt fizet, azért, hogy több oldalról is rálásson egy-egy életbe vágó kérdésre.

Tommyboy kedvesének köszönheti, hogy megismerkedett a tarot kártyával. Tapasztalati szerint többnyire bejön, amit szerelme jósol. „Nagyon jól jósol, és a család barátai sem kíméli. Én inkább tárgyi ember vagyok, a szememnek hiszek. Akkor kezdtem el hinni benne, amikor már kitapasztaltam, hogy nem a levegőbe beszél.”

Szandi viszont nem kutakodik a jövőbe, nem szereti, ha előre megmondják, mi fog vele történni. „Attól tartok, a jóslatok úgy válnak valóra, hogy az ember elhiszi, amit mondanak neki, és aszerint kezd el élni. Bár tizennyolc éves koromban voltam jósnőnél, amikor Csabival kilátástalannak tűnt a közös jövő, egy összeveszés miatt. Azt mondta, ősszel kibékülünk, és boldog párkapcsolatban fogunk élni. Azt is hozzátette, hogy lesznek gyerekeink, de közülük csak az egyik fog zenei pályára lépni. Egyelőre minden eszerint történt. Csak később derült ki, hogy Csabi is volt ennél a hölgynél, abban az időszakban, amikor nem beszéltünk egymással, és neki is ugyanezt mondta. A hölgy a saját halálát is megjósolta, azt mondta, autóbalesetet fog szenvedni, mert megátkozta valaki. Úgy is lett. A gyerekek horoszkópját egy barátunk készítette el, már nem is tudom milyen alkalomra kapuk tőle ajándékba. Mindenesetre megnézegettük, persze voltak dolgok, amik stimmeltek, de nem eszerint éljük az életünket.”

Czanik Balázs családbarát jóshoz jár átkot levetetni magáról. „Bevált, de valószínűleg csak placebo. Kétszer működött. Amikor sorozatosan jött a balszerencse, mind a magánéletben, mind a munkában, akkor levette rólam a rontást. Egy szerencsecsillagot is kaptam, ez egy medálszerű tárgy, amit a pénztárcámban kell hordanom. Évente egyszer megyek el hozzá. Aurafotózáson is voltam már, illetve mindig elolvasom a horoszkópom. Pár könyvet már tanulmányoztam a témában, mert részigazságokra leltem.” Zámbó Árpi és Sváby András, a többiekkel ellentétben nem kéri a látnokok, a számok, a bolygók, és a kártyák segítségét egy-egy döntés előtt, így biztosak lehetünk abban, olyan is akad, aki nem kattint az interneten ezoterikus tartalmakra.